about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
تمرکز
1404/06/26 - 14:35- جنگ سایبری

تمرکز اسرائیل بر «پیجر» و جنگ الکترونیک در نبردهای آینده با ایران

مقامات رژیم صهیونیستی، طراحی عملیات‌های غافلگیر کننده ای همچون عملیات پیجرها برای جنگ آینده با ایران را ضروری می دانند.

«حملات
1404/07/10 - 08:30- جنگ سایبری

«حملات تخریبی» به کشور۳ برابر شد/ افشای نام «اهداف اصلی» حملات هکرها

بر اساس داده‌های گزارش سالانه گراف، هوش مصنوعی مولد (GenAI) چشم‌انداز تهدیدات ایران را در سال ۱۴۰۳ دگرگون کرد؛ جایی که حملات با LLMJacking، باج‌افزار و فریب‌های پیشرفته، نهادهای دولتی و آموزشی را در کانون هدف قرار دادند.

نقش
1404/06/24 - 09:51- جنگ سایبری

نقش سرداران شهید « باقری و سلامی» در برتری قدرت سایبری ایران

رویکرد راهبردی شهیدان باقری و سلامی، نیروهای مسلح ایران را با تدوین دکترین سایبری نوآورانه به یکی از قدرت‌های سایبری تبدیل کرد.

قرارداد چندمیلیارددلاری آمریکا و امارات برای ساخت پردیس داده هوش مصنوعی هنوز نهایی نشده است.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به دلیل نگرانی‌های مداوم در مورد امنیت، قرارداد چندمیلیارددلاری ساخت یکی از بزرگ‌ترین مراکز داده جهان در امارات متحده عربی با فناوری آمریکایی به نتیجه نرسیده است. 

ایالات متحده و امارات متحده عربی، ماه گذشته در جریان سفر دوروزه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به ابوظبی، از پروژه عظیم پردیس هوش مصنوعی که قرار است شامل مجموعه‌ای از مراکز داده قدرتمند باشد، رونمایی کردند.

این سایت برنامه‌ریزی‌شده به مساحت ۱۰ مایل مربع (۲۶ کیلومترمربع) توسط شرکت جی 42 (G42)، یک شرکت فناوری وابسته به دولت امارات که توسعه صنعت هوش مصنوعی این کشور را هدایت می‌کند، تأمین مالی می‌شود. 

شرکت‌های فناوری مانند انویدیا، اُپن اِی آی، سیسکو و اوراکل، به همراه سافت‌بانک ژاپن، با G42 برای ساخت فاز اول همکاری می‌کنند.

این پروژه که قرار است از تراشه‌های پیشرفته هوش مصنوعی انویدیا استفاده کند، توسط مقامات ترامپ به‌عنوان یک پیروزی در سوق‌دادن کشورهای خلیج‌فارس به سمت فناوری آمریکایی به‌جای فناوری چینی تبلیغ شده است. 

اما به گفته پنج منبع آگاه در مورد این پروژه، مقامات آمریکایی هنوز شرایط امنیتی برای صادرات تراشه‌های پیشرفته یا نحوه اجرای توافق با این کشور را تعیین نکرده‌اند و این موضوع، این معامله را تا رسیدن به نتیجه نهایی، دور از دسترس نگه داشته است.

در جریان سفر ترامپ، ابوظبی متعهد شد که مقررات امنیت ملی خود را با واشنگتن هماهنگ کند، از جمله اقدامات حفاظتی برای جلوگیری از انحراف فناوری‌های آمریکایی.

اما مقامات آمریکایی همچنان در مورد روابط نزدیک امارات با چین محتاط هستند و خاطرنشان کردند که این نگرانی‌ها با نگرانی‌های مطرح شده در دوران دولت بایدن و دوره اول ترامپ، عمدتاً پیرامون قابل‌اعتماد بودن این کشور به‌عنوان یک شریک استراتژیک، مطابقت دارد.

این منابع مشخص نکردند که آیا شواهد جدیدی به‌دست‌آمده است یا خیر، اما اظهار داشتند که نگرانی‌های موجود همچنان حل نشده باقی‌مانده است. در طول دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، امارات و سایر کشورهای خلیج‌فارس علی‌رغم مخالفت‌های ایالات متحده، به استقرار فناوری 5G هواوی ادامه دادند.

