سازمان ملل: هوش مصنوعی در زمینه نظامی تنظیم شود
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، سازمان ملل متحد و کارشناسان جهانی بر نیاز فوری به تنظیم جامع هوش مصنوعی در کاربردهای نظامی تأکید کردهاند. دبیر کل سازمان ملل متحد خواستار «حفاظت جهانی» برای کنترل استفاده از سلاحهای خودمختار شده و هشدار داده است که توسعه سریع فناوری از سیاستهای فعلی پیشی گرفته است.
اخیراً، ۹۶ کشور در سازمان ملل متحد برای بحث در مورد سلاحهای مجهز به هوش مصنوعی گرد هم آمدند و گفتگو را به حقوق بشر، حقوق جزا و اخلاق گسترش دادند و تلاش کردند تا سال ۲۰۲۶ به توافقنامههای الزامآور قانونی دست یابند.
هوش مصنوعی نظامی بدون تنظیم مقررات، خطرات جدی مانند حملات سایبری و تشدید اختلافات ژئوپلیتیکی را به همراه دارد، زیرا برخی از کشورها از انتقال مزیت استراتژیک به رقبا میترسند.
بااینحال، اگر هوش مصنوعی بهدرستی تنظیم شود، میتواند با فعالکردن اقداماتی با خطرات کمتر و کمک به رهبران در انتخاب راهحلهای غیرخشونتآمیز، خشونت را کاهش دهد و به طور بالقوه هزینه انسانی را کاهش دهد.
برای پرداختن به چالشهای اخلاقی، مؤسساتی مانند دانشگاه تگزاس در حال ایجاد سازمانهای غیرانتفاعی هستند که با دانشگاهها، صنعت و بخشهای دفاعی برای توسعه چارچوبهای هوش مصنوعی مسئولانه همکاری میکنند.
هدف از این تلاشها ترویج برنامههای هوش مصنوعی است که صلح را در اولویت قرار میدهند و آسیب را به حداقل میرسانند و تمرکز را از سلاحهای تهاجمی به سمت حل مسالمتآمیز درگیری تغییر میدهند.
در نهایت، دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به آیندهای که به «داراها» و «ندارها»ی هوش مصنوعی تقسیم شده است، هشدار داد.
او بر اهمیت استفاده از هوش مصنوعی برای پر کردن شکافهای توسعه جهانی و ارتقای پیشرفت پایدار بهجای تعمیق نابرابریها و بر همکاری بینالمللی برای هدایت هوش مصنوعی به سمت رشد فراگیر و صلح تأکید ورزید.