فروپاشی شبکه جهانی جرایم سایبری در پاکستان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ آژانس ملی تحقیقات جرایم سایبری (NCCIA) پاکستان، با هماهنگی دفتر تحقیقات فدرال ایالات متحده (FBI) و پلیس هلند، ۲۱ نفر مظنون به دست داشتن در عملیاتهای جرایم سایبری و کلاهبرداری دیجیتال را در شهرهای مولتان و لاهور دستگیر کرد.
طبق گزارش رسانههای محلی، آژانس در ۱۵ و ۱۶ می امسال در این 2 شهر یورشهایی انجام داد و متوجه شد که یک شبکه جنایی به نام گروه «HeartSender» مسئول اجرای کلاهبرداریهای مالی و توسعه و فروش ابزارهای جرایم سایبری در سطح جهان است.
طبق اسناد موجود در داون نیوز (Dawn News)، این باند به عنوان یک ارائه دهنده جرایم سایبری فعالیت میکرد و عملیاتش شامل نگهداری بازارهای آنلاین بود که کیتهای فیشینگ، قالبهای صفحه کلاهبرداری و استخراجکنندههای ایمیل را میفروختند؛
به گفته محققان، مجرمان سایبری آموزشهای ویدیویی دقیقی تولید میکردند و به اعضا آموزش میدادند که چگونه از این ابزارها علیه خود استفاده کنند.
بازرسان حین انجام حملات، ۳۲ دستگاه دیجیتال، از جمله سرورهایی حاوی شواهدی مبنی بر ارتباط این گروه، کشف و ضبط کردند.
عبدالغفار (Abdul Ghaffar)، مدیر آژانس ملی تحقیقات جرایم سایبری پاکستان، به داون نیوز گفت که ابزارهای این گروه با بیش از ۵۰ میلیون دلار خسارت مالی در ایالات متحده مرتبط بودهاند و مقامات اروپایی در حال بررسی ۶۳ پرونده دیگر هستند.
به نقل از این روزنامه، غفار در یک نشست مطبوعاتی اعلام کرد:
«این فقط یک عملیات کلاهبرداری نبود، اساساً یک دانشگاه جرایم سایبری بود که به کلاهبرداران در سطح جهان قدرت میداد.»
مقامات طبق قانون پیشگیری از جرایم الکترونیکی (PECA) 2016 به همراه بخشهای مربوطه از قانون مجازات پاکستان (PPC) پروندهای علیه مظنونان تشکیل دادهاند.
به گزارش سما نیوز، برای جلوگیری از فرار، نام همه اعضای باند به فهرست کنترل خروج (ECL) اضافه شده و آنها از سفرهای بینالمللی منع شدهاند.