about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
پیشنهاد
1404/02/21 - 07:21- تروریسم سایبری

پیشنهاد رئیس سابق اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی درمورد ایران

رئیس سابق اداره سایبری ملی رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم باید یک پیمان دفاع سایبری علیه ایران تشکیل دهد.

جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

برگزاری
1404/01/26 - 08:33- آمریکا

برگزاری رزمایش پاسخ هماهنگ به حمله سایبری توسط اعضای ناتو

متحدان ناتو در یک رزمایش در ماه آوریل سال جاری، پاسخ هماهنگ به حمله سایبری را تمرین کردند.

تحریم‌های اخیر دولت آمریکا مبنی بر اعمال محدودیت بر صادرات فناوری هوش مصنوعی به چین، در نهایت به آسیب جبران ناپذیر برای صنایع آمریکا منجر خواهد شد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ چهارشنبه گذشته خانم کولت کِرِس Colette) Kress) مدیر مالی ارشد شرکت انویدیا در مصاحبه با رسانه‌ها اعلام کرد، تحریم‌های اخیر دولت آمریکا مبنی بر اعمال محدودیت بر صادرات فناوری هوش مصنوعی به چین، در نهایت به آسیب جبران ناپذیر برای صنایع آمریکا منجر خواهد شد.

خانم کِرِس معتقد است این تحریم‌ها در درازمدت باعث کاهش شدید درآمد انویدیا خواهد شد. به گزارش فایننشیال تایمز و وال استریت ژورنال، مقامات آمریکا از اکتبر امسال (مهر ماه) تصمیم به اعمال محدودیت بر صادرات تجهیزات و فناوری مرتبط با هوش مصنوعی آمریکایی به چین گرفته‌اند.

هدف دولت آمریکا برای اعمال تحریم بر فناوری هوش مصنوعی، محدود کردن دولت چین در تقویت تجهیزات دفاعی ارتش است.

این درحالی است که انویدیا به عنوان سردمدار فناوری هوش مصنوعی توانسته است به لطف صادرات تجهیزات هوش مصنوعی خود، مشخصا کارت گرافیک‌های صنعتی، به سودی معادل 1 تریلیون دلار در ماه می دست پیدا کند.

اما در صورت اعمال محدودیت از طرف خزانه‌داری آمریکا، انویدیا دیگر نخواهد توانست کارت گرافیک‌های A800  و H800 خود را به چین صادر کند.

خانم کِرِس اضافه می‌کند: در دراز مدت، با از دست دادن بازار چین، تمام صنایع آمریکا آسیب خواهند دید و ما منابع مالی خود را از دست خواهیم داد. کشور چین بازار کلیدی برای انویدیا است.

تقریبا 22 درصد از درآمد سال گذشته شرکت انویدیا حاصل از فروش تجهیزات به چین و هنگ کنگ بوده است.

افزایش واردات چین از ژاپن و هلند

دولت چین به صورت شبانه‌روزی در حال افزایش واردات تجهیزات مرتبط با فناوری نیمه‌هادی‌ها از شرکت‌های آمریکایی است. بر اساس اطلاعات بازرگانی بدست آمده، فقط در ماه ژوئن و جولای، کشور چین خرید تجهیزات مرتبط با تولید نیمه‌هادی‌ها را بیش از 70 درصد افزایش داده است و به 5 میلیارد دلار رسانده است.

این در حالی است که سال گذشته در مدت زمان مشابه چین فقط 2.9 میلیارد دلار بابت واردات این نوع تجهیزات هزینه می‌کرده است.

با توجه به نزدیک بودن زمان تحریم فناوری آمریکا علیه چین، واردات این حجم از تجهیزات برای پیشگیری از کمبود در چین انجام می شود. تمام شرکت‌های چینی در حال انبار سازی انواع چیپ و میکروچیپ از شرکت‌های مایکرون، اینتل، انویدیا، tsmc و حتی از شرکت‌های ژاپنی هستند.

بسیاری از تجهیزات مرتبط با صنعت نیمه‌هادی‌ها، از ژاپن و هلند وارد چین می‌شوند. هر دوی این کشورها همزمان با آمریکا تصمیم به اعمال تحریم بر صادرات فناوری به چین گرفتند. هنوز آسیب‌های چنین تصمیمی‌ بر صنایع نیمه‌هادی دنیا نامشخص است.

