تاکید هیئت نظارت آمریکا بر داوطلبانه ماندن استفاده از تشخیص چهره در فرودگاهها
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، این هیئت اعلام داشت که این فناوری باید بهصورت داوطلبانه باقی بماند و همچنین شفافیت بیشتر و بهبود فرآیندها برای محافظت از حریم خصوصی مسافران و افزایش دقت نتایج ضروری است.
در سالهای اخیر، استفاده از تشخیص چهره در ایستهای بازرسی فرودگاهی بهشدت افزایش یافته و این مسئله باعث شد تا قانونگذاران آمریکایی روز پنجشنبه طرحی دوجناحی ارائه دهند.
بر اساس اعلام دفتر سناتور جف مرکلی، اداره امنیت حملونقل (TSA) قصد دارد استفاده از این فناوری را به ۴۳۰ فرودگاه گسترش داده و در نهایت آن را اجباری کند.
گزارش هیئت نظارت تأکید میکند که مشارکت در برنامه تشخیص چهره باید داوطلبانه باقی بماند.
همچنین بر لزوم بهبود دقت سیستم بهویژه در خصوص جمعیتهای مختلف نژادی تأکید شده است، چراکه فناوری تشخیص چهره سابقا در شناسایی چهرههای سیاهپوست و سایر اقلیتها عملکرد ضعیفتری داشته است.
بر اساس این گزارش، اداره امنیت حملونقل باید بهوضوح مزایای استفاده از دوربینهای تشخیص چهره را توجیه کرده، شفاف عمل کند و تدابیر قوی برای محافظت از حریم خصوصی و آزادیهای مدنی عمومی بهکار گیرد.
مدافعان آزادیهای مدنی مدتهاست که استفاده از این فناوری در فرودگاهها را محکوم میکنند، چراکه فیلمبرداری گسترده میتواند زمینهساز یک دولت نظارتی شود.
گزارش هیئت نظارت بر حریم خصوصی و آزادیهای مدنی آمریکا (PCLOB) نیز این نگرانی را نادیده نگذاشته و عنوان کرده که چون فرآیند عکسبرداری توسط نرمافزار انجام میشود، هم گرفتن عکس و هم تطبیق آن با گالری تصاویر میتواند بهصورت خودکار و سریع انجام شود؛ موضوعی که بهنوعی توانایی احتمالی این سیستمها برای نظارت در فضاهای عمومی وسیع را نشان میدهد.
اداره امنیت حملونقل تاکنون به این گزارش واکنشی نشان نداده است.
مدافعان آزادیهای مدنی این گزارش را پیروزی برای خود تلقی کردهاند.
کودی ونزکه، مشاور ارشد سیاستگذاری در اتحادیه آزادیهای مدنی آمریکا (ACLU) بیان کرد:
گزارش تأکید دارد که استفاده از فناوری تشخیص چهره در فرودگاهها میتواند خطرات جدی برای حریم خصوصی ایجاد کند و شواهد اندکی وجود دارد که این فناوری باعث افزایش ایمنی یا کارایی سفر میشود. کنگره باید وارد عمل شده و چارچوبهای سختگیرانهای برای این فناوری تعیین کند تا مانع از آسیب دیدن مسافران شود و از نگهداری و استفاده مجدد دادههای آنها بدون رضایتشان جلوگیری کند.
بر اساس گزارش هیئت نظارت بر حریم خصوصی و آزادیهای مدنی آمریکا، در برخی موارد تصاویر گرفته شده میتوانند تا ۲۴ ساعت نگهداری شوند.
همچنین گزارش به حساسیت بالای دادههای بیومتریک اشاره کرده و توصیه میکند وزارت امنیت داخلی آمریکا (DHS) که ناظر بر اداره امنیت حملونقل است، باید خطرات احتمالی مهندسی معکوس قالبهای بیومتریک را بررسی و راهکارهای کاهش آن را شناسایی کند.
هیئت نظارت بر حریم خصوصی و آزادیهای مدنی آمریکا از وزارت امنیت داخلی خواسته است بهدنبال استفاده از فناوریهایی باشد که از طریق ایمنسازی ایجاد، پردازش، ذخیرهسازی و جستجوی دادههای بیومتریک، حریم خصوصی کاربران را بیشتر محافظت کند.
با وجود نگرانیهای فراوان، گزارش تأکید میکند که خطرات موجود در برنامه فعلی اداره امنیت حملونقل تا حد زیادی کاهش یافتهاند.
برخی از توصیههای کلیدی هیئت نظارت به اداره امنیت حملونقل و وزارت امنیت داخلی عبارتاند از:
• آزمایش و انتشار عمومی نتایج مربوط به عملکرد افسران انسانی و سیستم تشخیص چهره؛
• تعیین استانداردهایی برای دقت سیستم در بین جمعیتهای مختلف و الزام به دقت حداکثری توسط تأمینکنندگان؛
• شفافسازی سیستم از طریق انتشار ارزیابیهای تأثیر حریم خصوصی و الگوریتمهای مورد استفاده؛
• ایجاد فرآیندهایی برای پاسخگویی به شکایات و درخواستهای مسافران درباره سیستم؛
• بررسی راههایی برای کاهش مدت نگهداری تصاویر، ناشناسسازی دادهها، و استفاده از فناوریهایی برای حفاظت بهتر از اطلاعات شخصی و کاهش خطر سوءاستفاده.