مصاحبه اختصاصی سایبربان با مدیر فنی مسیریاب نشان
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ شرکت راژمان (مالک اپلیکیشن مسیریاب نشان) به تازگی با انتشار اعلامیهای از همه علاقهمندان، دانشجویان و متخصصان هوش مصنوعی در کشور برای شرکت در مسابقهای دعوت کرده است.
این مسابقه که تحت عنوان پیش بینی ترافیک از تاریخ 5 الی 7 شهریور برگزار خواهد شد به صورت آنلاین از طریق لینک زیر قابل دسترس خواهد بود:
B2n.ir/940367
از اینرو، برای دریاقت اطلاعات و جزئیات بیشتر از این رویداد در تماسی تلفنی با مدیر تیم فنی این مسیریاب بومی مصاحبهای را انجام دادیم که جزئیات آن به شرح زیر است:
مصطفی جلمبادانی در ابتدا در خصوص نحوه برگزاری مسابقه اعلام شده از سوی این اپ بومی اظهار داشت:
این رویداد در قالب یک مسابقه است که به دلیل شرایط پیش آمده بر اثر ویروس کرونا اکنون پس از تقریبا شش ماه تعویق، برگزار خواهد شد. این مسابقه به صورت آنلاین و در راستای کنفرانس هوش مصنوعی دانشگاه فردوسی و با همکاری عوامل این دانشگاه برگزار میشود.
وی ضمن تشریح این رویداد اظهار داشت:
شرکت کنندگان در این مسابقه بخشی از کاری که اعضای تیم اپلیکیشن نشان انجام میدهند را پیاده سازی خواهند کرد تا با دادهها و مسائل دنیای واقعی آشنا شوند. مسابقه نیز به این شکل است که ما بخشی از دیتای نشان را در اختیار شرکت کنندگان قرار میدهیم تا بتوانند ترافیک قسمتی از یک خیابان را پیش بینی کنند.
مهندس جلمبادانی در ادامه افزود:
هدف اصلی این اقدام، حمایت از دانشگاه فردوسی و ایجاد انگیزه برای دانشجویان بوده تا بتوانند در مسائل دنیای واقعی خودشان را بیشتر درگیر کنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تیم نشان به دنبال بهرهبرداری خاصی از این طریق است گفت:
ما با برگزاری این رویداد به دنبال بهرهبرداری خاصی از آن نیستیم؛ اما در صورتی که فرد یا افراد با استعداد و با انگیزهای که قادر به همکاری باشند را در این مسابقه شناسایی کنیم، بسیار خرسند خواهیم بود تا از همکاری با آنها بهرهمند شویم. با این وجود، لازم به ذکر است که این موضوع (پیش بینی ترافیک یک خیابان) از مسائل حل شده در تیم نشان است که خیلی قبلتر از اینها ظرفیتهای لازم در این خصوص را توسعه دادیم.
مدیر فنی شرکت راجمان همچنین در مورد جوایز مربوط به برگزیدگان این مسابقه نیز اظهار داشت:
ما دو جایزه به مبالغ هفت و سه میلیون تومان برای افراد یا تیم برگزیده در نظر گرفتهایم که جایزه هفت میلیون تومانی به فرد یا گروهی که بهترین پاسخ را برای این موضوع داشته باشد تقدیم خواهد شد. جایزه سه میلیون تومانی نیز به فرد یا گروهی تعلق میگیرد که با نظر هیئت داوران (تشکیل شده از اساتید دانشگاه فردوسی و اعضای فنی تیم نشان) خلاقانهترین ایده را برای پیش بینی ترافیک ارائه کند.
جلمبادانی در ادامه با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد مسیریاب نشان نسبت به نمونههای خارجی تشریح کرد:
یکی از مهمترین ویژگیهایی که در مسیریاب نشان وجود دارد ارائه طرحهای ترافیکی در شهرهای مختلف کشور است. یکی دیگر از این موارد اعلام هشدار پیش از رسیدن خودرو به سرعتگیرها است.
وی همچنین افزود:
در اپلیکیسشن نشان علاوه بر مسیر یابی، ویژگیهای مربوط به استفاده از نقشه راهنما از قبیل ارائه مسیرهای اتوبوس و مترو در حمل و نقل همگانی، مسیریابی دوچرخه؛ مسیریابی عابرپیاده نیز ارائه میشود.
مدیر فنی تیم طراحی اپلیکیشن نشان در پاسخ به این سوال که آیا مشکلاتی که در گذشته در مسیریابیهای این نرمافزار وجود داشت برطرف شده است گفت:
در اوایل کار که ما این نرم افزار را راه اندازی کردیم برخی از این مشکلات وجود داشت اما با گذشت زمان موفق شدیم با بهرهگیری از علوم داده، الگوریتمهای یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی کیفیت و دقت مسیریابی را در نشان به حدی تقویت کنیم که اکنون به یکی از دقیقترین مسیریابها تبدیل شود. اکنون که قریب به پنج میلیون کاربر از مسیریاب نشان در سراسر کشور استفاده میکنند باعث میشود دقت نرمافزار با استفاده بیشتر کاربران، افزایش یابد و با توجه به نرخ استفاده نرم افزار نشان در شهرهای بزرگی چون تهران، اصفهان و مشهد، دقت نقشه و مسیریابی نیز در این شهرها بسیار مناسبتر باشد.
وی در پایان در خصوص برنامههای آتی برای توسعه پلتفرم نشان گفت:
ما در نظر داریم که نشان را در دو بخش توسعه دهیم؛ یک، بخش خود اپلیکیشن نشان است که به زودی ویژگیهای جدیدی به آن اضافه خواهد شد. از تازهترین ویژگیهایی که اخیرا در نشان قابل مشاهده است، افزوده شدن پلاک منازل در شهرهایی چون تهران، اصفهان و مشهد بوده و دیگر ویژگی جدید در این نرم افزار، نشان دادن زمان رسیدن اتوبوسها به ایستگاه است. بخش دیگری از توسعه ای که در نظر داریم اجرایی کنیم در بستر پلتفرم است که به برنامه نویسان ایرانی اجازه میدهیم تا نقشه نشان را در اپلیکیشنهای خود استفاده کنند.»