استفاده از عکسهای کاربران فیسبوک برای هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه شبکههای اجتماعی سایبربان؛ مِتا ویژگی جدیدی را معرفی کرده که به فیسبوک اجازه میدهد به عکسهای ذخیره شده کاربران در تلفنهایشان دسترسی داشته باشد و آنها را تجزیه و تحلیل کند، مشروط بر اینکه آنها اجازه صریح بدهند.
این اقدام بخشی از یک تلاش گستردهتر برای بهبود ابزارهای هوش مصنوعی این شرکت، به ویژه پس از استقبال نه چندان مطلوب از مدل «Llama 4»، است. کاربرانی که این گزینه را انتخاب میکنند، با شرایط خدمات هوش مصنوعی متا موافقت میکنند که به این پلتفرم حق نگهداری و استفاده از رسانههای شخصی برای پیشنهاد محتوا را میدهد.
این ویژگی جدید که در حال حاضر در ایالات متحده و کانادا در حال آزمایش است، به گونهای طراحی شده که با پردازش عکسها و ویدیوهای کاربران از طریق زیرساخت ابری، ایدههای خلاقانهای را برای استوریها به کاربران فیسبوک ارائه دهد.
با فعال شدن این ویژگی، کاربران ممکن است براساس زمان و مکان ثبت تصاویر و همچنین اینکه چه کسی یا چه چیزی در آنها ظاهر میشود، پیشنهاداتی مانند کلاژ یا نکات برجسته سفر دریافت کنند. با این حال، مشارکت کاملاً اختیاری است و میتوان آن را در هر زمانی غیرفعال کرد.
فیسبوک توضیح داد که رسانههای تجزیه و تحلیل شده تحت این ویژگی برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی در آزمایش فعلی استفاده نمیشوند. با این حال، سیستم رسانههای انتخاب شده را به طور مداوم در سرورهای مِتا آپلود میکند و نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی را افزایش میدهد.
گزینه فعالسازی این پیشنهادات را میتوان در تنظیمات برنامه فیسبوک یافت، جایی که از کاربران پرسیده میشود که آیا میخواهند از دادههای دوربین برای به اشتراک گذاشتن ایدهها استفاده کنند یا خیر.
مِتا به طور فعال جاهطلبیهای هوش مصنوعی خود را تبلیغ کرده و مارک زاکربرگ (Mark Zuckerberg)، مدیرعامل این پلتفرم، برای توسعه «ابرهوش» تلاش میکند. این شرکت اخیراً آزمایشگاههای ابرهوش مِتا را برای رهبری این تلاشها راهاندازی کرده است.
با وجود مواجهه با رقابت شدید از سوی «OpenAI»، دیپسیک (DeepSeek) و گوگل، به نظر میرسد مِتا مصمم است تا استفاده از دادههای شخصی را برای تقویت قابلیتهای هوش مصنوعی خود عمیقتر کند.