روباتهای سیاستمدار، آینده فناوری هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دانشگاه آی ای (IE University)، واقع در کشور اسپانیا، اخیراً در گزارش سالانه خود، موسوم به چشمانداز فناوری اطلاعات 2019 اروپا (European Tech Insights 2019) اعلام کرد که یک سوم شهروندان اروپا، در مقاطع حساس و چالشهای بزرگ ترجیح میدهند که یک هوش مصنوعی، برای کشورشان تصمیمگیری کند. این پاسخ، از نتیجه نظرسنجی 2576 شهروند بزرگسال 18 تا 99 ساله از آلمان، فرانسه، ایرلند، ایتالیا، اسپانیا، هلند و انگلیس استخراج شده است.
محققان مسئول اجرای این پژوهش، هدف از نظرسنجی یادشده را کشف احساس مردم نسبت به تغییرات فناورانه اخیر و آغاز انقلاب صنعتی چهارم، اعلام کردهاند.
این درحالی است که دو سوم پاسخدهندگان به این پرسش، معتقدند که رشد این قبیل فناوریها بدون قوانین و چارچوب مدون، طی 10 سال آینده ممکن است خسارات بیشتری، نسبت به مزایا و امتیازاتش در پی داشته باشد.
علاوه بر این، بسیاری از کارشناسان نیز بر این باوراند که مدیریت فناوریهای جدید، بزرگترین چالش پیش روی اتحادیه اروپا محسوب میشود. حدود 56 درصد از مردم اروپا، نسبت به جایگزین شدن روباتها در مشاغل مختلف و رشد بیکاری در میان انسانها نگران هستند.
بر پایه این نظرسنجی، حدود 72 درصد از پاسخدهندگان به سؤالات، بر این باورند که دولت باید لیستی از مشاغلی که مجاز به خودکارسازی هستند مشخص کند و عده بیشتری معتقدند که دولت نباید اجازه خودکارسازی کارهای غیرمضر، یا بیخطر برای انسان را صادر کند.
با وجود این مخالفت صریح با تداوم روند اتوماسیون مشاغل، یک سوم پاسخدهندگان، صلاحیت هوش مصنوعی را برای تصمیمگیریهای سیاسی مهم و حیاتی، از انسانها بالاتر میدانند.
بسیاری از جامعه شناسان، نتایج یادشده را حاصل افزایش چشمگیر بیاعتمادی مردم نسبت به سیاستمداران، در طبقات مختلف اجتماعی میدانند.
بنابراین حداقل در مقطع کنونی، همچنان اکثریت شهروندان بر این پندار هستند که هوش مصنوعی، صلاحیت احراز پستی را چون نخستوزیری یک کشور ندارد. این درحالی است که تغییرات فناورانه و جامعهشناختی جهان، میتوانند این نتیجه را به زودی دگرگون سازند.