about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

اعتراف
1404/03/28 - 09:08- تروریسم سایبری

اعتراف منابع صهیونیستی به نفوذ سایبری ایران در پخش تصاویر پشت‌پرده

منابع صهیونیستی به نفوذ سایبری ایران در پخش تصاویر پشت‌پرده اعتراف کردند.

حمله
1404/03/27 - 20:40- آسیا

حمله سایبری به بانک سپه

هکرهای گنجشک درنده(گروهی منتسب به آمریکا) مدعی حمله سایبری به بانک سپه شدند.

در شرایطی که آمریکا استدلال‌های سیاسی و دیپلماتیک کافی برای گفتگوی متمدنانه با مسکو ندارد، می‌توان از آن‌ها انتظار هر چیزی را داشت.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ برخی اندیشکده‌های روس حمله سایبری به وب سایت های دولتی اوکراین را که اواسط ژانویه 2022 رخ داد نوعی بازی آمریکا در اوکراین و اروپا در راستای اهداف و منافع خود می‌دانند و عامل تهاجم را هکرهایی می‌دانند که در اوکراین مستقر بوده و از سوی آمریکا حمایت‌شده و حتی آموزش می‌بینند. 

بر طبق گزارش مؤسسه راهبردهای بین‌المللی اقتصادی و سیاسی روسیه، بازی‌ای که آمریکا در مورد اوکراین به راه انداخته در چند مسیر پیش می‌رود. نخست اینکه شامگاه 13 ژانویه 2022 هکرهایی ناشناس به‌طور ناگهانی وب‌سایت‌های دولت اوکراین، وزارت امور خارجه، سرویس دولتی شرایط اضطراری و وزارت انرژی هک کردند. 

در صفحه اصلی وب‌سایت وزارت امور خارجه اوکراین، پیامی به چندین زبان منتشر شد:

اوکراینی! تمام اطلاعات شخصی شما در شبکه عمومی بارگذاری شده است. تمام داده‌های رایانه از بین می‌روند و نمی‌توان آن‌ها را بازیابی کرد. تمام اطلاعات مربوط به شما فاش شده است، بترسید و انتظار بدترین را داشته باشید. این برای گذشته، حال و آینده شماست. بابت وولینیا، بابت اون – اوپا، بابت گالیسیا، بابت پولیشه و زمین‌های تاریخی. 

این اقدام بلافاصله بهانه‌ای برای واکنش آمریکا و اتحادیه اروپا شد. کاخ سفید پیشنهاد حمایت و محافظت در برابر حملات سایبری را به کی‌یف داد. همزمان عملیات پوشش اطلاعاتی رسانه‌ها نیز آغاز شد. ایستگاه رادیویی دولتی «صدای آمریکا» (در روسیه رسانه عامل بیگانه) شروع به نظرسنجی از کارشناسان کرد تا  این حمله را به گردن روسیه بیندازد.

همزمان، لابی‌گران آمریکایی در اتحادیه اروپا وارد معرکه شدند. دبیر مطبوعاتی وزیر هماهنگ‌کننده سرویس‌های اطلاعاتی لهستان، استانیسلاو ژارین و وزیر امور خارجه سوئد، آن لینده اعلام کردند «سرویس‌های اطلاعاتی روسیه» ممکن است عامل این حمله سایبری باشند. ادعای آن‌ها را جوزپ بورل، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی نیز پذیرفت.

بورل گفت: 

ما تمام منابع خود را برای کمک به اوکراین جهت مقابله با این نوع حملات سایبری بسیج می‌کنیم. 

او اعلام کرد این ظن وجود دارد که روسیه پشت هک باشد. اگرچه اعتراف کرد که «ما هیچ مدرکی نداریم»، اما این مسئله مانع از اعلام او مبنی بر نشست فوری کمیته سیاست و امنیت اتحادیه اروپا و اقدامات واحد سایبری واکنش سریع اتحادیه اروپا نشد.

دوم اینکه جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور ایالات‌متحده، اقدام به توطئه‌چینی کرده و در 13 ژانویه به خبرنگاران از احتمال بالای دومین تهاجم روسیه به اوکراین گفته و وعده داد به‌زودی جزئیات مربوط به آن را به اشتراک خواهد گذاشت. روز بعد، فرضیه او توسط جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع ایالات‌متحده بسط داده شد. 

