فیسبوک قابلیت مخفی ماندن در جستوجوها را غیرفعال میکند
فیسبوک یکی دیگر از قابلیتهای کاربردی و پرطرفدار خود را غیرفعال میکند؛ این قابلیت به کاربران امکان میداد تا از نمایش پروفایل خود در نتایج جستوجو جلوگیری کرده و بدین ترتیب به نوعی حریم خصوصی خود را محافظت نمایند.
حدود یک سال پیش فیسبوک اعلام کرد که در ادامهی تغییرات خود، به زودی امکان رایگیری از کاربران در مورد سیاستگذاریهای مربوط به حریم خصوصی و نیز امکان عدم نمایش پروفایل در نتایج جستوجو را غیرفعال خواهد کرد. حال به نظر میرسد که مدتها پس از سلب امکان اظهارنظر از کاربران در مورد سیاستهای مربوط به حریم خصوصی، نوبت به غیرفعال کردن امکان دیگر رسیده باشد.
بنابر اظهارات مایکل ریشتر، از مدیران ارشد فیسبوک، تا مدتی پیش همهی کاربران امکان مخفیشدن از نتایج جستوجوی فیسبوک را داشتند و میتوانستند نمایش پروفایل خود در نتایج جستوجو را کنترل کنند. البته به گفتهی وی فقط اقلیت محدودی از کاربران این امکان را فعال کرده بودند.
به گفتهی ریشتر: «این تنظیمات زمانی در نظر گرفته شد که فیسبوک فقط تعداد محدودی کاربر داشت و در وضعیت فعلی بهسر نمیبرد. برای مثال در آن زمان همهی کاربران میتوانستند با کلیک بر روی نام شما در News Feed و یا از طریق Timeline یک دوست مشترک به پروفایل شما دسترسی پیدا کنند و شما نمیتوانستید مانع این امر شوید. امروزه کاربران میتوانند Graph Search انجام دهند (برای مثال به دنبال افرادی بگردند که در شهری خاص زندگی میکنند) و همین سبب شده است تا کنترل اطلاعاتی که به اشتراک میگذارید بسیار مهمتر از ممنوعیت دسترسی سایر کاربران به پروفایل شما باشد.»
غیرفعال کردن این تنظیمات از طریق یک پیغام به افرادی که هنوز هم از آن استفاده میکنند اطلاع داده خواهد شد.
ریشتر همچنین ادامه داد که کاربران در زمان به اشتراک گذاشتن عمومی مطالب پیامی مشاهده خواهند کرد که در این زمینه هشدار داده و به آنها یادآوری میکند که همهی کاربران اعم از غریبهها میتوانند این اطلاعات را مشاهده کنند.
وی همچنین به کاربران توصیه کرد تا تنظیمات خصوصی خود را بررسی کرده و علاوه بر آنها تنظیمات همهی مطالب قبلی خود را بررسی نمایند تا هیچ اطلاعاتی به طور ناخواسته در اختیار افراد غیرمجاز قرار نگیرد.
این مدیر ارشد فیسبوک در پایان و در صحبتهایی عجیب اظهار داشت: «کاربران حق دارند که بخواهند چگونگی بهاشتراکگذاری اطلاعات خود را کنترل نمایند؛ اما این یک توقع واقعبینانه نیست. وی در توجیه این حرف خود مدعی شد که بسیاری از کاربران حاضر نیستند چنین مسئولیتی را بپذیرند و حتی ممکن است از وجود آن هم باخبر نباشند!»