about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

اعتراف
1404/03/28 - 09:08- تروریسم سایبری

اعتراف منابع صهیونیستی به نفوذ سایبری ایران در پخش تصاویر پشت‌پرده

منابع صهیونیستی به نفوذ سایبری ایران در پخش تصاویر پشت‌پرده اعتراف کردند.

حمله
1404/03/27 - 20:40- آسیا

حمله سایبری به بانک سپه

هکرهای گنجشک درنده(گروهی منتسب به آمریکا) مدعی حمله سایبری به بانک سپه شدند.

انتشار شده در تاریخ

فیشینگ ؛ اینبار با پیامک واریز وجه!

، در نوعی از کلاه‌برداری پیامک‌هایی در شمایل یک پیام واریز مبلغی پول به‌حساب شما ظاهر می‌شوند.

به گزارشکارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ این بار نه همانند حملات فیشینگ برای انتقال وجه به سراغ درگاه‌های پرداخت اینترنتی می‌روید و نه به بهانه دریافت جایزه یک مسابقه پای دستگاه عابر بانک کشیده می‌شوید، بلکه پیامکی برای شما ارسال می‌شود که در لحظه اول احتمالاً شمارا هیجان‌زده می‌کند و شاید حتی به فکر فروببرد که این مبلغ مربوط به حقوقتان است، واریز وام‌تان و یا بازگشت قرض به یکی از دوستان‌تان! اما درواقع در آستانه قرار گرفتن در دام جدیدترین نوع از کلاه‌برداری پیامکی هستید.

مشترکانی که در وضعیتی مشابه قرارگرفته‌اند، می‌گویند که پیامکی مبنی بر این‌که مبلغی به حسابشان واریزشده دریافت کرده‌اند و بعد با آن‌ها تماس گرفته می‌شود که مبلغ، اشتباهی به‌حساب آن‌ها واریزشده و پول را به شماره کارتی که اعلام می‌شود، برگردانند.

این درحالی‌ است که پیامک واریز وجه اصلاً از سامانه پیامکی بانک ارسال نشده و از شماره تلفنی متفرقه ارسال شده است که البته ظاهراً کلاه‌برداران برای فریب بیشتر از شماره تلفن‌های نسبتاً رند و با تکرار چند صفر پشت سر هم استفاده می‌کنند، تا به خیالشان اختلافی میان این پیامک با پیامک‌های بانک به نظر نرسد.

اما جریان از چه قرار است؟ پیش‌ازاین هم گفته‌شده بود که در سناریوی ذکرشده، درواقع کلاه‌بردار از فرد دیگری یک پیش‌پرداخت گرفته است و قرار نیست کالایی به سوژه خود تحویل بدهد. او برای این‌که دنبال نشود، شماره کارت شمارا به سوژه خود داده است. سوژه وجه پیش‌پرداخت را به کارت شما واریز می‌کند و شما به کلاه‌بردار برمی‌گردانید. در برخی موارد حتی شما وجه را به یک مغازه که کلاه‌بردار در آن منتظر خرید طلاست واریز می‌کنید. بنابراین هیچ اثری از او باقی نخواهد ماند و شما و طلافروش مسئولیت جرم را خواهید داشت.

در برخی از نمونه‌های ارائه‌شده این دست پیامک‌ها، شماره و موجودی حساب مشترک در پیامک آمده است اما این‌که این کلاه‌برداران از اعداد احتمالی استفاده می‌کنند یا اطلاعات صحیح را از طریق فیشینگ، نشست احتمالی اطلاعات مشتریان بانک و … بدست می‌آورند، هنوز مشخص نیست.

البته اطلاعاتی از حساب بانکی نظیر موجودی و شماره‌حساب، از مواردی است که مشتریان کمتر به حفظ آن‌ توجه می‌کنند چون معتقدند که امکان دسترسی به‌حساب آن‌ها را فراهم نمی‌کد اما درواقع می‌تواند موجب جلب اعتماد در حین کلاهبرداری‌هایی نظیر آنچه گفته شد، باشد. هرچند که این شیوه، نخستین راه کلاه‌برداری پیامکی از حساب‌های بانکی نیست.

فریب دادن از طریق پیامکی که به سامانه «همتا» نسبت داده می‌شود نیز از دیگر روش‌هایی است که برای کلاه‌برداری از مشترکین استفاده می‌شود.

