جوانسازی ارتش سایبری اسرائیل
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ ارتش اسرائیل در رویکرد جدید خود در نظر دارد قبل از خرید جنگافزارهای جدید، روی حرفهای سازی افسران جوان خود سرمایهگذاری کند. بر اساس ادعای مقامات اسرائیلی گنبد آهنین و F35 ها، بسیاری از آنها را نجات داده و این رژیم را قادر ساخته تا نیروی نظامی قدرتمندی در منطقه غرب آسیا داشته باشد. بااینحال، با خروج نیروهای آمریکایی و با کمرنگ شدن نقش ایالاتمتحده در این منطقه، اسرائیل علاوه بر ابزارآلات جنگی، خود را نیازمند افسران باتجربه میبیند تا توانایی دفاعی خود را افزایش دهد.
در ارتش آمریكا به افسران جوان آموزش داده میشود كه حل اکثر مشکلات تا حد زیادی مستلزم تخصص این افسران است. این رویکرد در گزارش سال 2013 دانشگاه دفاع ملی امریکا تحت عنوان (افسران رده پایین و افسران جوان (NCOs/POs) ستون فقرات نیروهای مسلح)، ثبتشده است. در این گزارش آمده، افسران رده پایین و افسران جوان رهبران مورد اعتمادی هستند که ارتباط ضروری و انکارناپذیری بین هدایت فرماندهی و گروه اجرای مأموریت فراهم میکنند. آنها رهبران شایسته، معتبر و توانمندی هستند که در هر زمینهای از عملکرد، مدیریت و اوضاعواحوال سازمانها تأثیر میگذارند.
یک نظامی آمریکایی گفت:
نیروی دفاعی اسرائیل به افسران جوان قویتری نیاز دارد. این مسئله در دوران تصدی من در مؤسسه یهودی که در زمینه امنیت ملی آمریکا (JINSA) فعال بود، در برنامه سال 2020 رهبران نظامی آشکار شد. این برنامه یک برنامه آموزشی است که من را به اسرائیل آورد تا در مورد چالشهای امنیتی بینظیر اسرائیل اطلاعاتی کسب کنم.
این مقام نظامی آمریکایی همچنین گفت:
من به همراه همکارانم و رهبران نظامی اسرائیلی در دانشکده دفاع ملی ارتش اسرائیل در حین تبادلنظر بودیم که مشتاق شدیم در مورد نبردهای اخیر ارتش اسرائیل به مطالعه موردی بپردازیم. دانشجویان این دانشکده با استفاده از فیلمهای گروههای رزمی، طی تبادلی، عملیات پیادهنظام ازجمله مأموریتهایی از قبیل یورش شبانه به یک اردوگاه حزبالله در لبنان و یک عملیات پاکسازی روزانه علیه حماس در غزه را موردبررسی قراردادند. این فیلم روند جنگ را نشان میدهد، هنگامیکه سربازان پیادهنظام جوان، دشمن را درگیر کرده و فرماندهان ارشد آنها یگانهای خود را برای رسیدن به موفقیت تاکتیکی هدایت میکنند.
وی اعتراف کرد:
بررسی ما ضعف برجستهای را نشان میداد ازجمله اینکه فرمانده گردان باید دو کلاه مختلف بر سر میگذاشت یکی بهعنوان رهبر عملیات و دیگری بهعنوان کارشناس تاکتیکی تا بتواند تمام جوانب مأموریت را پوشش دهد. باوجوداینکه نیروهای نظامی بهخوبی آموزشدیده بودند؛ اما دستیابی به پیروزی بسیار دشوار بود زیرا توجه فرمانده گردان به دو بخش تقسیمشده بود و به نظر میرسید که نیروهای او فاقد افسران جوان برای انجام وظایف حساس اما فرعی بودند. بهعنوانمثال، وقتیکه فرمانده گردان باید بر حمله به موقعیت دشمن متمرکز میشد، در حال مدیریت اولویت و مراقبت پزشکی مجروحان بود.
