about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
تمرکز
1404/06/26 - 14:35- جنگ سایبری

تمرکز اسرائیل بر «پیجر» و جنگ الکترونیک در نبردهای آینده با ایران

مقامات رژیم صهیونیستی، طراحی عملیات‌های غافلگیر کننده ای همچون عملیات پیجرها برای جنگ آینده با ایران را ضروری می دانند.

نقش
1404/06/24 - 09:51- جنگ سایبری

نقش سرداران شهید « باقری و سلامی» در برتری قدرت سایبری ایران

رویکرد راهبردی شهیدان باقری و سلامی، نیروهای مسلح ایران را با تدوین دکترین سایبری نوآورانه به یکی از قدرت‌های سایبری تبدیل کرد.

اندی اِداسترام در مقاله‌ای که در وب‌سایت کوین دسک منتشر کرده است پاسخ می‌دهد که :مدیران مطرح مالی در شرکت‌های سرمایه‌گذاری چه نظری درباره اختصاص سرمایه برای خرید بیت کوین دارند

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ اندی اِداسترام (Andy Edstrom) تحلیل‌گر برجسته و برنامه‌ریز معتبر درزمینهٔ اقتصاد و امور مالی، نویسنده کتاب «چرا بیت کوین بخریم؟» (Why Buy Bitcoin)، مشاور مالی و مدیر بخش سرمایه‌گذاری سازمانی در پلتفرم سوان بیت کوین (Swan Bitcoin) است. اداسترام در مقاله خود، وضعیت حال حاضر بیت کوین را با وضعیت سهام شرکت آمازون در سال ۲۰۰۵ مقایسه می‌کند؛ شرکتی که اکنون ازنظر ارزش سومین شرکت بزرگ جهان است.