پس از اجرای طرح رجیستری، ارسال پیامک‌هایی به اسم همتا به همراه آدرس‌های جعلی و صفحه‌هایی که مانند سامانه همتا طراحی‌شده، اتفاق تازه‌ای نیست اما هر بار به روشی صورت می‌گیرد. پیش‌ازاین بارها اتفاق افتاده که پیامکی برای برخی افراد ارسال و از آن‌ها خواسته‌شده جهت جلوگیری از قطع شدن تلفن همراه، مبلغی را پرداخت کنند. دریکی از جدیدترین نمونه‌های این کلاه‌برداری، با هدایت کاربران به سایت‌های فیشینگ، اطلاعات را از آن‌ها درخواست می‌کنند.

ماجرای کلاهبرداری‌های پیامکی در همین‌جا خاتمه نمی‌یابد، کافی است چند روزی موضوعی در جامعه موردتوجه قرار گیرد تا کلاه‌برداران آن را دست‌مایه خود قرار دهند، سایتی جعلی به وجود آورند و افراد را به‌واسطه پیامک به سمت آن هدایت کنند.

«ثبت‌نام برای سهام عدالت، یارانه و طرح معیشتی»، «ثبت‌نام سهمیه یا کارت سوخت»، «افزایش سهمیه سوخت مسافربرهای اینترنتی» و… ازجمله موضوعاتی هستند که تاکنون دست‌مایه کلاهبرداری‌های پیامکی شده‌اند.

موضوع «آزادسازی سهام عدالت» و «ثبت‌نام در سامانه سجام» نیز از دیگر مواردی است که سبب شده در روزهای اخیر پیامک‌های مختلفی تحت این عناوین یا تحت عنوان یک کارگزاری بورسی به دست مشترکین برسد. برخی از مشترکین حتی می‌گویند تعدد پیامک‌های این‌چنینی گاه به حدی است که نمی‌توان پیامک‌هایی که به‌راستی از سوی سامانه اصلی ارسال می‌شود را تشخیص داد.

در این میان البته عده‌ای پس از راه‌اندازی سیستم «رمز دوم یک‌بارمصرف» گمان می‌کنند که دیگر صفحات «فیشینگ» و در پی آن کلاهبرداری‌های پیامکی‌ای که به این صفحات ختم می‌شوند، معنا نخواهد داشت و باوجود رمز یک‌بارمصرف، امکان کلاه‌برداری از بین رفته است اما واقعیت چنین است.

پیش‌تر یک کارشناس دراین‌باره گفته بود: اگرچه فیشینگ با فعال شدن رمز پویا کاهش‌یافته، اما رمز یک‌بارمصرف به‌هیچ‌وجه امنیت ۱۰۰ درصدی را فراهم نمی‌کند و حتی همان سایت‌هایی که سرویس‌های درگاه بانکی می‌دهند، می‌توانند رمز یک‌بارمصرف هم ارائه دهند و حساب‌تان را خالی کنند.

درهرحال در شرایطی که کلاه‌برداران از هر موضوعی راهی برای فریب و از هر اطلاعاتی مسیری برای کلاه‌برداری پیدا می‌کنند، همواره توجه به هویت پیامک‌هایی که دریافت می‌کنیم، صفحاتی که از طریق آن‌ها پرداخت انجام می‌دهیم و … از نکات ضروری هستند.

منبع:

تازه ترین ها
نبرد
1404/06/06 - 11:06- هوش مصنوعي

نبرد مدل‌های هوش مصنوعی؛ مروری بر تفاوت‌های GPT-۴o و GPT-۵

عرضه مدل هوش مصنوعی جدید «GPT-۵» توسط شرکت «OpenAI» در مرداد ۱۴۰۴ یکی از برجسته‌ترین رخدادهای اخیر در چشم‌انداز جهانی این فناوری نوظهور محسوب می‌شود.

اسپاتیفای به یک پیام‌رسان داخلی مجهز می‌شود؛ با دوستانتان چت کنید و آهنگ گوش دهید

با قابلیت جدید پیام‌رسان در اسپاتیفای، تعاملات اجتماعی در این پلتفرم وارد مرحله جدیدی می‌شود.

دستیار
1404/06/06 - 10:57- سایرفناوری ها

دستیار هوش مصنوعی کوپایلت مایکروسافت به تلویزیون‌ها و مانیتورهای سامسونگ می‌آید

مایکروسافت رسما اعلام کرد که دستیار هوش مصنوعی کوپایلت «Copilot» از سال 2025 بر روی تلویزیون‌ها و مانیتورهای هوشمند سامسونگ ارائه می‌شود.