شرکت‌های تولید کننده نیمه‌هادی در چین مانند دو شرکت SMIC و YMTC به شدت وابسته به تامین کنندگان ژاپنی، هلندی، و آمریکایی هستند. نقش این شرکت‌ها در صنایع مادر چین، مانند خودرو سازی، لوازم خانگی، لوازم صنعتی و انرژی‌های تجدد پذیر حیاتی است. قطع کردن صادرات فناوری این سه کشور به چین، باعث آسیب جبران ناپذیر به توسعه کشور چین خواهد شد.

مقابله به مثل از نوع چینی

دولت چین نیز بیکار ننشسته است. چین در ابتدای آگوست اعلام کرد، در صادارت دو ماده گالیوم و ژرمانیوم تجدید نظر خواهد کرد و از این به بعد، صادرکنندگان چینی برای صادرات این دو ماده از چین به ژاپن، اروپا و آمریکا بایستی درخواست مجوز کنند.

دو ماده گالیوم و ژرمانیوم در ساخت انواع چیپ، مایکرو چیپ، باطری‌های خورشیدی، تجهیزات شبکه بی‌سیم Wi-Fi، پنل‌ها و نمایشگرهای LED به کار می‌روند. هر دوی این عناصر در لیست واردات مواد حیاتی برای اقتصاد اتحادیه اروپا قرار دارند.

چین به تنهایی تامین کننده 94 درصد از گالیوم و 60 درصد از ژرمانیوم موجود در بازارهای جهانی است. خبر اعمال محدودیت چین بر صادرات این دو ماده به آمریکا، اروپا و ژاپن باعث افزایش قیمت 20 درصدی این دو ماده در بازارهای جهانی شد.

هرچند در کوتاه مدت ممکن است اثری نداشته باشد اما در صورت ادامه این تحریم از طرف دولت چین، اثر افزایش قیمت آن‌ها در آینده بر تمام محصولات الکترونیک محسوس خواهد بود.

اگرچه چین بزرگترین استخراج کننده گالیوم و ژرمانیوم در دنیا است، اما این دو ماده در کشور‌های دیگر هم یافت می‌شوند و اصولا محصول جانبی هر نوع عملیات در معدن هستند. منتها دلیلی که دیگر کشورها سراغ تولید این دو ماده نرفتند، ارزان قیمت بودن هزینه استخراج از معادن در چین است.

پنتاگون اخیرا از برنامه خود برای بازیافت گالیوم از آشغال‌های تجهیزات الکترونیک سخن گفته است. کشور‌های اروپایی نیز در حال تدوین طرح‌هایی برای یافتن منابع جایگزین چین برای تامین این دو ماده هستند. اما زمان و هزینه به ضرر آن‌ها است. استخراج این دو ماده در هیچ کشوری به ارزانی چین نخواهد بود و این موضوع پاشنه آشیل جایگزین یافتن برای چین است.

ژاپن، بزرگترین مصرف کننده گالیوم است. این ماده در تولید خازن‌ها و کامپوننت‌های الکترونیک مورد استفاده فراوان قرار دارد. تقریبا 60 درصد از گالیوم مورد استفاده در ژاپن از کشور‌های دیگر وارد می‌شود، و چین به تنهایی 40 درصد از گالیوم مورد نیاز ژاپن را تامین می‌کند.

شرکت ژاپنی Mitsubishi Chemical Group اعلام کرده است برای پیشگیری از هر نوع وقفه در تولید، شروع به انبارسازی گالیوم کرده است. شرکت Nichia Corp تولید کننده پنل‌های LED نیز، تلاش کرده است انبارهای خود را از گالیوم پر کند. اما مشخص نیست در صورت اعمال تحریم‌ها از طرف چین، چه وضعیتی برای این شرکت‌ها بوجود خواهد آمد.

غرب و چین ناتوان از جدایی

پرده اول: جنگ فناوری بین چین و آمریکا از دوران پاندمی‌ کرونا آغاز شد. زمانی که چین به اجبار تصمیم به تعطیلی صنایع خود گرفت، کشورهای غربی حتی در تولید خودرو و لباس شویی ناتوان شدند. این موضوع باعث شد آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی تصمیم به ایجاد کارخانه‌جات تولید چیپ و ماکروچیپ در کشور‌های خود بگیرند.