تردیدهای مشابه در مورد بیت کوین و آمازون

از روزی که قیمت بیت کوین کسری از یک دلار بود تا همین امروز، عده‌ٔ بسیاری نسبت به قیمت و آیندهٔ بیت کوین تردید داشتند. این تردیدها درگذشته و دربارهٔ دارایی‌های ارزشمند دیگر نیز مطرح‌شده‌ است. به موارد زیر توجه کنید:
•    حباب است.
•    فقط یکی از گزینه‌های موجود در میان بسیاری دیگر از گزینه‌های سرمایه‌گذاری است.  
•    تنها چند میلیون کاربر دارد.
•    برای مصارف غیرقانونی مورداستفاده قرار می‌گیرد.
•    به‌اندازهٔ میزان ارزش‌گذاری‌شده، مقیاس‌پذیر نیست و توانایی رشد ندارد.
•    جریان نقدی ایجاد نمی‌کند و احتمالاً هرگز ایجاد نخواهد کرد.
موارد بالا چیزهایی بود که دربارهٔ بیت کوین می‌گفتند و هنوز هم می‌گویند.
حالا به چیزهایی که در سال ۲۰۰۵ دربارهٔ سهام شرکت آمازون می‌گفتند توجه کنید:
•    سهام آمازون پس از حباب بزرگ ۹۰ درصد از ارزش خود را ازدست‌داده است.
•    هنوز رقبای بسیاری در میان فروشندگان آنلاین دارد.
•    فقط چند میلیون کاربر فعال در ماه دارد.
•    معمولاً برای فرار از مالیات فروش از آن استفاده می‌شود.
•    بعید به‌نظر می‌رسد که به ارزش تخمین‌زده خود دست یابد.
•    هیچ جریان نقدی ایجاد نمی‌کند.
پس از ترکیدن حباب دات‌کام (dot-com) و بهبود اوضاع کسب‌وکارهای اینترنتی، سهام آمازون به ۳۵ دلار رسید و بحث داغی در مورد اینکه سهام این شرکت تا این حد ارزش ندارد شکل گرفت.
اکنون به سال ۲۰۲۰ بازمی‌گردیم. در حال حاضر، هر سهم آمازون حدود ۳,۳۰۰ دلار (۹۰ برابر قیمت سال ۲۰۰۵) ارزش دارد. طی سال‌های اخیر و در بسیاری از مواقع، سهام آمازون یک‌تنه باعث رشد شاخص S&P ۵۰۰ (شاخص بورس آمریکا) شده است.
تصور کنید که در سال ۲۰۰۵، مدیر ثروت (مشاور مالی و سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریز حقوقی) یک شرکت سرمایه‌گذاری بوده‌اید و مانند اکثر همتایان خود، هیچ بودجه‌ای برای سرمایه‌گذاری روی سهام آمازون اختصاص نداده‌اید.
دوباره به سال ۲۰۲۰ بازمی‌گردیم، شما هنوز مدیر ثروت هستید و ازآنجاکه در سال ۲۰۰۵ هیچ بودجه‌ای به خرید سهام آمازون اختصاص نداده‌اید، احتمالاً شانسی برای ادامه فعالیت و کسب‌وکار خود نخواهید داشت و از دور خارج می‌شوید!
من (نویسنده مقاله) مدیر ثروت هستم و در سال ۲۰۰۵، افراد بسیاری، ازجمله خودم، به‌کلی ارزش بازار آمازون را دست‌کم گرفتیم. در ابتدا، تصور می‌کردیم با یک فروشگاه آنلاین کتاب سروکار داریم که بعد تبدیل به فروشگاه جهانی کتاب شد. سپس، کالاهای دیگری را هم به‌صورت آنلاین به فروش گذاشت و این فروش را هم جهانی کرد. بعد، برای پشتیبانی از این کسب‌وکار تجاری، زیرساخت فضای ابری مهیا کرد و بعد…
موفقیت آمازون تا حدی مدیون مدیریت عالی این شرکت است. بااین‌حال، یکی از عوامل تأثیرگذار در این موفقیت بزرگ، ایجاد بازاری کارآمد و مبتنی بر اینترنت (و بنابراین مبتنی بر شبکه) برای کسب‌وکاری آنلاین بود که برای تمامی تأمین‌کنندگان کالا باز باشد. بدون بازکردن بازار برای فروشندگان شخص ثالث، آمازون نمی‌توانست به «فروشگاه همه‌چیز» تبدیل شود. این امر، موجودی قابل‌دسترس برای فروش را افزایش داد و موقعیت آمازون را به‌عنوان بازاری آنلاین که همه برای خرید هر آیتمی از آن بازدید می‌کنند مستحکم کرد.
به‌این‌ترتیب، آمازون به یک پلتفرم بزرگ اینترنتی بدل شد که ارزش بازار آن از ۱.۵ تریلیون دلار فراتر رفته و هنوز به پیشروی خود در این بازار ادامه می‌دهد. امروز آمازون تنها ۷ درصد از بازار فروش را در اختیار دارد و هنوز می‌تواند رشد بسیار بیشتری داشته باشد.

