about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
پیشنهاد
1404/02/21 - 07:21- تروریسم سایبری

پیشنهاد رئیس سابق اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی درمورد ایران

رئیس سابق اداره سایبری ملی رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم باید یک پیمان دفاع سایبری علیه ایران تشکیل دهد.

جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

حمله
1404/01/16 - 14:04- جرم سایبری

حمله سایبری آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا علیه کاربران موبایل

یک گزارش منتشرشده توسط یک ائتلاف صنعتی چینی، فعالیت‌های نظارتی و سرقت داده‌ای آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا را که کاربران جهانی تلفن‌های هوشمند و سامانه‌های ارتباطی را هدف قرار می‌دهد، افشا کرد.

سردار جلالی گفت: انتظار ما از شبکه ملی اطلاعات این است که اگر تحریم شدیم ارتباط دستگاه‌های داخل کشور قطع نشود مثلا اگر حملات دیداس انجام شد باید شبکه ملی اطلاعات بتواند پاسخگو باشد.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ سردار دکتر جلالی رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در چهارمین روز از هفته گرامیداشت پدافند غیرعامل در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: حوزه ارتباطات و سایبری یکی از مهمترین حوزه هاست که به شدت در حال توسعه است تا جایی که این حوزه بقیه فضاها را هم در خود ادغام کرده و حوزه های ترکیبی بوجود آورده است که ماهیت آن ها با گذشته فرق دارد مانند ماهیت پول که در گذشته اسکناس بود و حالا پول دیجیتال.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان کرد: در حال حاضر سرمایه های فیزیکی کشور تبدیل به دارایی های سایبری و یا فیزیکی_سایبری شده است. وقتی همه چیز سایبری میشود امکانات این فضا به کمک حوزه فیزیکی می آید و قابلیت های محاسبه،ارتباط، پردازش، مقایه، مکان نمایی و ... را به آن میدهد. قابلیت هایی که فرصت تلقی میشود.
سردار دکتر جلالی  با اشاره به گستره اینترنت اشیا توضیح داد: شاهد روزهایی هستیم که ادغام شدن فضای سایبری درسایر حوزه ها بر روی آن ها تاثیر میگذارد مانند اینترنت اشیا که همه ابزار را به فضای سایبری متصل میکند.
وی ادامه داد: در قلمرو سرزمینی باید لایه بندی امنیتی ایجاد کرده تا اگر خواستیم دفاع سایبری بنا کنیم بدانیم کجا باید اطلاعات زیرساخت هایی حیاتی مانند برق، هسته ای و... قرار داده شود، طبیعتا باید بر روی شبکه ملی اطلاعات بنا شوند.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور توضیح داد: اینترنت اشیا در حوزه های نظامی نوع جدیدی از ارتش و نیروهای مسلح در فضای سایبری شکل میدهد به نوعی یک ارتش نظامی سایبری در حال تشکیل است در نتیجه این فضا ما را به الزامات جدیدی می رساند که باید برای آن فکر شود.  در حوزه سلامت و درمان قابلیت های جدیدی به واسطه اینترنت اشیا تولید شده است. روند دیگری که در حال اتفاق است هوشمند سازی زیرساخت ها است در واقع اینترنت اشیا و هوشمند سازی قابلیت های فراوانی مثل ارتباط، انتقال، تحلیل و ...  دارد اما همه این قابلیت ها به جایی وصل میشوند که در کنترل ما نیست وشاید آسیب زا باشد. اینها میتواند دیپلماسی عمومی در فضای سایبری ایجاد کنند.

سردار جلالی با اشاره به بسترهای شبکه های اجتماعی تصریح کرد: دیپلماسی عمومی در فضای سایبری قابلیت هایی مانند نظرسازی،هدایت نظر،مدیریت افکار عمومی، جریان سازی سیاسی و امنیتی و براندازی دارد و همچنین شامل تهدیداتی میشود. در تحلیل مدل های استرانژیک آمریکایی به این نتیجه رسیدیم که متن تصویب شده ترامپ برای مقابله با ایران به دنبال ایجاد بازی و دوقطبی کردن افکار عمومی و تهییج ملت است.

وی با تاکید بر نقش مردم در حوزه ارتباط با فضای سایبری گفت: یک دیپلماسی عمومی بر فضای شبکه های اجتماعی حاکم است مثلا وقتی ترامپ نطق میکند مردم نظر میدهند و میتواند ظرفیت سیاسی و راهبردی برای کشور داشته باشد.