دولت ایالات متحده هیچ جدول زمانی مشخصی برای نهایی کردن این قرارداد ندارد و ابوظبی باید کنترل‌های تعریف نشده ایالات متحده بر این فناوری را بپذیرد، اما می‌تواند درخواست اصلاحاتی کند که ممکن است تأیید نهایی را به تأخیر بیندازد.

کنترل‌های ایالات متحده احتمالاً استفاده از فناوری چینی را ممنوع کرده و استخدام اتباع چینی را در مکانی که به‌عنوان یک پردیس هوش مصنوعی از آن یاد می‌شود، محدود می‌کند.

دولت آمریکا همچنان به انعقاد این قرارداد متعهد است، اما خاطرنشان کردند که در میان جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها به دلیل نگرانی‌ها در مورد روابط امارات با چین، مخالفت‌هایی وجود دارد.

قرار است استار گیت امارات متحده عربی سال آینده با حدود 100 هزار تراشه پیشرفته انویدیا به بهره برداری برسد. این پروژه ۱ گیگاواتی از سیستم‌های Grace Blackwell GB300 انویدیا استفاده خواهد کرد که در حال حاضر پیشرفته‌ترین سرور هوش مصنوعی است که انویدیا ارائه می‌دهد.

اگرچه امارات متحده عربی از ایالت مین ایالات متحده کوچک‌تر است، اما یک کشور تأثیرگذار در خاورمیانه است؛ زیرا به‌خاطر موقعیت استراتژیک خود که باعث ایجاد روابط نزدیک با چین و روسیه شده است، شناخته می‌شود.

سال گذشته، تحت‌فشار دولت بایدن، گروه ۴۲، سخت‌افزارهای چینی را از بین برد و سرمایه‌گذاری‌های چینی خود را فروخت. در عوض، به فناوری پیشرفته آمریکایی دسترسی بهتری پیدا کرد، درحالی‌که مایکروسافت ۱.۵ میلیارد دلار سهام در گروه ۴۲ به دست آورد.

بااین‌وجود، شرکت‌های بزرگ چینی هواوی و علی‌بابا کلود همچنان در این کشور فعال هستند و یک حلقه قاچاق سازمان‌یافته تراشه هوش مصنوعی به چین از کشورهایی از جمله امارات متحده عربی ردیابی شده است.

دولت ترامپ گفته است که شرکت‌های آمریکایی، مراکز داده ساخته شده توسط امارات را اداره خواهند کرد و خدمات ابری "تحت مدیریت آمریکا" را در سراسر منطقه ارائه خواهند داد.

قرار است به‌اصطلاح پردیس هوش مصنوعی در ابوظبی در نهایت میزبان ۵ گیگاوات مرکز داده باشد.

منبع:

تازه ترین ها
رهگیری
1404/08/29 - 15:19- جرم سایبری

رهگیری ۵۵ میلیون دلار رمزارز مرتبط با سایت‌های دزدی دیجیتال

یوروپل روز چهارشنبه اعلام کرد که تحقیق‌کنندگان در یک عملیات بین‌المللی توانستند از طریق پرداخت هزینه خدمات پلتفرم‌ها با رمزارز، اطلاعاتی درباره شبکه‌های مجرمانه پشت سایت‌های استریم غیرقانونی به دست آورند.

تایید
1404/08/29 - 15:12- جرم سایبری

تایید سرقت اطلاعات از شرکت لاجیتک

شرکت تولیدکننده فناوری لاجیتک روز جمعه اسنادی را نزد کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ثبت کرد که به یک حادثه اخیر امنیت سایبری مربوط می‌شود؛ حادثه‌ای که در آن از یک آسیب‌پذیری روز صفر سوءاستفاده شده بود.

شهادت
1404/08/29 - 15:03- آمریکا

شهادت رئیس دفتر بودجه کنگره مبنی بر اخراج هکرها از سیستم‌های ایمیلی

رئیس دفتر بودجه کنگره روز سه‌شنبه صبح به قانون‌گذاران اعلام کرد که این نهاد پس از حمله سایبری که دو هفته پیش افشا شد، هکرها را از سیستم‌های خود خارج کرده است.