او و یکی دیگر از مقامات آمریکایی که نامش فاش نشده گفتند که «گروه‌های روس» در شرق اوکراین در حال آماده‌سازی اقدامات تحریک‌آمیز هستند. این «گروه‌ها» در زمینه «جنگ شهری و استفاده از مواد منفجره برای خرابکاری» آموزش‌دیده‌اند. چنین گروه‌های عملیاتی‌ای می‌توانند حمله‌ای به روسیه یا شهروندان روس زبان اوکراین ترتیب دهند. عوامل نفوذ روسیه نیز آماده حمایت از اقدامات تحریک‌آمیز در رسانه‌های ارتباط‌جمعی اوکراین و شبکه‌های اجتماعی هستند.

نشریات غربی که به کمپین دروغ‌پراکنی علیه روسیه پیوستند، این موضوع را یادآور شدند که چند روز پیش، نمایندگان آمریکا و روسیه یک سری دیدارهایی را تدارک دیده‌اند تا خواسته‌های مسکو در حوزه امنیت را موردبحث و بررسی قرار دهند و مذاکرات پیشرفت قابل‌توجهی نداشته است. بنابراین، اگر روسیه به خواسته‌های خود نرسد، اوضاع در اوکراین با اتهامات ضد روسی مکرر فقط متشنج‌تر خواهد شد.

سوم اینکه رویترز به نقل از منابع خود گزارش داد دولت ایالات‌متحده با چندین شرکت انرژی بین‌المللی امکان سازمان‌دهی ارسال گاز به اروپا را «در شرایط اضطراری» یعنی چنانچه درگیری بین روسیه و اوکراین باعث قطع شدن عرضه روسیه شود، مورد بحث و بررسی قرار داده است.

این آژانس اعلام کرد آموس هوخشتاین، مشاور ارشد امنیت انرژی وزارت امور خارجه ایالات‌متحده در حال رایزنی با بازرگانان بود تا دریابد که در نبود گاز روسیه چه کسی می‌تواند این شکاف را برطرف کند. شرکت‌ها پاسخ دادند منابع جهانی محدود است و گاز به‌اندازه‌ای نیست که بتواند جایگزین حجم زیاد روسیه شود. 

رویترز گزارش داد سخنگوی شورای امنیت ملی ایالات‌متحده از اظهارنظر در مورد مذاکرات با شرکت‌های انرژی بین‌المللی خودداری کرده، اما تأیید کرده است که برنامه‌ریزی برای مواقع اضطراری و پیش‌بینی‌نشده در حال انجام است. 

کارشناسان اندیشکده راهبردهای بین‌المللی اقتصادی و سیاسی روسیه معتقدند آمریکایی‌ها با  اطلاعات غلط و گمراه‌کننده در مورد خرابکاری‌های افسانه‌ای روسیه در شرق اوکراین قصد دارند توجه‌ها را از این واقعیت منحرف سازند که در حال حاضر چند صد پرسنل نظامی آمریکایی در این کشور حضور دارند و برخی از نیروهای ویژه نیز واحدهای اوکراینی را آموزش داده و مشاوره می‌دهند.

کارشناسان اندیشکده بر این باورند:

چه چیزی آن‌ها را از سازمان‌دهی اقدامات تهاجمی تحریک‌آمیز خود در زمان مناسب تا تخریب بخش‌هایی از سیستم نقل و انتقال گاز اوکراین بازمی‌دارد تا در شدیدترین بحران انرژی‌ای که اروپا را فراگرفته، آن را در مرز بقا قرار دهند. سپس واشنگتن تلاش کند اتحادیه اروپا را به انجام اقدامات سخت‌گیرانه و بی‌سابقه علیه روسیه وادارد؟ در شرایطی که آمریکا استدلال‌های سیاسی و دیپلماتیک کافی برای گفتگوی متمدنانه با مسکو ندارد، می‌توان از آن‌ها انتظار هر چیزی را داشت.

منبع:

تازه ترین ها
تأیید
1404/06/04 - 18:35- آسیا

تأیید نقض داده‌های شرکت نیسان

شرکت نیسان ژاپن نقض داده‌های استودیوی طراحی ادعایی توسط گروه باج‌افزاری کیلین را تأیید کرد.

ادعای
1404/06/04 - 18:23- آسیا

ادعای عملیات‌های سایبری چین علیه دیپلمات‌های آسیای جنوب شرقی

گوگل ادعا کرد که عملیات‌های سایبری مرتبط با چین، دیپلمات‌های آسیای جنوب شرقی را هدف قرار داده است.

تأکید
1404/06/04 - 17:52- هوش مصنوعي

تأکید آذربایجان بر هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال

در کنفرانس مشکلات سایبرنتیک و انفورماتیک آذربایجان، کارشناسان بر تمرکز فزاینده بر هوش مصنوعی و نوآوری دیجیتال تأکید کردند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.