تسریع نوآوری در زیرساختهای مخابراتی چین
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به گفته وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین، این کشور به عنوان بخشی از تلاشهای گستردهتر خود برای پرورش نیروهای مولد جدید و باکیفیت و ایجاد یک سیستم صنعتی مدرن، نوآوری در زیرساختهای مخابراتی و دیجیتال نسل بعدی، مانند فناوری بیسیم 6G را بیشتر پیش خواهد برد.
ژانگ یونمینگ (Zhang Yunming)، معاون صنعت و فناوری اطلاعات چین، گفت که تلاشهای بیشتری برای اولویتبندی نوآوری جامع، تسریع 5G Advanced، ارتقاء حیاتی شبکه 5G از نظر عملکرد و پوشش و توسعه فناوری 6G و تقویت پیشرفتهای صنعتی و کاربردی برای توانمندسازی نوسازی زیرساختهای صنعتی چین مورد نیاز است.
ژانگ در کنفرانسی در نانچانگ، استان جیانگشی، به مناسبت جشن 160 سالگی اتحادیه بینالمللی مخابرات، اعلام کرد:
«چین پیشرفتهترین و بزرگترین شبکه اطلاعاتی و ارتباطی جهان را ساخته که کاربردهای 5G در 86 مورد از 97 دسته اصلی اقتصاد ملی ادغام شده است. اینترنت صنعتی اکنون هر ۴۱ دسته صنعتی را پوشش میدهد و استقرار هوش مصنوعی، ابتکارات اقتصادی در ارتفاع کم و ادغام عمیق اقتصاد واقعی با اقتصاد دیجیتال را تسریع میکند.»
وی افزود که پکن با پیشبرد زیرساختهای دیجیتال بین منطقهای، گسترش پذیرش اینترنت صنعتی در پارکهای صنعتی و خوشههای تولیدی و تقویت مشارکتهای بینالمللی در استانداردها و سیاستها، قصد دارد یک اقتصاد دیجیتال مقاوم، هوشمند و پایدار ایجاد کند و نیازهای تحول اقتصادی را بهتر برآورده سازد.
قدرت محاسباتی
چاینا تلکام، چاینا موبایل، چاینا یونیکام و آکادمی فناوری اطلاعات و ارتباطات چین به طور مشترک ساخت یک شبکه آزمایشی برای اینترنت قدرت محاسباتی را آغاز کردند.
وانگ ژیچین (Wang Zhiqin)، معاون آکادمی فناوری اطلاعات و مخابرات چین (CAICT)، اظهار داشت که اینترنت قدرت محاسباتی، زیرساخت نسل بعدی است که برای اتصال منابع پراکنده قدرت محاسباتی، از جمله قدرت محاسباتی هوش مصنوعی و قدرت ابررایانهها طراحی شده است.
وی گفت که این طرح ابتکاری به دنبال کشف، تخصیص و استفاده یکپارچه از قدرت محاسباتی در سراسر چین است و از برنامههایی از محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی و رانندگی خودکار تا کارخانههای هوشمند را پشتیبانی میکند.
آکادمی فناوری اطلاعات و مخابرات چین با بیش از 30 شریک صنعتی، دانشگاهی و تحقیقاتی برای توسعه معماری اینترنت با قدرت محاسباتی بالا همکاری کرده است. وانگ گفت که تا به امروز، 499 منبع محاسباتی از 131 شرکت فهرستبندی شدهاند که در مجموع 111.3 اِفلاپس (EFLOPS) قدرت محاسباتی را در بر میگیرند؛ اِفلاپس واحدی برای سرعت سیستمهای کامپیوتری است. این واحد برابر با یک کوینتیلیون عملیات ممیز شناور در ثانیه است. طبق اعلام وزارت صنعت و فناوری اطلاعات، کل قدرت محاسباتی چین تا پایان سال 2024 به 280 افلاپس رسید.
لی وی (Li Wei)، معاون مؤسسه تحقیقات محاسبات ابری و کلان داده آکادمی فناوری اطلاعات و مخابرات چین، توضیح داد که به طور سنتی اگر شرکتها بخواهند از قدرت محاسباتی استفاده کنند، یا خودشان زیرساخت را میسازند یا قدرت محاسباتی را از طریق اشتراکهای ابری اجاره میکنند که گران است. اما اکنون با اینترنت با قدرت محاسباتی بالا، آنها میتوانند به راحتی منابع قدرت محاسباتی پراکنده در سراسر چین را پیدا و به روشی کارآمدتر از آنها استفاده کنند؛ برای مثال، یک شرکت مراقبتهای بهداشتی مستقر در پکن به قدرت محاسباتی هوش مصنوعی در مقیاس متوسط نیاز داشت که به طور سنتی به خرید 2 سرور کامپیوتری با هزینه بیش از ۲ میلیون یوان (۲۷۷،۴۰۰ دلار) نیاز دارد. لی گفت که از طریق شبکه آزمایشی، این شرکت در پکن از سرورهای بیکار در منطقه خودمختار نینگشیا هوی استفاده کرد و این کار را در یک روز با هزینه کاهش یافته حدود 10 هزار یوان انجام داد.
وو هگوان (Wu Hequan)، یکی از اعضای آکادمی مهندسی چین، نیز اظهار داشت که هر یوان سرمایهگذاری در قدرت محاسباتی، ۳ تا ۴ یوان به رشد تولید ناخالص داخلی میافزاید؛ و در رقابت جهانی برای رهبری هوش مصنوعی، گسترش منبع تغذیه محاسباتی بسیار مهم است.