دلیل اصلی حملات آمریکا به هوآوی از زبان مدیرعامل سابق گوگل!
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان ، گفتهشده که هوآوی اطلاعات را به پکن ارسال میکند. در سال 2012، کمیته اطلاعات ملی آمریکا پیشنهاد داد که هوآوی و ZTE از سمت این کشور تحریم شوند. سال گذشته وزارت بازرگانی ایالاتمتحده به دلیل نگرانیهای امنیت ملی هوآوی را در Entitly List قرارداد. این لیست مانع از دسترسی هوآوی به تجهیزات آمریکایی، ازجمله سرویسهای موبایلی گوگل درگوشیهای این شرکت میشود. بااینحال، هوآوی توانست میزان فروش محصولات خود را در سال گذشته 17 درصد افزایش داده و به 240 میلیون دستگاه برساند. با این موفقیت آنها توانستند اپل را از جایگاه دومین تولیدکننده بزرگ گوشیهای هوشمند در جهان به جایگاه سوم منتقل کند. علاوه بر این، آنها همچنان عنوان دیگر خود مبنی بر بزرگترین ارائهکننده تجهیزات شبکه در جهان را حفظ کردند و در حال حاضر مشغول ساخت شبکه 5G هستند.
آیا واقعاً هوآوی برای امنیت ملی آمریکا تهدید است؟
آمریکا سال گذشته به متحدان خود هشدار داد که از تجهیزات هوآوی در شبکه 5G خود استفاده نکنند. برخی از آنها مانند ژاپن و استرالیا به آن عمل کردند و برخی دیگر مانند آلمان و انگلستان نه. البته حالا به نظر میرسد که انگلیس نیز تصمیم خود را تغییر داده است.
بااینحال، آمریکا امسال تصمیم گرفت تا فشارهای خود بر روی هوآوی را بیشتر کند. بدین ترتیب شرکتهایی که در تجهیزات خود از تکنولوژیهای آمریکایی استفاده کردهاند، تنها در صورت کسب اجازه از آمریکا اجازه فروش تراشه به هوآوی را خواهند داشت. در حالیکه هرگز اثبات نشده که هوآوی در محصولات خود راه نفوذ برای جاسوسی قرارداده است، مدیرعامل سابق گوگل، اریک اشمیت میگوید که این کارخانه چینی یک تهدید امنیتی قانونی است.اشمیت در گفتگو با رادیو BBC گفته است:
“هیچ تردیدی نیست که هوآوی در یک سری آزمایشهایی دست داشته که از نظر امنیت ملی قابلقبول نیستند.”
او که در حال حاضر عضو هیئتمدیره نوآوریهای دفاعی پنتاگون است، در ادامه عنوان کرده است که “شکی وجود ندارد که اطلاعات روترهای هوآوی درنهایت در اختیار دولت آن کشور بوده، به هر طریقی که این اتفاق افتاده ما مطمئن هستیم که این اتفاق افتاده است”. هوآوی بارها این اتهامات را رد کرده است. حالا ویکتور ژانگ، رئیس هوآوی انگلستان یکبار دیگر ارتباط این شرکت با دولت چین را تکذیب کرده و گفته است:
“اتهامات اریک اشمیت که حالا برای دولت آمریکا کار میکند صحیح نیست و مانند اتهامات قبلی هیچ مدرکی در پشت آن نیست. هوآوی یک شرکت مستقل از هر دولتی ازجمله دولت چین است. چیزی که ما با آن موافقیم و همیشه گفتهایم این است که ایجاد استاندارد در سطح جهانی، نوآوری را بالا میبرد، باعث ایجاد رقابت میان شرکتها میشود و درنتیجه آنهمه سود میکنند.”
دلیل اصلی حملات آمریکا به هوآوی از زبان اریک اشمیت
با تمام این اوصاف قانون در چین ممکن است هوآوی را مجبور کند تا در صورت درخواست دولت چین، اطلاعات کاربران و شرکتها را در اختیار آنها قرار دهد. در حالیکه اشمیت اطمینان دارد که هوآوی مرتکب تخلفاتی شده است که تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا بهحساب میآمدند، اعلام کرده که اصلیترین مشکلی که رهبران آمریکا با هوآوی دارند این است که شرکت چینی در سطح جهان شناختهشده است و محصولات بهتری در مقایسه با رقیبان تولید میکند. مدیر سابق گوگل و آلفابت گفت که “این بسیار مهم است که ما چندین انتخاب داریم اما تنبیه یک شرکت به دلیل موفقیت، کمکی به کاربران آمریکایی نخواهد کرد. رقابت با داشتن محصولات و خط تولید بهخوبی هوآوی، راه پاسخ به این شرکت است.”

یکی دیگر از دلایلی که مقامات آمریکایی چشم دیدن موفقیت هوآوی را ندارند تعصبات قدیمی آنها است. حتی اشمیت هم تائید کرده است که چنین دیدگاهی در ذهن خود او دارد. اما این تعصب از کجا نشات گرفته است؟ اشمیت میگوید:
“آنها در کپی کردن چیزها بسیار خوب هستند. آنها در سازماندهی چیزها بسیار خوب هستند و افراد زیادی را مسئول این کارکردهاند. اما آنها هیچ کار جدیدی انجام نمیدهند. آنها در کپی کردن وسایل ما مهارت بسیار بسیار خوبی دارند. این تعصبات باید دور ریخته شوند چراکه چینیها درزمینهٔ تحقیقات و نوآوری اندازه غرب خوب بوده و حتی بهتر هم هستند. آنها پول بیشتری در این راه گذاشتهاند. اما روش کار آنها متفاوت در غرب است ما برای رقابت باید به فعالیتهای خودمان سروسامان دهیم.”
اشمیت به این اشارهکرده است که آمریکا و چین زمانی که بحث تکنولوژی پیش میآید و هر دو کشور برای روی یک پلتفرم کار کنند، آمریکا از این قضیه سود خواهد برد. او افزود که چین دارای پول، منابع و تکنولوژی برای تسلط در بازار است و سؤالی که مطرح میشود این است که آنها در پلتفرمهای جهانی فعالیت خواهند کرد یا پلتفرم اختصاصی خود؟ هرچه این پلتفرمها از یکدیگر بیشتر جدا شوند، وضعیت خطرناکتر میشود. این به نفع غرب است که هر پلتفرم تکنولوژی، بخشی از ارزشهای غربی را در خودش داشته باشد.