دستگیری مظنون حملات سایبری به رسانههای مستقل در مجارستان
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، مظنون ۲۳ ساله اهل بوداپست، متهم به راهاندازی حملات منع سرویس توزیعشده (DDoS) است که از آوریل ۲۰۲۳ دستکم دسترسی به نیمی از رسانههای خبری مجارستانی را مختل کردهاند.
این حملات همچنین باعث قطع موقت وبسایت مؤسسه بینالمللی مطبوعات (IPI) مستقر در وین در سپتامبر سال گذشته شد؛ درست پس از آنکه این سازمان گزارشی در مورد حملات مشابه منتشر کرد.
بر اساس گزارش دفتر ملی تحقیقات مجارستان، این فرد با استفاده از خدمات کرایهای حملات منع سرویس توزیعشده و مجموعهای از ابزارهای آنلاین، حملات را با نام مستعار هانو (Hano) هماهنگ کرده است.
پلیس هنوز نام مظنون را منتشر نکرده و او رسماً متهم نشده است.
به گزارشها، او پس از بازجویی آزاد شده ولی تحقیقات همچنان ادامه دارد.
این حملات سایبری در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ بهطور متناوب باعث اختلال در دسترسی به وبسایتهای Media1.hu و vipcast.hu شدند.
طبق اظهارات محققان، وبسایتهای دیگری مانند HVG، Telex، 444، 24.hu و Ellenszél.hu نیز هدف حمله قرار گرفتهاند.
ماموران پلیس در اوایل ماه جولای بازرسی از منزل مظنون در بوداپست را انجام دادند و چندین دستگاه الکترونیکی را که گفته میشود حاوی شواهدی از فعالیتهای او هستند، ضبط کردند.
مؤسسه بینالمللی مطبوعات (IPI) از خبر دستگیری استقبال کرد و خواستار انجام تحقیقی کامل و شفاف در خصوص انگیزه و احتمال وجود حمایت خارجی از این حملات شد.
اسکات گریفن، مدیر اجرایی مؤسسه بینالمللی مطبوعات در بیانیهای اعلام کرد:
سؤالهای زیادی وجود دارد که باید پاسخ داده شوند تا بتوان پاسخگویی را تضمین کرد. ما از مقامات میخواهیم که انگیزه پشت این حملات را شناسایی کرده و بررسی کنند آیا هماهنگی یا حمایت مالی خارجی در کار بوده است یا خیر.
وبسایت مؤسسه بینالمللی مطبوعات پس از انتشار گزارشش درباره موجی از حملات منع سرویس توزیعشده به ۴۰ رسانه مجارستانی، برای سه روز آفلاین شد.
به گفته این نهاد، بیشتر رسانههای هدف، منتقد دولت ویکتور اوربان نخستوزیر مجارستان بودهاند، در حالی که رسانههای حامی دولت آسیبی ندیدهاند.
یک تحقیق مستقل توسط سازمان غیردولتی سوئدی کوریوم (Qurium) نیز تأیید کرد که حمله به مؤسسه بینالمللی مطبوعات احتمالاً تلافیجویانه و در واکنش به فعالیتهای حمایتی این سازمان بوده است.
رسانهها اغلب هدف حملات سایبری قرار میگیرند، بهویژه زمانی که انگیزههای سیاسی در میان باشد.
در ماه ژوئن، رسانههای مستقل روسی آی استوریز (IStories) و روستکا (Verstka) بلافاصله پس از انتشار تحقیقاتی درباره شبکه قاچاق جنسی کودکان که ادعا میشد برخی الیگارشها و چهرههای بانفوذ در آن دخیل بودهاند، هدف حملات منع سرویس توزیعشده قرار گرفتند.
در اکتبر گذشته نیز رسانه مستقل روسی نووایا گازتا اروپا (Novaya Gazeta Europe) با موجی از حملات بزرگ منع سرویس توزیعشده مواجه شد.
مقامات اوکراینی نیز از افزایش حملات سایبری وابسته به روسیه علیه وبسایتهای خبری محلی از زمان آغاز تهاجم تمامعیار مسکو خبر دادهاند.