تحریم شهروند ایرانی توسط وزارت خزانهداری آمریکا
به گزارش کارگروه بین الملل خبرگزاری سایبربان، مقامات آمریکایی بهروز پارسا راد را به عنوان تنها مدیر بازار نمسیس متهم کردند؛ پلتفرمی که ادعا میشود مجرمان سایبری و قاچاقچیان مواد مخدر را قادر میساخت تا کالاهای خود را بفروشند و وجوه حاصل را پولشویی کنند.
بردلی اسمیت، معاون موقت وزارت خزانهداری در امور تروریسم و اطلاعات مالی، اظهار داشت:
بهعنوان مدیر بازار دارکوب نمسیس، پارسا راد در تلاش بود — و همچنان در تلاش است — تا پناهگاهی امن برای تسهیل تولید، فروش و ارسال مواد مخدر غیرقانونی مانند فنتانیل و سایر مواد افیونی مصنوعی ایجاد کند. وزارت خزانهداری در این اقدام با نهادهای اجرای قانون ایالات متحده همکاری کرده است.
پلیس آلمان با همکاری سازمانهایی در ایالات متحده و لیتوانی، تحقیقاتی یکونیم ساله انجام داد که در نهایت منجر به توقیف زیرساختهای مورد استفاده برای اداره بازار نمسیس در دو یورش در مارس ۲۰۲۴ شد.
بر اساس گزارش اداره پلیس فدرال آلمان (BKA)، این پلتفرم در سال ۲۰۲۱ تأسیس شد و تا پیش از تعطیلی، بیش از ۱۵۰ هزار کاربر داشت.
مقامات آلمانی اعلام کردند که تقریباً ۲۰٪ از ۱,۱۰۰ فروشنده این پلتفرم در آلمان مستقر بودند.
این سایت مجموعهای از مواد مخدر، دادههای به سرقت رفته، اسناد جعلی و خدمات مرتبط با جرایم سایبری، از جمله باجافزار، فیشینگ و حملات منع سرویس (DDoS) را ارائه میداد.
وزارت خزانهداری آمریکا روز سهشنبه اعلام کرد که این پلتفرم بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۴، فروش نزدیک به ۳۰ میلیون دلار مواد مخدر را در سراسر جهان تسهیل کرده است.
گفته میشود که قاچاقچیان، فنتانیل را بهصورت خالص یا مخلوط با سایر مواد مخدر در این سایت به فروش میرساندند.
پارسا راد کنترل کامل این بازار و تمام کیف پولهای ارز دیجیتال آن را در اختیار داشت و از کارمزد تراکنشهای انجامشده در سایت درآمد کسب میکرد.
وزارت خزانهداری معتقد است که او میلیونها دلار از طریق این پلتفرم و همچنین پولشویی ارزهای دیجیتال برای قاچاقچیان و مجرمان سایبری به دست آورده است.
مقامات آمریکایی خاطرنشان کردند که پس از تعطیلی نمسیس، پارسا راد با فروشندگانی که پیشتر در این بازار فعال بودند، درباره راهاندازی یک بازار جدید در دارکوب بهعنوان جایگزین نمسیس گفتگو کرده است.
تحریمهای اعمالشده علیه پارسا راد شامل شناسایی ۴۹ آدرس بلاکچین مرتبط با او بود که برای ذخیره و پولشویی وجوه استفاده میشدند.
مقامات آمریکایی اعلام کردند که این اولین اقدام دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری (OFAC) در چارچوب تیم مشترک پلیس مواد مخدر و دارکوب به رهبری افبیآی است.
در سالهای اخیر، نهادهای اجرای قانون شدت عملیات تعطیلی بازارهای غیرقانونی در دارکوب را افزایش دادهاند تا تعداد پلتفرمهای در دسترس برای قاچاقچیان مواد مخدر و مجرمان سایبری را کاهش دهند.
تعطیلی نمسیس در ادامه عملیاتهای بینالمللی علیه بازارهای مجرمانهای مانند جنسیس، هیدرا، سیپولتی، بوهما، امپایر، ایکس ددیک (xDedic)، کینگدام، پیلوپواتی و غیره انجام شد.