درخواست سازمان ملل مبنی بر شناسایی دیپفیکها
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، اتحادیه بینالمللی مخابرات سازمان ملل متحد در گزارشی خواستار استفاده شرکتها از ابزارهای پیشرفته برای شناسایی و حذف اطلاعات نادرست و محتوای جعلی عمیق شد تا به مقابله با خطرات فزاینده دخالت در انتخابات و کلاهبرداری مالی کمک کند.
اتحادیه بینالمللی مخابرات در گزارشی که در "اجلاس هوش مصنوعی برای خیر" در ژنو منتشر شد، اعلام کرد که جعلیهای عمیق مانند تصاویر و ویدئوهای تولید شده توسط هوش مصنوعی و صداهایی که به طور قانعکنندهای هویت افراد واقعی را جعل میکنند، خطرات فزایندهای را ایجاد میکنند.
اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU) خواستار تدوین استانداردهای قوی برای مقابله با محتوای چندرسانهای دستکاریشده شد و توصیه کرد که توزیعکنندگان محتوا مانند پلتفرمهای رسانههای اجتماعی از ابزارهای تأیید دیجیتال برای تأیید اعتبار تصاویر و ویدئوها قبل از اشتراکگذاری استفاده کنند.
بیلل جاموسی، رئیس دپارتمان گروههای مطالعاتی در دفتر استانداردسازی ITU، خاطرنشان کرد:
اعتماد به رسانههای اجتماعی به طور قابلتوجهی کاهشیافته است زیرا مردم نمیدانند چه چیزی واقعی و چه چیزی جعلی است. مبارزه با دیپفیک به دلیل توانایی هوش مصنوعی مولد در ساخت چندرسانهای واقعگرایانه، یک چالش اصلی است.
لئونارد روزنتول از شرکت ادوبی، یکی از رهبران نرمافزارهای ویرایش دیجیتال که از سال ۲۰۱۹ به دیپفیک پرداخته است، بر اهمیت تعیین منشأ محتوای دیجیتال برای کمک به کاربران در ارزیابی قابلاعتماد بودن آن تأکید کرد.
روزنتول گفت:
ما به مکانهای بیشتری نیاز داریم که کاربران محتوای خود را در آنها ایجاد میکنند تا این اطلاعات را نشان دهند... وقتی در فیدهای خود اسکرول میکنید، میخواهید بدانید: «آیا میتوانم به این تصویر، این ویدئو اعتماد کنم...
دکتر فرزانه بدیعی، بنیانگذار شرکت تحقیقاتی مدیریت دیجیتال مدوسا، بر اهمیت رویکرد جهانی به این مشکل تأکید کرد، زیرا در حال حاضر هیچ ناظر بینالمللی واحدی وجود ندارد که بر تشخیص محتوای دستکاریشده تمرکز کند.
او گفت:
اگر مجموعهای از استانداردها و راهحلها را داشته باشیم، آنگاه دیپفیک مضر میتواند مؤثرتر باشد.
اتحادیه بینالمللی مخابرات در حال حاضر در حال تدوین استانداردهایی برای واترمارک کردن ویدئوها که ۸۰ درصد از ترافیک اینترنت را تشکیل میدهند برای جاسازی دادههای منشأ مانند هویت خالق و مهرهای زمانی است.
توماز لواک، بنیانگذار اومانیتک مستقر در سوئیس، از بخش خصوصی خواست تا اقدامات ایمنی را به طور پیشگیرانه اجرا کند و کاربران را آموزش دهد.
او گفت:
هوش مصنوعی فقط قدرتمندتر، سریعتر یا باهوشتر خواهد شد... ما باید مهارتهای افراد را ارتقا دهیم تا مطمئن شویم که آنها قربانی این سیستمها نمیشوند.