مدیریت شنودهای اطلاعاتی در اسپانیا به کمک هوآوی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ دولت اسپانیا با وجود نگرانیهایی در مورد چگونگی مجبور کردن هوآوی (Huawei) به کمک به پکن در فعالیتهای اطلاعاتی خود، از این شرکت برای مدیریت و ذخیره شنودهای مجاز قضایی در کشور استفاده کرد.
همانطور که اولین بار توسط روزنامه دیجیتال اسپانیایی «Objective» گزارش شد، وزارت کشور اسپانیا رسماً قراردادی به مبلغ ۱۲.۳ میلیون یورو (۱۴.۳ میلیون دلار) پس از یک فرآیند استاندارد تدارکات عمومی به هوآوی اعطا کرد. هوآوی پیش از این برای ارائه پشتیبانی فنی به سیستم یکپارچه رهگیری قانونی مخابرات (SITEL)، سیستم یکپارچه اسپانیا برای رهگیری ارتباطات از راه دور، قرارداد بسته بود.
درحالیکه قرارداد ذخیره شنودها، هوآوی را ملزم به رعایت دستورالعملهای امنیت سایبری تعیین شده توسط مرکز ملی رمزنگاری اسپانیا میکند، طبق گزارش آبجکتیو، ناآرامیهای فزایندهای در پلیس ملی و گارد مدنی بر سر مشارکت این شرکت چینی در سیستمهای حساس وجود دارد.
نگرانیها در مورد هوآوی باعث شده تا این شرکت از شبکههای ۵G در سراسر اتحادیه اروپا محدود شود و همچنین سطوح مختلفی از ممنوعیت در شبکههای متحدان ناتو مانند ایالات متحده و بریتانیا اعمال شود. روزنامه Objective گزارش داد که پدرو سانچز (Pedro Sánchez)، نخست وزیر اسپانیا، از جمله رهبران حامی اتحادیه اروپا در مورد هواوی بوده و با تلاشهای این اتحادیه برای محدود کردن آن از شبکههای 5G مخالفت کرده است. هوآوی تأسیسات تحقیقاتی در مادرید افتتاح کرده و به عنوان پیمانکار فناوری برای تعدادی از ادارات دولتی، کارفرمای اصلی است.
ناتاشا باکلی (Natasha Buckley)، محقق «RUSI» و مدرس امنیت سایبری در دانشگاه کرانفیلد، گفت که رویکرد اسپانیا نسبت به این شرکت در تضاد کامل با رویکرد سایر متحدان ناتو و بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا است.
وی افزود:
«موضع اسپانیا در مورد فروشندگان فناوری پرخطر، تأکید بیشتری بر قابلیت اطمینان زنجیره تأمین نسبت به ملاحظات ژئوپلیتیکی دارد و آن را از رویکردهای محدودکنندهتری که در کشورهایی مانند بریتانیا، هلند و لهستان دیده میشود، متمایز میکند. درحالیکه جعبه ابزار امنیت سایبری 5G اتحادیه اروپا محدود کردن یا حذف تأمینکنندگان چینی پرخطر مانند هوآوی را توصیه میکند، اجرای آن توسط اسپانیا ناهموار بوده است. هوآوی از برخی پروژههای عمومی 5G محدود شده، اما سرورهای آن برای ذخیره دادههای حساس شنود پلیس تأیید شدهاند. درنتیجه، رویکردی موردی است که فاقد یک سیاست مشخص و تعریفشده در قبال فروشندگان پرخطر است.»
علیرغم نگرانیها در مورد ارتباط هوآوی با حزب کمونیست چین و قرار گرفتن در معرض دستگاه اطلاعاتی پکن، خود هوآوی تأکید کرده که هیچگونه نفوذ پنهانی در تجهیزات مخابراتی آن یافت نشده است. سخنگوی این شرکت هنوز به اظهار نظرها در مورد دخالتش در سیستم شنود اسپانیا واکنشی نشان نداده است.
پکن، غرب را به ادعای دروغین مبنی بر اینکه تجهیزات چینی یک خطر امنیتی محسوب میشوند، متهم و ادعا کرد که این محدودیتها در واقع یک اقدام اقتصادی حمایتگرایانه است.
نگرانیهای غرب در مورد خطر ناشی از فروشندگان تجهیزات چینی اغلب در چارچوب فعالیتهای جاسوسی سایبری تهاجمی پکن و قانون اطلاعات ملی چین در سال ۲۰۱۷ بیان میشود که به دولت اجازه میدهد هر کسی را در چین مجبور به انجام هر کاری کند، همانطور که توسط مرکز امنیت سایبری ملی بریتانیا خلاصه شده است.