واتساپ، روسیه را ترک میکند
به گزارش کارگروه رسانه اجتماعی سایبربان، یک قانونگذار روسی که بخش فناوری اطلاعات را تنظیم میکند، اعلام کرد که واتساپ باید برای خروج از بازار روسیه آماده شود و هشدار داد که این برنامه پیامرسان متعلق به متا احتمالاً در فهرست نرمافزارهای دارای محدودیت قرار خواهد گرفت.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، ماه گذشته قانونی را امضا کرد که بهموجب آن توسعه یک برنامه پیامرسان دولتی که با خدمات دولتی ادغام شده است، مجاز میشود، زیرا روسیه در تلاش است تا وابستگی خود را به پلتفرمهایی مانند واتساپ و تلگرام کاهش دهد.
آنتون گورلکین، معاون رئیس کمیته فناوری اطلاعات مجلس سفلی پارلمان، در بیانیهای در مورد تلگرام گفت:
اگر واتساپ که روزانه ۶۸ درصد از روسها از آن استفاده میکنند از بازار خارج شود، اپلیکیشن دولتی مکس، میتواند سهم بازار را به دست آورد.
گورلکین با اشاره به اینکه متا در روسیه بهعنوان یک سازمان افراطی شناخته میشود، در ادامه افزود:
وقت آن رسیده که واتساپ برای خروج از بازار روسیه آماده شود.
پلتفرمهای رسانههای اجتماعی فیسبوک و اینستاگرام این شرکت از سال ۲۰۲۲، زمانی که مسکو دهها هزار سرباز را به اوکراین اعزام کرد، در روسیه ممنوع شدهاند.
قانونگذاران روسیه این هفته اصلاحات قانونی گستردهای را تصویب کردند و جریمههایی تا سقف ۵۰۰۰ روبل (۶۳ دلار) برای هر کسی که بهصورت آنلاین مطالبی را که دولت، افراطی میداند جستجو کند، پیشنهاد دادند که نهتنها شامل لایکهای اینستاگرام و فیسبوک، بلکه شامل بسیاری از سیاستمداران و فعالان مخالف نیز میشود.
این اقدام انتقادهایی را نیز به همراه داشت.
آنتون نمکین، عضو کمیته فناوری اطلاعات پارلمان، گفت:
سرنوشت واتساپ در روسیه اکنون از پیش تعیین شده است. حضور چنین سرویسی در فضای دیجیتال روسیه در واقع نقض قانونی امنیت ملی است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در پاسخ به این سؤال که آیا واتساپ ممکن است روسیه را ترک کند، گفت:
همه سرویسها باید از قوانین روسیه پیروی کنند.
روسیه مدتهاست که با ترویج سرویسهای داخلی به دنبال ایجاد فرصتی است که آن را حاکمیت دیجیتال مینامد.
منتقدان نگرانی خود را در مورد اینکه برنامه پیامرسان جدید تحت حمایت دولت روسیه ممکن است فعالیتهای کاربران خود را ردیابی کند، ابراز کردهاند و پیشنهاد دادهاند که روسیه میتواند سرعت واتساپ را کاهش دهد.
یوتیوب متعلق به شرکت آلفابت، در سال گذشته شاهد کاهش شدید مخاطبان خود در روسیه به کمتر از ۱۰ میلیون کاربر روزانه از بیش از ۴۰ میلیون در اواسط سال ۲۰۲۴ بوده است، زیرا سرعت دانلود کمتر، دسترسی مردم را دشوارتر کرده است.
کرملین این هفته فهرستی از دستورالعملهای پوتین را منتشر کرد، از جمله دستور اعمال محدودیتهای بیشتر در استفاده از نرمافزارها، از جمله سرویسهای ارتباطی تولید شده در "کشورهای غیردوست" که علیه روسیه تحریم وضع کردهاند.