حمله سایبری بسیار جدی به یکی از نیروگاههای انرژی اسرائیل
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ یووال اشتینیتز (Yuval Steinitz)، وزیر انرژی اسرائیل اعلام کرد که یک حمله سایبری بسیار جدی روی یکی از نیروگاههای اسرائیل شناسایی و خنثی شده است.
اشتینیتز در سخنرانی خود در کنفرانس جهانی سایبرتک (Cybertech) در تلآویو گفت :
«این حمله چند ماه پیش به عنوان یکی از اندک حملات سایبری جدی روی تأسیسات انرژی اسرائیل تا به امروز شناسایی شد. هدف این حمله بسیار پیچیده، کنترل و از کار انداختن یکی از نیروگاههای ما بود که خنثی شد.»
وی که در ماه می 2015 به عنوان وزیر انرژی منصوب شد، تأکید کرد که حمله سایبری موفق علیه بخش انرژی و به ویژه نیروگاههای هستهای باعث تخریبهای احتمالی شده است؛ همکاری اسرائیل با ایالات متحده در زمینه امنیت سایبری، نشان دهنده تأکید ویژه بر زیرساختهای انرژی است.
وزیر انرژی اسرائیل خاطرنشان کرد :
«عواقب و فجایع ناشی از حملات سایبری روی پایگاهها و رآکتورهای هستهای فراتر از تصور هستند. من معتقدم که به برخی دلایل حساسترین بخش، انرژی است؛ اگر فردی در زمان جنگ یا درگیری تلاش کند بخش انرژی یا زنجیره تأمین آبی ما را فلج کند، فاجعه رخ خواهد داد. شما میتوانید کل کشور را نابود و توانایی ما را در دفاع از خود در برابر تهدیدات تروریستی و ارتشها تخریب کنید.»
این مقام اسرائیلی همچنین به کار مرکز سایبری وزارت انرژی در بئرشبع در نظارت و دفاع از زیرساختهای انرژی دولتی و خصوصی اشاره کرد؛ این مرکز با تیم واکنش اضطراری رایانهای در همان شهر همکاری دارد.
ییفتا رونتال (Yiftah Ron-Tal)، رئیس شرکت برق اسرائیل در این کنفرانس توضیح داد :
«شرکت برق در هر ثانیه حدود 11 هزار حمله سایبری مشکوک را در سال 2019 تجربه کرد. این شرکت یکی از مهمترین سازمانهای مورد هدف حملات سایبری است.»
رونتال – فرمانده پیشین نیروهای زمینی ارتش اسرائیل رئیس شرکت توسعه و دارایی بنادر اسرائیل – اعلام کرد :
«تجربیات ما نشان میدهند که سایبر همه جا هست و حملات سایبری میتوانند در هر مکانی رخ دهند و از هر روشی برای نفوذ به سازمانها استفاده کنند. تنوع و پیچیدگی این حملات هر روز بیشتر میشوند.»
به گفته رونتال، شرکت برق اسرائیل توافقنامهای برای همکاری با یک سازمان ژاپنی پیشرو در زمینه امنیت سایبری با هدف پشتیبانی از تلاشهای این شرکت در المپیک تابستانی 2020 در توکیو امضا کرد.
وی افزود :
«شکی نیست که برگزارکنندگان المپیک 2020 توکیو با یک چالش بزرگ روبرو هستند؛ چنین محیط مؤثر و عظیمی همیشه هدف اصلی مهاجمان سایبری است؛ انگیزه هکرها و سطح حملات تقریباً بیپایان هستند : برق؛ آب؛ غذا؛ حمل و نقل؛ امنیت عمومی؛ ارتباطات و موارد دیگر در این نوع رویدادهای جمعی باعث ایجاد خسارات عظیمی میشوند.»
شرکت برق اسرائیل در بیانیهای اظهار داشت که مجموعهای از راهکارهای مدیریت سایبری توسعه یافته خود را به اپراتورها و صنایع مهم زیرساخت میفروشد. مجموعه محصولات تست شده در نبرد موسوم به «Sophic»، بهوسیله «IECyber»، بخش توسعه تجاری و کارآفرینی سایبری شرکت برق اسرائیل ساخته شده است.