او همچنین در ادامه اعترافات خود گفت:
در حین بحث در دانشکده نظامی، معلوم شد که ارتش اسرائیل اساساً هیچ جنبشی از افسران جوان یا همان ناگادیم ندارد. من مطلع شدم در ارتش اسرائیل نیمی از افسران جوان بعد از شش الی هفت سال خدمت، کار خود را رها میکنند؛ بنابراین تعداد محدودی افسران جوان باتجربه وجود دارند که بتوانند مسئولیت ترجمه خواستههای فرمانده، حملههای پیشرو، راهنمایی افسران جوان یا مشاوره به رهبران ارشد را به عهده بگیرند. علاوه بر این هیچ فرماندهی و کنترلی وجود ندارد که بتواند مسئولیت افسران ارشد و متوسط را در شرایط بحرانی جنگ کاهش دهد.
این نیروی نظامی ناشناس آمریکایی طی ادعاهایی گفت:
اسرائیل به الگوی منحصربهفرد خود در سازماندهی، آموزش و تجهیز ارتش خود از طریق سربازان اجباری و نیروهای ذخیره قدرتمند، افتخار میکند. اسرائیل در طول تاریخ 72 ساله نیروهای خود بهخوبی به آنها خدمت کرده است. این حقیقت که ارتش اسرائیل اکثراً افسران خود را بهطور انحصاری از میان سربازان انتخاب میکند قابلتحسین است؛ اما با این کار افسران نخبه جوان را به سرقت میبرند.
او همچنین افزود:
این انتقال تجربه میتواند ارتش اسرائیل را تا حدی در آمادگی قرار دهد زیرا سامانههای پیشرفته تسلیحاتی برای عملیات موفق در نبردها به آموزش طولانیمدت نیاز دارند. ازآنجاکه اسرائیل به دنبال افزایش نقش خود در منطقه است، باید ساختار سازمانی نظامی خود را گسترش دهد تا افسران خود را در منطقه حفظ کرده و آنان را حرفهای کند.
این نظامی آمریکایی با افزودن به اعترافات خود گفت:
در طول مباحثه ما اغلب گفته میشد كه اسرائیل به دلیل اندازه كوچك و دوستان کمی که در همسایگی خود دارد، فاقد عمق استراتژیك نظامی در خارج از مرزهای خود است. موشکهای ایرانی، ارتش فزاینده حزبالله و ادامه ناآرامیها در غزه، اسرائیل را در جبهههای مختلف آسیبپذیر میکند؛ اسرائیل همچنین فاقد عمق استراتژیک داخلی در سرمایه انسانی ارتش است. نیرویی که عمدتاً از سربازان وظیفه و نیروهای ذخیره تشکیلشده است و احتمالاً نمیتواند در جنگ مبهم آینده دانش یا تجربه کافی برای رهبری و نوآوری را داشته باشد. سرمایه انسانی برای حفظ کارایی رزمی بهویژه در کارهای مربوط به فرماندهی و کنترل فضا، داراییهای هوش مصنوعی و سایبری بسیار مهم است. این سامانههای تسلیحاتی بر جنگهای آینده حاکم خواهند بود و برای کار با آنها به سپاهی باتجربه از افسران جوان نیاز است.
این نظامی آمریکایی در انتها مدعی شد:
گرچه اسرائیل در طول تاریخ کوتاه خود موفقیتهایی به دست آورده؛ اما موفقیتهای گذشته سرآغازی برای ادامه این موفقیتها در آینده نخواهد بود. برای آنکه بتوانیم مزیتهای یک افسر جوان واقعاً توانا را درک کنیم زمان کافی نداریم. بهتر است بخشی از هزینههای برنامه F35 اسرائیل صرف تقویت افسران جوان ارتش این کشور شود. ارتش اسرائیل باید بهشدت نقش نیروهای غیر مأموریتی را پررنگ کند در غیر این صورت باید منتظر پیامدهای شدید مالی آن باشد.