سردار جلالی ادامه داد: ترامپ میگوید ما در پاسخ به رفتار سایبری ایران هم پاسخ سایبری و هم غیر سایبری می دهیم اما اوباما فقط  از گزینه نظامی صحبت میکرد. ترامپ متوجه شده که استراتژی سایبری مهمتر است. ترامپ میگوید دفاع میکنیم، تحریم اقتصادی میکنیم در واقع داستان تحریم اقتصادی را در حوزه سایبری مطرح میکند و یا میگوید آفند انجام میدهیم یعنی به زیرساخت های سایبری ما حمله میکند مانند پروژه نیتروزئوس.

رییس سازمان پدافند غیر عامل گفت: دفاع سایبری شامل لایه های کاربری، دستگاهی و ملی میشود. فرض کنید لایه کاربر میشود حمله به مجتمع غنی سازی نطنز، لایه دستگاهی واحد انرژی هسته ای است و لایه ملی اینکه در سطح ملی بایستی در برابر این تهاجم ایستاد و دفاع کرد.
 سردار جلالی ادامه داد: در سطح ملی بیشترین انتظار برای دفاع به وزارت ارتباطات و زیر ساخت ها و شبکه ملی اطلاعات برمیگردد. شبکه ملی اطلاعات در عین اینکه باید سرعت و خدمات را به خوبی ارائه دهد باید قابلیت کنترل و دفاع هم داشته باشد. در فضای سایبری محدوده دفاع باید مشخص باشد یعنی قلمرو سرزمینی ما در فضای سایبری کجاست؟

وی ادامه داد: در قلمرو سرزمینی باید لایه بندی امنیتی ایجاد کنیم تا اگر خواستیم دفاع سایبری بنا کنیم بدانیم کجا باید زیرساخت هایی حیاتی مانند برق، هسته ای و... ایجاد شود طبیعتا باید بر روی شبکه ملی اطلاعات بنا شوند.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در مورد دفاع از قلمرو سرزمینی سایبری تشریح کرد: دو نوع دفاع از سرمایه ها و فضای سایبری داریم. سرمایه های سایبری مثل پول دیجیتال  و فضای سایبری مثل زیرساختها، سیستم عامل، موتور جستجو و دیتا سنتر ها است . این فضای ملی سایبری باید امن شود. ما باید قابلیت مقابله با تحریم های سایبری را در شبکه ملی اطلاعات داشته باشیم. در واقع آمریکایی ها در هر حوزه ای که بدان وابسته باشیم تحریم ها را بیشتر میکنند در نتیجه انتظار ما از شبکه ملی اطلاعات این است که اگر تحریم شدیم ارتباط دستگاه های داخل کشور قطع نشود مثلا اگر حملات دیداس انجام شد باید شبکه ملی اطلاعات بتواند پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: ما باید امکان حفاظت از بیگ دیتاهای تولید شده در کشور را داشته باشیم و روز به روز ظرفیت های حفاظت از اطلاعات بیشتر شود. در واقع در افق سایبری هر کشوری که دارایی های سایبری اش بیشتر باشد تهدیدات هم بیشتر شامل حالش میشود پس باید بتواند دفاع کند.

سردار دکتر جلالی در پایان گفت: امیدواریم با داشتن یک وزیر جوان و با انرژی و روحیه بسیار بالا دارای دانش و بینش امنیتی  و تهدیدشناس بتوانیم هم سرویس و خدمات خوب در فضای سایبری ارائه دهیم و هم یک فضای امن و پایدار و قلعه مستحکم سایبری برای کشور فراهم کنیم.

تازه ترین ها
نقض
1404/04/12 - 12:56- جرم سایبری

نقض سایبری شرکت مکس فایننشال هند

شرکت مکس فایننشال هند از تهدید سایبری در واحد بیمه عمر اکسیس مکس خود خبر داد.

سرقت
1404/04/12 - 12:34- جرم سایبری

سرقت اطلاعات پرداخت خریداران توسط هکرهای مرتبط با چین

محققان یک شبکه گسترده از وبسایت‌های جعلی فروشگاهی را کشف کرده‌اند که با تقلید از برندهای بزرگ جهانی، اطلاعات پرداخت کاربران اینترنتی را سرقت می‌کنند.

حمله
1404/04/12 - 12:23- جرم سایبری

حمله باج‌افزاری به یک خیریه آلمانی

سازمان خیریه آلمانی "دویچه ولت‌هانگرهیلفه" که هدف آن توسعه منابع غذایی پایدار در برخی از فقیرترین کشورهای جهان است، مورد حمله یک گروه باج‌افزاری قرار گرفته است.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.