راهاندازی «گوگل مپ» بومی
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ یک مقام مسئول از سازمان فناوری اطلاعات از شناسایی ۲ شرکت تولیدکننده محتوای دیجیتالی برای اجرای زیرساختهای پروژه خدمات مکان محور (گوگل مپ بومی) بهعنوان زیرپروژه جویشگر بومی خبر داد.
خسرو سلجوقی در تشریح عملیاتی کردن پروژه بومی خدمات مکان محور (نقشه برخط بومی) که طرحی مانند «گوگل مپ» خواهد بود و امکان تولید اطلاعات مکان محور را فراهم میکند، از اعلام فراخوان و شناسایی دو شرکت تولیدکننده محتوای دیجیتالی برای اجرا و توسعه زیرساختهای پروژه خدمات مکان محور (گوگل مپ بومی) بهعنوان زیر پروژه جویشگر بومی خبر داد.
عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: این طرح یکی از زیر پروژههای جویشگر بومی است که امکان تولید خدمات برمبنای دادههای تصویری و نقشه را فراهم میکند.
وی ادامه داد: هماکنون دو شرکت بخش خصوصی در این زمینه اعلام آمادگی کردهاند و بهصورت داوطلب در حال اجرای این طرح هستند که در صورت اتمام آن، امکان ارائه خدمات تصویری نقشه بر مبنای محتوای بومی برای کاربران فراهم میشود.
سلجوقی اجرای این پروژه را یکی از اهداف پروژه ۱۰ برابر کردن تولید محتوای داخلی با رویکرد کسبوکار دیجیتالی و با مشارکت حداکثری بخش خصوصی بهعنوان یکی از پروژههای مدنظر اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: آمارها نشان میدهد که در سالهای اخیر نزدیک به ۸۳ درصد دادهها به سمت دادههای ویدئویی درحرکت است و با توسعه همزمان تلفنهای هوشمند و اینترنت پرسرعت همراه، یک فیلم بهسرعت در اختیار مصرفکنندگان قرار میگیرد.
وی بابیان اینکه بهتدریج دادههای متنی و نوشتاری در حال کاهش است، گفت: باید زمینههای توسعه ویدئو و تصویر بر بستر شبکه فراهم شود. بر همین اساس یکی از این پروژهها میتواند تولید اطلاعات مکان محور باشد.
عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات اجرای پروژههای مرتبط با تولید محتوای بومی را در راستای تکالیف قانونی راهاندازی شبکه ملی اطلاعات برشمرد و گفت: باید رفتار استفاده از محتوای رایا فضا (فضای مجازی) در کشور تغییر یابد. متأسفانه هماکنون به دلیل نبود فرهنگ استفاده از اطلاعات و دادههای مفید در کشور، شاهد انتشار و جابجایی حجم عظیمی از اطلاعات غیرمفید، بیاساس و شایعه در شبکههای اجتماعی هستیم.
مجری پروژه تولید محتوا در راستای اقتصاد مقاومتی، با تأکید بر اینکه در جهت فرهنگسازی و تولید محتوای مفید، موضوع ۲ برابر کردن محتوای داخلی تا پایان سال و نیز ۱۰ برابر کردن آن تا پایان برنامه ششم، به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تکلیف شده است، تصریح کرد: در این نهضت، مردم باید هم تولیدکننده و هم مصرفکننده محتوا باشند و دولت بهعنوان ایجاد زیربنا، نقش خود را ایفا کند.
وی با اشاره به ۸۰ پروژهای که از این بابت دریافت شده است، خاطرنشان کرد: یکی از این پروژهها طرح جویشگر بومی است که در ایجاد ارزشافزوده در حوزه محتوا و استفاده حداکثری از توان داخلی و کسب درآمد برای بخش خصوصی بسیار مفید خواهد بود.
سلجوقی با تأکید بر اینکه با اجرای طرح تولید دادههای مکان محور، دیگر نیازی نیست که گوگل بخواهد مشخصات مکانها و نشانیهای کشور ما را در اختیار کاربران قرار دهد، اضافه کرد: این اطلاعات باید بهصورت بومی تولید شود و مصرفکنندگان، این محتوا را تولید و مدیریت کنند.
وی بابیان اینکه در این پروژه قصد الگوبرداری از «گوگل مپ» را نداریم افزود: از زمان تولد وب ۲ واژههایی مانند «کرات فاندینگ» و « کرات سورسینگ» وارد فضای کسبوکار شد که این اصطلاحات برای تأمین جمعی سرمایه و جمع سپاری سرمایهها به کار گرفته میشد. به این معنی که در دنیای تولید محتوا، تنها یک نفر نباید سرمایهگذاری کند و علاقهمندان به تولید محتوا نیز میتوانند به روشهای مختلف در این زمینه حضورداشته باشند.
عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینکه با این روش تولید محتوا، اطلاعات با کمترین هزینه و سریعترین زمان ممکن، دیجیتالی میشود گفت: برآوردها نشان میدهد که در سطح جهانی، مقوله تولید محتوا بهسرعت در جریان است بهنحویکه تولید محتوا بهطور سالانه ۴ برابر میشود. این در حالی است که هدفگذاری ما در تولید محتوا برای سال جاری ۲ برابر است. این به معنی نصف میانگین رشد جهانی محتوا است و هدفگذاری غیرقابل دسترسی نیست.