هشدار امارات نسبت به برنامههای عکس هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ افزایش برنامههای مبتنی بر هوش مصنوعی که سلفیها را به آثار هنری رویایی تبدیل میکند، به سبک «Studio Ghibli»، کاربران رسانههای اجتماعی را در سراسر جهان مجذوب خود کرده است.
اما در پس این زیباییشناسی عجیب، مقامات و کارشناسان امنیت سایبری امارات نسبت به نگرانیهای جدی در مورد حریم خصوصی، سوءاستفاده از دادهها و پیامدهای اجتماعی عمیقتر هشدار دادند.
محمد الکویتی (Mohamed Al Kuwaiti)، رئیس شورای امنیت سایبری امارات متحده عربی، در صحبت با «Gulf News»، بر نیاز فوری به حفاظت از دادههای شخصی در عصری که فناوری به سرعت در حال پیشرفت است، تأکید کرد. او هشدار داد که درگیر شدن با برنامههای غیررسمی یا تأیید نشده ممکن است منجر به نقض حساب یا نشت دادهها شود.
الکویتی گفت:
«تهدیدات امنیت سایبری چیز جدیدی نیست. اما همانطور که هوش مصنوعی در دسترستر میشود، کاربران باید بیش از هر زمان دیگری آگاه باشند. اشتراکگذاری عکسهای شخصی با منابع غیرقابل اعتماد میتواند درها را برای بهرهبرداری باز کند.»
فراتر از زیباییشناسی
رئیس شورای امنیت سایبری امارات تأکید کرد که حفظ حریم خصوصی دادهها یک مسئولیت مشترک نه تنها برای افراد بلکه برای مؤسسات است. او خاطرنشان کرد که مزایای هوش مصنوعی غیرقابل انکار است، اما کاربران باید بدانند که چگونه دادههای شخصی آنها توسط این برنامهها پردازش و ذخیره میشود.
وی اظهار داشت:
«ما باید استانداردهای امنیت سایبری قوی را در همه پلتفرمها اجرا کنیم. آگاهی باید فراتر از برنامه باشد، باید کل اکوسیستم دیجیتال را در بر گیرد.»
چتجیپیتی
او همچنین پتانسیل ابزارهای هوش مصنوعی مانند چتجیپیتی (ChatGPT) را ستود و آنها را سنگ بنای یک عصر فناوری جدید خواند. الکویتی اذعان کرد که برنامههای خلاقانه، مانند تبدیل عکسها به تصاویر سبک، منعکسکننده تکامل هیجانانگیز هوش مصنوعی و پتانسیل استفاده دوگانه آن است.
پرچم قرمز قانونی و اخلاقی
رسانهها و متخصصان حقوقی نیز زنگ خطر را به صدا درآوردند. عادل الراشد (Adel Al-Rashe )، روزنامهنگار اماراتی و عضو انجمن روزنامهنگاران امارات متحده عربی، گفت درحالیکه محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی امکانات خلاقانه هیجانانگیزی را ارائه میدهد، در صورت سوء استفاده، خطرات قابل توجهی وجود دارد.
الراشد هشدار داد:
«این برنامههای غیررسمی و رایگان اغلب از پلتفرمهای قابل اعتماد تقلید میکنند، اما میتوانند از دادههای کاربر سوء استفاده کنند. آنها ممکن است تصاویر را با اشخاص ناشناخته ذخیره یا به اشتراک بگذارند و خطر تهدیدات سایبری را افزایش دهند. کاربران بهتر است از برنامههای تأیید شده و ایمن استفاده کنند. نسخههای پولی پلتفرمهایی مانند چتجیپیتی، مانند نسخههای پرو (Pro) یا تیمز (Teams)، شامل حفاظت از حریم خصوصی قویتر، از جمله گزینههایی برای غیرفعال کردن اشتراکگذاری دادهها است.»
ابراهیم الثهلی (Ibrahim Al-Thahli)، تأثیرگذار رسانههای اجتماعی، دیدگاه متعادلتری را به اشتراک گذاشت و به هیجان و خطرات مرتبط با خلاقیت مبتنی بر هوش مصنوعی اذعان داشت. او گفت که این فناوری بعد جدیدی به زندگی روزمره میافزاید و اکنون برای نحوه تعامل افراد آنلاین ضروری است.
الثحلی توضیح داد:
«خطرات امنیتی همیشه بخشی از عصر اینترنت بوده است. آنچه جدید است سرعت و مقیاسی است که هوش مصنوعی میتواند، گاهی اوقات بدون رضایت، تصاویر ایجاد کند. خطراتی وجود دارد، اما قابل کنترل هستند. آنچه مهم است آموزش مردم و تجهیز آنها به ابزارهایی برای تعامل هوشمندانه با هوش مصنوعی است. تمرکز امارات متحده عربی بر ایجاد یک اقتصاد دانش بر توانمندسازی و نه ترس است. ما باید جامعه را تشویق کنیم که هوش مصنوعی را بپذیرد، آن را درک و با خیال راحت از آن استفاده کند. این پایه و اساس انعطافپذیری دیجیتال است.»