رونمایی شرکت هوش مصنوعی هلسینگ از پهپادهای نظارتی زیرآبی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات خبرگزاری سایبربان، به گفته این شرکت، ابزار هوش مصنوعی به نام لورا (Lura) در قلب این سامانه قرار دارد و دادههای دریافتی از پهپادهای SG-1 Fathom را پردازش میکند.
با تکیه بر یک مدل آکوستیک در مقیاس وسیع، لورا میتواند انواع تهدیدهای زیرآبی را با دقت بالا بر اساس امضای صوتی آنها شناسایی و دستهبندی کند؛ از جمله زیردریاییها و انواع مختلف کشتیها.
در بیانیه شرکت آمده است:
مدل بهکاررفته در لورا این امکان را میدهد که امضاهای صوتی را که تا ۱۰ برابر ضعیفتر از آستانه تشخیص سایر مدلهای هوش مصنوعی هستند، شناسایی کند. این سامانه حتی قادر به تمایز بین کشتیهای مختلف از یک کلاس مشابه است و سرعت عملکرد آن تا ۴۰ برابر بیشتر از تحلیل انسانی است.
بسیاری از کشورهای دارای نیروهای نظامی پیشرفته اطلاعاتی درباره کشتیهای دشمن جمعآوری میکنند؛ از جمله صدای منتشرشده از سامانه پیشران آنها، الگوی امواج و حبابهای تولیدشده توسط آنها.
تحلیلگران سپس این دادهها را برای شناسایی تهدیدها در دریا بررسی و تطبیق میدهند.
به گفته هلسینگ (Helsing)، پهپاد Fathom قابلیت عملیات گروهی (Swarming) دارد؛ یعنی میتوان صدها عدد از آن را بهطور همزمان برای گشتزنی در اعماق دریا در یک منطقه مستقر کرد؛ آن هم تا مدت سه ماه.
این شرکت هفته گذشته این سامانه را در پایگاه دریایی پورتسموث انگلستان به نمایش گذاشت و انتظار دارد تا پایان سال آن را به کار بگیرد.
مناطق احتمالی برای استقرار شامل دریای شمال و دریای بالتیک هستند، جایی که ناتو در حال انجام مأموریت نگهبان بالتیک (Baltic Sentry) برای حفاظت از زیرساختهای حیاتی دریایی است.
همچنین ناتو اخیراً نرمافزار هوش مصنوعیای به نام مین سیل (Mainsail) را آزمایش کرده که توسط مرکز تحقیقات و آزمایشات دریایی ناتو در ایتالیا توسعه یافته است.
این ابزار، کشتیهای مشکوک را شناسایی کرده و امکان تحلیل حجم عظیمی از دادههای دریایی از جمله ترافیک کشتیها را فراهم میسازد تا اطلاعات زیرآبی جمعآوری شده و قایقهای منحرفشده از مسیر تشخیص داده شوند.
گونتبرت شرِف، همبنیانگذار و مدیرعامل مشترک هلسینگ اظهار کرد:
استفاده از هوش مصنوعی در لبه شبکههای زیرآبی، اقیانوسها را برای ما روشن خواهد کرد و دشمنانمان را برای اروپایی قدرتمند، بازمیدارد.