about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
پیشنهاد
1404/02/21 - 07:21- تروریسم سایبری

پیشنهاد رئیس سابق اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی درمورد ایران

رئیس سابق اداره سایبری ملی رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم باید یک پیمان دفاع سایبری علیه ایران تشکیل دهد.

جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

برگزاری
1404/01/26 - 08:33- آمریکا

برگزاری رزمایش پاسخ هماهنگ به حمله سایبری توسط اعضای ناتو

متحدان ناتو در یک رزمایش در ماه آوریل سال جاری، پاسخ هماهنگ به حمله سایبری را تمرین کردند.

انتشار شده در تاریخ

مجرمان 16-17 ساله سایبری در ایران

به نقل از ایرنا، سرهنگ علی نیک نفس (رییس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا) در حاشیه همایش امنیت در فضای سایبری در مشهد گفت: با توجه به جدید بودن فضای سایبری و فناوری محور بودن این فضا، مجرمان این جرائم نسبت به سایر مجرمان سن کمتری دارند.

وی افزود: وجود شکاف بین نسلی در جامعه، نبود نظارت لازم بر جوانان و نوجوانان و ناآگاهی والدین نسبت به تهدیدات و آسیب‌های این فضا موجب شده است که نوجوانان بیشتر در معرض این‌گونه آسیب‌ها قرار بگیرند.

وی میانگین سنی مجرمان سایبری را 16 و 17 سال عنوان کرد و افزود: حملات هک که در کشور روی می‌دهد، اغلب ناشی از مسلط بودن جوانان و حضور بیشتر آنان در این فضا و نظارت کم والدین روی فرزندان است.

وی با اعلام اینکه 91 درصد جرائم سایبری کشور کشف می‌شود، گفت: این جرائم اغلب باانگیزه مالی روی می‌دهد ‌و بیش از 80 درصد آن به صورت برداشت غیرمجاز از حساب‌های بانکی الکترونیکی است.

وی افزود: بخش دیگری از جرائم سایبری نیز شامل هتک حرمت و حیثیت است که باز هم باانگیزه مالی و به قصد اخاذی صورت می‌گیرد.

به گفته وی، به دلیل توسعه فضای بانکداری الکترونیکی و افزایش کارت‌های الکترونیکی بانکی شاهد رشد این جرائم هستیم که در این زمینه نیاز به آموزش بیشتر و تقویت حوزه پیشگیری، ایفای نقش رسانه‌ها در این حوزه و آموزش‌های سیستم بانکی به مشتریان در استفاده مناسب از ابزارهای مربوطه وجود دارد.

نیک نفس بابیان اینکه پیچیدگی جرائم سایبری در ایران نسبت به کشورهای پیشرفته کمتر است گفت: همین امر باعث می‌شود قدرت کشف بیشتری داشته باشیم ضمن آنکه این امر بیانگر توان و دانش پلیس نیز هست.

نیک نفس بابیان اینکه پلیس فتا از سال 1389 راه‌اندازی شده است، گفت: در این مدت حدود 20 هزار پرونده جرم سایبری در کشور رسیدگی شده است.

وی بابیان اینکه بر اساس تقسیم کار انجام‌شده بخشی از جرائم اینترنتی از قبیل کلاه‌برداری‌های پیامکی در حوزه پلیس آگاهی رسیدگی می‌شود، اظهار داشت: پلیس سایبری به صورت تخصصی به پرونده‌های جرائم سایبری می‌پردازد

به گفته وی بیش از 75 درصد افرادی که در پلیس فتا استخدام‌شده‌اند مهندس حوزه نرم‌افزار، فناوری اطلاعات و رشته‌های مرتبط هستند.

نیک نفس افزود: در کنار دوره‌های تخصصی که این افراد گذرانده‌اند دوره‌های ویژه پلیسی، کارآگاهی و حقوقی نیز برای آنان برگزار و تلاش شده است توان و تخصص آنان در این زمینه ارتقا یابد

وی طرح همیاران پلیس فتا را ازجمله طرح‌های این مجموعه عنوان کرد و گفت: تلاش می‌شود نخبگان، دانشجویان و اقشاری که در فضای سایبری فعالیت جدی دارند در قالب این طرح به عنوان همکار برای توسعه فضای سایبری و تقویت امنیت در این فضا به کار گرفته شوند.

تازه ترین ها
سوءاستفاده
1404/04/14 - 21:27- هوش مصنوعي

سوءاستفاده از دیپ‌فیک در مدارس

سوءاستفاده از دیپ‌فیک در مدارس نگرانی‌های قانونی و اخلاقی را افزایش داده است.

راه‌اندازی
1404/04/14 - 20:47- هوش مصنوعي

راه‌اندازی توربین گازی توسط شرکت ایکس اِی آی

شرکت ایکس اِی آی (xAI) باوجود مواجهه با تهدیدات قانونی، تأییدیه راه‌اندازی ۱۵ توربین گازی را دریافت کرد.

ایجاد
1404/04/14 - 19:51- هوش مصنوعي

ایجاد مشاغل جدید توسط خطاهای هوش مصنوعی

خطاهای هوش مصنوعی مشاغل جدیدی را برای متخصصان انسانی ایجاد می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.