ایجاد تصاویر هولوگرافیک با امواج وایفای
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ در عصر فناوری امروزی امواج وایفای در همهی مکانها مانند سطح خیابان، ایستگاههای مترو، خانهها و ادارهها حضور داشته و انسانها را در بر گرفتهاند. به تازگی گروهی از محققان دانشگاه فنی مونیخ (Technical University of Munich) موفق به ایجاد روشی شدند که امکان نمایش تصاویر هولوگرافیک سهبعدی را در محیط اتاق با امواج وایفای فراهم میکند.
در شرایط عادی برای تولید تصاویر هولگرافیک از لیزر استفاده میشود. در این حالت پرتو لیزر به دو بخش تقسیم شده، نیمی از آن تصویر را روی صفحهی عکاسی منعکس میکند و نیمهی دیگر به عنوان مرجع مستقیماً روی صفحه تابانده میشود. تفاوت عملکرد این دو نیمه در نهایت تصاویر یاد شده را در هوا به وجود میآورد. پژوهشگران موفق شدند روش مشابهای را به وجود آورند که به جای لیزر از امواج وایفای برای انجام این کار استفاده میکند.
دانشمندان برای ایجاد تصاویر با کمک امواج، یک صلیب آلومینیومی را بین یک مسیریاب وایفای (0.9 متر پشت جسم) قرار دادند و یک مسیریاب مرجع (1.4 متر جلوی جسم) را نیز در سمت دیگر آن نصب کردند. سپس با ضربه زدن به گیرنده در سمت دیگر اتاق شروع به ضبط تفاوت سیگنالهای ارسالی از این دو دستگاه کردند. پژوهشگران موفق شدند با رمزگشایی سیگنالهای دریافت شده روی یک رایانه، تصویری هولوگرافیکی را از شیء قرار گرفته بین آنها به وجود آورند.
محققان اعلام کردند برای به کار بردن روشهای بالا محدودیتهای خاصی وجود دارند. به عنوان مثال اگر اتاق به هم ریخته بوده و موانعی بر سر راه وجود داشته باشد، گیرنده وظیفهی خود را به درستی انجام نمیدهد. به علاوه در حال حاضر انجام این کار تنها در یک اتاق امکانپذیر است. با وجود این توضیح دادند امواج وایفای در همهجا حضور داشته و ممکن است در آینده کاربردهایی ناشناخته و غیرمنتظرهای برای آن پیدا بشود.
محققان فکر میکنند میتوان گیرندهها را به گونهای تنظیم کرد که بتوان آنها را در خارج از اتاق قرار داد؛ زیرا از نظر تئوری میتوان با کمک امواج وایفای اشیا آن طرف دیوار را به خوبی تشخیص داد. اشیا میتوانند امواج وایفای را منعکس کنند، بنابراین اگر در مسیر آن یک شی فلزی وجود داشته باشد، احتمال انحراف آن وجود دارد.
گروهی از محققان امآیتی نیز در چند سال گذشته موفق شده بودند با کمک امواج وایفای روشی را ایجاد کنند که امکان تشخیص اشیا و افراد در سمت دیگر اتاق را با دقت 90 درصد فراهم میکرد. آنها موفق شده بودند فعالیت 15 فرد مختلف را در سمت دیگر دیوار شناسایی کرده و تعقیب کنند.