برگزاری رزمایش سایبری توپ کریستال برای مقابله با باجافزار
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ در کنفرانس «RSA»، اعضای ائتلاف بینالمللی طرح مقابله با باجافزار (CRI)، شامل ایالات متحده، آلمان، ایتالیا، کانادا، جمهوری چک، رژیم صهیونیستی، امارات متحده عربی و هلند، برای بحث در مورد ایجاد اعتماد، تبادل اطلاعات و همکاری در پلتفرم توپ کریستال (Crystal Ball) برای دفاع جمعی و تابآوری جهانی طبق این طرح عملی گرد هم آمدند.
در حال حاضر، بیش از 30 کشور، از جمله ایالات متحده از طریق افبیآی، سیسا (CISA)، وزارت خزانهداری، سنگاپور، امارات متحده عربی، آلمان، آلبانی، رژیم صهیونیستی، بلژیک و اسپانیا، به طور فعال از پلتفرم توپ کریستال استفاده میکنند و اطلاعات خود را به اشتراک میگذارند. حدود 15 کشور به طور فعال در حال بررسی ورود به این پلتفرم هستند. هدف این است که تا پایان سال به 50 کشور متصل برسند.
برای تشویق به استفاده و ایجاد اعتماد و اطمینان، در ماه آوریل سال جاری، شورای امنیت سایبری (CSC) و اداره سایبری ملی (INCD) امارات «مانور سایبری بینالمللی توپ کریستال: ملتها متحد میشوند» را برگزار کردند. این مانور فرصتی بینظیر برای شرکای طرح مقابله با باجافزار فراهم میکند تا با تهدیدات دنیای واقعی درگیر شوند، همکاری بینالمللی را تقویت کنند و از قابلیتهای اخیراً اعلام شده پلتفرم کریستال بال بهره ببرند. در طول RSAC، ادغامها و مشارکتهای جدید برای نشان دادن قابلیتهای مشارکتی و اشتراکگذاری تهدید پلتفرم توپ کریستال از جمله ادغام با شرکت اطلاعاتی بلاکچین «Chainalysis»، که دیدگاههایی در مورد خطرات مرتبط با ارزهای دیجیتال ارائه میدهد، به نمایش گذاشته شد.
طرح عملی مقابله با باجافزار در حال حاضر به عنوان بزرگترین مشارکت بینالمللی همکاری امنیت سایبری برای مبارزه با جرایم سایبری در سطح ایالتی و مقابله با باجافزارها شناخته میشود. رئیس این طرح شرکای خود را از ۳۵ مورد در سال ۲۰۲۲ به ۷۲ کشور در ۳۰ آوریل ۲۰۲۵ افزایش داده و همچنان در حال گسترش است.
در طول 3 سال گذشته، شورای امنیت سایبری امارات متحده عربی، اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی (INCD) و مایکروسافت «کریستال بال»، پلتفرم هوش مصنوعی اطلاعات تهدید برای ائتلاف طرح عملی مقابله با باجافزار، را توسعه دادهاند. این پلتفرم براساس ارزشهای انتساب، بازدارندگی و فرهنگ است که توسط هوش مصنوعی مولد (GenAI) در هسته خود پشتیبانی میشود.
نمونه قابل توجه دیگر، ادغام با «Microsoft Security Copilot» است، یک راهکار امنیتی مبتنی بر هوش مصنوعی که یک زبان طبیعی و تجربه کمکی برای پشتیبانی از متخصصان امنیتی در واکنش به حوادث، شکار تهدید، جمعآوری اطلاعات و مدیریت وضعیت ارائه میدهد. همچنین در این رویداد، ادغام این پلتفرم با پلتفرم اشتراکگذاری اطلاعات بدافزار (MISP)، NIST و MITRE ATT&CK به نمایش گذاشته شد.
محمد الکویتی (Mohamed Al Kuwaiti)، رئیس شورای امنیت سایبری امارات متحده عربی، در بیانیهای که توسط اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی منتشر شد، گفت:
«با ورود به سومین سال همکاری بینالمللی توپ کریستال، واقعاً به پیشرفت چشمگیر حاصل شده افتخار میکنم. با توجه به اینکه در حال حاضر بیش از 30 کشور به طور فعال این پلتفرم را پذیرفتهاند و از آن استفاده میکنند و بسیاری کشورهای دیگر نیز قصد دارند به آن بپیوندند، این ابتکار، اهمیت، موفقیت و تأثیر جهانی خود را نشان داده است. با تکیه بر این حرکت، اکنون قصد داریم دامنه مشارکت خود را گسترش دهیم و ادغام سیستم را عمیقتر کنیم. هدف ما افزایش انعطافپذیری و استحکام پلتفرم است تا اطمینان حاصل شود که میتواند به طور مؤثر نیازهای رو به رشد بازدارندگی سایبری را برآورده و با تهدیدات در حال تحول ناشی از جرایم سایبری در سراسر جهان مبارزه کند.»
نیتزان آمار (Nitzan Amar)، معاون اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی و مدیر اجرایی بخش دفاعی، پس از این رزمایش اظهار داشت:
«به عنوان بخشی از اولین رزمایش چندملیتی امنیت سایبری در کریستال بال، کشورهای شرکتکننده در طرح ملی مقابله با باجافزار در یک رزمایش هماهنگ و به اشتراکگذاری اطلاعات تهدید سایبری برای بررسی، مهار و اصلاح جمعی حوادث سایبری پیچیده شرکت کردند. این رزمایش نه تنها ظرفیت این پلتفرم را برای فعال کردن تبادل اطلاعات قابل اعتماد و فرامرزی نشان داد، بلکه نقش متحولکننده هوش مصنوعی را در تقویت همکاری و تابآوری سایبری بینالمللی نیز برجسته کرد.»
وی افزود که کشورهای عضو این طرح اکنون یک پلتفرم عملیاتی و امن برای همکاری مؤثر، به اشتراکگذاری اطلاعات به موقع و مبارزه مشترک با جرایم سایبری با سرعت، هماهنگی و تابآوری بیشتر دارند.
واسو جاکال (Vasu Jakkal)، معاون شرکت Microsoft Security، توضیح داد:
«طرح ابتکاری کریستال بال نمونهای از تفکر آیندهنگر در حوزه امنیت سایبری است. ما به نحوه مهار قدرت هوش مصنوعی و همکاری بینالمللی برای تهدیدات فعلی و مهمتر از آن، چالشهای آینده افتخار میکنیم. ما به سرمایهگذاری با هدف افزایش انتساب عامل تهدید برای مبارزه مؤثرتر با جرایم سایبری ادامه میدهیم.»