این روزها، همکاران و همتایان من که درزمینهٔ مدیریت ثروت فعالیت می‌کنند، هنوز همان اشتباهی را در مورد بیت کوین انجام می‌دهند که در سال ۲۰۰۵ در مورد سهام آمازون انجام دادند. نگاهی به فهرست انتقادات ۱۵ سال پیش در مورد سهام آمازون بیندازید؛ حباب، رقابت، استفاده اندک، ارتکاب جرایم، نداشتنِ‌ توانایی در مقیاس‌پذیری و فقدان جریان نقدی. اما اکنون، بیش از یک دهه پس‌ازاینکه ۱۰,۰۰۰ بیت کوین در ازای دو پیتزا (مشابه اولین سفارش موفقیت‌آمیز کتاب از طریق آمازون) مبادله شد، بیت کوین آشکارا برنده بازار پول دیجیتال کمیاب شده است، درست همان‌طور که آمازون چند سال پیش برنده بی‌رقیب بازار تجارت الکترونیک شد و هنوز به پیشتازی خود در این بازار عظیم و مستعد ادامه می‌دهد. بیت کوین هم هنوز راه درازی در پیش دارد.
ارزش طلا که پول کمیاب و محبوب در سرتاسر جهان محسوب می‌شود، درمجموع به حدود ۱۰ تریلیون دلار می‌رسد. بازار بیت کوین که در حال حاضر (۲۸ آبان)، ارزشی معادل با ۳۳۰ میلیارد دلار دارد، کمتر از ۳ درصد از بازار پول کمیاب جهان را در اختیار گرفته است. بااین‌حال، پتانسیل بازار بیت کوین شامل کل بازار پول و ذخیره ارزش ایمن می‌شود. این بازار کلی چندین برابر بزرگ‌تر از بازار طلا است. این امر نشان می‌دهد که بیت کوین تنها کمتر از ۱ درصد از کل بازار موجود را به دست آورده است.
سرمایه‌گذاران مردد می‌گویند بیت کوین هرگز قادر به نوآوری و یا عرضه محصولات جدید، مانند کاری که جف بزوس (Jeff Bezos)، مدیرعامل شرکت آمازون، انجام داد نخواهد بود. اما واقعیت کاملاً برعکس است! بیت کوین به‌جای اینکه زیر نظر تیم مدیریتی با رهبری یک مدیرعامل و تعداد محدودی از کارکنان اداره شود، پلتفرمی باز با هزاران توسعه‌دهنده نرم‌افزار و کارآفرین فوق‌العاده و سخت‌کوش است که در حال ساخت میانبرها، اپلیکیشن‌ها و محصولات مفید اضافی روی پلتفرم این شبکه هستند. مانند صاحبان کسب‌وکارها که موجودی آمازون را به‌کلی تأمین می‌کنند که این پلتفرم مقصد همیشگی کاربران برای خرید اینترنتی آیتم‌های مختلف باشد، این هزاران توسعه‌دهنده و کارآفرین موفق نیز بیت کوین را به مکانی ایده‌آل برای سرمایه‌گذاری اینترنتی تبدیل کرده‌اند.
بنابراین، ازنظر فرصت سرمایه‌گذاری، بیت کوین امروزه تقریباً جایی ایستاده است که آمازون ۱۵ سال پیش ایستاده بود و به همین ترتیب، ارزش بیت کوین نیز احتمالاً در ۱۵ سال آینده به‌اندازه ارزش سهام آمازون، رشد چشم‌گیری خواهد داشت. درنتیجه، دو نوع سبد سرمایه‌گذاری وجود خواهد داشت: سبد آن دسته از افرادی که به‌اندازه‌ای منطقی بوده‌اند که مقداری بیت کوین برای خود بخرند و سبد افرادی که این کار را نکردند.
اما، فقط یک نوع مدیر ثروت وجود خواهد داشت، زیرا مدیرهای ثروتی که برای مشتریان خود بیت کوین نخریدند، به سرنوشت افرادی دچار خواهند شد که هرگز به سراغ سهام آمازون نرفتند؛ آن‌ها از دور خارج می‌شوند!

تازه ترین ها
بومی‌سازی
1404/08/17 - 18:48- هوش مصنوعي

بومی‌سازی هوش مصنوعی در بیمارستان‌های دانشگاه آزاد

مدیر سلامت دانشگاه آزاد از راه اندازی استارت‌آپ ویکند سلامت با محوریت هوش مصنوعی و بیمارستان متاورس خبر داد و گفت: هدف اصلی ما، بومی‌سازی هوش مصنوعی در بیمارستان‌ها است.

مدل‌های
1404/08/17 - 18:45- هوش مصنوعي

مدل‌های استدلال‌گر بیش از دیگر هوش مصنوعی‌ها در برابر حملات «جیلبریک» آسیب‌پذیرند

نتایج مطالعه‌ای مشترک از سوی انتروپیک، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه استنفورد حاکی از آن است که مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی با توانایی «استدلال و تفکر چندمرحله‌ای»، برخلاف تصور پیشین، بیش از سایر مدل‌ها نسبت به هک و حملات جیلبریک آسیب‌پذیر هستند.

ایلان
1404/08/17 - 18:37- ابزارهای هوشمند

ایلان ماسک: ربات اپتیموس تسلا فقر را ریشه‌کن خواهد کرد

ایلان ماسک در جلسه سهامداران تسلا و پس از تأیید بسته حقوقی ۱ تریلیون دلاری‌اش ادعا کرد که ربات اپتیموس فقر را ریشه‌کن می‌کند.