کنفرانس جهانی هوش مصنوعی در چین
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، شرکتهای فناوری بزرگ و کوچک آخر هفته در شانگهای گرد هم میآیند تا نوآوریهای هوش مصنوعی خود را به نمایش بگذارند و از بخش روبهرشد هوش مصنوعی چین که با تحریمهای ایالات متحده روبرو است، حمایت کنند.
شرکتهای چینی از شرکتهای بزرگ هوآوی و علیبابا گرفته تا استارتآپها، کنفرانس جهانی هوش مصنوعی دو روزه را تحت سلطه خود خواهند داشت، اما شرکتهای غربی مانند تسلا، آلفابت و آمازون نیز در آن شرکت خواهند کرد.
لی کیانگ، نخستوزیر چین، در افتتاحیه این کنفرانس سخنرانی و بر اهمیت این بخش برای رهبران دومین اقتصاد بزرگ جهان تأکید خواهد کرد.
پکن، هوش مصنوعی و خودکفایی در سایر فناوریهای پیشرفته را ستون برنامه توسعه ملی خود قرار داده و میگوید که هدف آن تبدیل چین به رهبر جهانی در حوزه هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ است.
این جاهطلبیها، چین را در مسیر برخورد با ایالات متحده قرار داده است، زیرا ابرقدرتها برای تسلط بر فناوری رقابت میکنند.
دولت دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، محدودیتهایی را برای صادرات فناوری پیشرفته به چین، از جمله تراشههای هوش مصنوعی و تجهیزات ترانهسازی، اعمال کرده است و نگرانیهایی را مبنی بر اینکه این فناوریها میتوانند قابلیتهای نظامی پکن را افزایش دهند، مطرح کرده است.
بااینحال، چین به پیشرفتهای خود در هوش مصنوعی ادامه داده است که توجه مقامات آمریکایی را به خود جلب کرده است.
جنسن هوانگ، مدیرعامل غول تراشه هوش مصنوعی Nvidia، در سفری به پکن در این ماه، مدلهای هوش مصنوعی شرکتهای چینی DeepSeek، Alibaba و Tencent را "در سطح جهانی" توصیف کرد.
به گفته برگزارکنندگان، قرار است بیش از ۸۰۰ شرکت در انجمن هوش مصنوعی امسال شرکت کنند و بیش از ۳ هزار محصول پیشرفته، ۴۰ مدل زبان بزرگ، ۵۰ دستگاه مجهز به هوش مصنوعی و ۶۰ ربات هوشمند را به نمایش بگذارند.