اما ساخت این دست کارخانه‌جات بسیار زمان‌بر است و چین تا مدت‌ها، به واسطه پذیرایی از انواع کارخانه‌جات تولیدی شرکت‌های بزرگ غربی، همچنان طلایه دار تولید تجهیزات الکترونیک باقی خواهد ماند.

پرده دوم: این تقابل از انقلاب هوش مصنوعی در صنایع شکل گرفت. کشور‌ها پس از روبه رو شدن با هوش مصنوعی، متوجه عمق توانمندی این فناوری شدند و به صورت ناگهانی همه به سمت توسعه و خرید تجهیزات مرتبط با آن رفتند. در این بخش نیز، اگرچه فناوری آمریکایی است، اما چین هم در تولید و هم در بازار مصرف آن، نقش غیر قابل چشم پوشی دارد.

پرده سوم: این تقابل، همراه نبودن چین با سیاست‌های غرب و آمریکا است. علی الخصوص در ارتباط با تایوان. اقتصاد برای چین همه چیز است. رهبران چین تا به امروز نشان دادند، برای توسعه اقتصادی خود حاضرند از بسیاری از تمایلات و حتی ایدئولوژی خود، به نفع اقتصاد چشم پوشی کنند.

چین همیشه با وسط بازی سیاسی، تلاش کرده است به منافع اقتصادی دست یابد. اما دیر یا زود این وسط بازی دیگر جواب نخواهد داد. چرا که چین بهتر از هر کشوری میداند که با تکنولوژی غربی به این جایگاه رسیده است. پس وابسته به آن است و مجبور به کوتاه آمدن در برابر غرب.

پرده آخر: آمریکا پس از مشاهده بالون‌های جاسوسی چینی بر آسمان خود، تصمیم جدی به تنبیه چین گرفته است. اما دیر یا زود متوجه خواهد شد، نمی‌توان یک بازار 1.4 میلیارد نفری را تنبیه کرد. این بازار برای آمریکا جایگزین ندارد. چین بزرگترین واردکننده تجهیزات آمریکایی است. آیفون پرفروش‌ترین برند تلفن همراه در چین است. چین تولیدکننده و صادر کننده ماشین است، اما خود مردم چین بنز و BMW سوار می‌شوند.

بازار 1.4 میلیارد نفری برای محصولات غربی، چیزی نیست که بتوان آن را با کشور دیگر جایگزین کرد. انویدیا درست می‌گوید، بدون تعارف اگر بازار چین از دست برود، بسیاری از شرکت‌های غربی نیز از دست خواهند رفت.

به همین سبب چند هفته‌ای است مدیران ارشد شرکت‌های کوالکام، اینتل، و انویدیا در واشنگتن گرد هم آمده‌اند، تا آتش این جنگ را تا جای ممکن بخوابانند. آن‌ها خوب می‌دانند آوار زورآزمایی غرب با چین در درازمدت بر سر آن‌ها خراب خواهد شد.

نه چین توان مقابله با غرب را دارد، و نه غرب توان حذف چین. پس دیر یازود باید بر سر مسائل اساسی دور یک میز به مذاکره بنشینند، در غیر اینصورت آسیب‌های جانبی این جنگ فناوری، جز بدبختی و گرانی برای دنیا، ثمری نخواهد داشت.

تازه ترین ها
جریمه
1404/04/16 - 13:27- آسیا

جریمه شدن اپلیکیشن‌های چینی در تایوان

تایوان اپلیکیشن‌های چینی را به اتهام نقض امنیت داده‌ها جریمه کرد.

مسدودسازی
1404/04/16 - 13:22- جرم سایبری

مسدودسازی ۳ هزار حساب ایمیل توسط مایکروسافت

مایکروسافت اعلام کرد که ۳ هزار حساب ایمیل اوت لوک و هاتمیل را که معتقد بود توسط کارکنان فناوری اطلاعات کره شمالی ایجاد شده‌اند، تعلیق کرده است.

محکومیت
1404/04/16 - 13:04- جنگ سایبری

محکومیت 16 ساله مجرم سایبری حامی اوکراین در روسیه

یک دادگاه در روسیه مردی را به اتهام انجام حملات سایبری که باعث اختلال در زیرساخت‌های حیاتی شد، به ۱۶ سال حبس در زندان با امنیت بالا محکوم کرد. این خبر روز چهارشنبه توسط مقامات اعلام شد.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.