تقویت دفاع دیجیتال کشورها با افزایش تنشهای جهانی
به گزارش کارگروه امنیت خبرگزاری سایبربان، ورونا جانستون-هالس، کارشناس سیاستهای امنیت سایبری دولتی مستقر در لندن و همنویسنده گزارشی با عنوان "هنوز مشخص نیست وضعیت عادی جدید چگونه خواهد بود" بیان کرد:
گردوغبار ژئوپلیتیک هنوز فرو ننشسته است.
گزارشی از شرکت بریتانیایی ان سی سی (NCC Group)، فعال در حوزه امنیت سایبری، نشان میدهد که بهویژه کسبوکارها بهطور فزایندهای نگران حملات سایبری هستند.
در همین حال، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، با کاهش نیرو و اخراج کارکنان آژانسهای امنیت سایبری، پایههای دفاع دیجیتال این کشور را دچار تزلزل کرده است.
هر شبکه و اتصالی میتواند هدفی بالقوه برای دولتهای خارجی یا گروههای هکری باشد که گاهی به نیابت از آنها عمل میکنند.
برخی دولتها ممکن است در پی جاسوسی و دستیابی به اطلاعات حساس یا شنود ارتباطات باشند؛ مشابه آنچه در کمپین طوفان نمک (Salt Typhoon) از سوی چین دیده شد.
هکرها پیش از انتخابات ۲۰۲۴ تلاش کردند تلفنهای مقامهای دولتی آمریکا، از جمله ترامپ، را هک کنند.
خطرناکترین حملات سایبری در نظر کارشناسان، آنهایی هستند که عمیقاً در شبکههای تلفن یا رایانه نفوذ کرده و با ایجاد «درهای پشتی» یا بدافزار، زمینه را برای حملات بعدی فراهم میکنند، مانند عملیات طوفان ولت (Volt Typhoon) که یک عملیات چینی بود و شبکههای تلفنی آمریکا را درگیر کرد.
رقبای آمریکا یعنی چین، روسیه، ایران و کره شمالی همچنین نشانههایی از همکاری سایبری از خود نشان دادهاند، زیرا روابط اقتصادی، نظامی و سیاسی خود را تقویت میکنند.
تولسی گبرد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، به کنگره اعلام کرده که ایران در ازای دریافت اطلاعات و توانمندیهای سایبری از روسیه، پهپادهایی در اختیار این کشور قرار داده است.
در میانه نگرانیهای جهانی از بروز جنگ تجاری بهدلیل تعرفههایی که ترامپ وضع کرده، احتمال حمله به زنجیرههای تأمین کالا بهعنوان تلافی نیز وجود دارد.
در حالی که شرکتهای بزرگ ممکن است تیمهای امنیت سایبری قدرتمندی داشته باشند، اما تأمینکنندگان کوچکتر که از این امکانات بیبهرهاند، میتوانند روزنهای آسان برای نفوذ باشند.
در زمانی که کارشناسان امنیت ملی و سایبری بر لزوم تقویت دفاعهای آمریکا تأکید دارند، ترامپ خواستار کاهش نیروی انسانی و ایجاد تغییرات در آژانسهایی شده که از منافع آمریکا در فضای مجازی حفاظت میکنند.
سازمانهایی مانند آژانس امنیت ملی (NSA) و سازمان اطلاعات مرکزی (CIA) در دوره ترامپ کاهش نیرو را تجربه کردهاند.
پس از آنکه برخی مقامات ارشد دولت از اپلیکیشن پیامرسان محبوب سیگنال (Signal) برای بحث درباره حملات نظامی احتمالی در یمن استفاده کردند، دولت ترامپ با پرسشهای بیشتری درباره میزان جدیتش در قبال امنیت سایبری مواجه شد.
با این حال، مسئولان امنیت سایبری آمریکا اصرار دارند که این تغییرات، کشور را ایمنتر کرده و با حذف هزینههای زائد و مقررات گیجکننده، کارآمدی را افزایش میدهند.
با وجود تغییر در اتحادهای جهانی، نوعی اجماع در حال شکلگیری درباره تهدیدات سایبری است که میتواند به همکاری جهانی بیشتر منجر شود.
بیش از ۲۰ کشور اخیراً چارچوبی بینالمللی درباره استفاده از جاسوسافزارهای تجاری را امضا کردهاند.
آمریکا نیز اعلام کرده که به این توافق غیرالزامآور خواهد پیوست.
در آمریکا، هر دو حزب عمده بر سر لزوم کمک به صنعت خصوصی برای تقویت دفاعها توافق دارند.
طبق برآوردهای فدرال، صنعت امنیت سایبری برای مقابله با تهدیدات، به استخدام ۵۰۰ هزار نیروی جدید نیاز دارد.
دین گفن، رئیس سابق آموزش سایبری در واحد فناوری اطلاعات نظامی رژیم صهیونیستی و مدیرعامل شرکت آموزش امنیت سایبری نوکودو (NukuDo) عنوان کرد:
شرکتها به راهنمایی مؤثری از سوی دولت نیاز دارند؛ یک دفترچه راهنما. اینکه چه کارهایی باید انجام دهند و از چه کارهایی باید اجتناب کنند.