جاسوسان سایبری به دنبال اسرار واکسن ویروس کرونا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ بیل اِوانینا (Bill Evanina)، مدیر مرکز امنیت و ضداطلاعات ملی اعلام کرد که دولت ایالات متحده به سازمانهای تحقیقاتی پزشکی نسبت به خطرات هشدار داده است. اما وی درخصوص موارد تأیید از اطلاعات سرقت شده چیزی نگفت. منابع امنیتی بریتانیا نیز از فعالیتهای مشابه اینچنینی خبر دادند.
یک مسابقه بینالمللی برای کشف واکسن بیماری کووید-19 در حال انجام است؛ محققان، شرکتها و سازمانها نیز در این امر دخیل هستند و تلاشهای آنها همزمان بهوسیله سازمانهای جاسوسی داخلی محافظت میشود، در حالیکه از سوی سازمانهای خارجی هدف قرار میگیرند.
مرکز امنیت و ضداطلاعات ملی توصیهای در مورد مقابله با فعالیت آژانسهای اطلاعاتی خارجی علیه مشاغل، دانشگاهها و دولت آمریکا ارائه کرد.
اِوانینا گفت :
«ما با اعضای صنعت و دولت خود برای اطمینان از محافظت از تحقیقات و دادهها به بهترین نحو ممکن همکاری نزدیک داریم. ما انتظار داریم که سرویسهای اطلاعاتی خارجی مانند حزب کمونیست چین به دنبال دستیابی به فعالیتهای ما در اینجا باشند.»
به گفته محققان آمریکایی، دولت ایالات متحده تلاش میکند تا به کمک برنامهای به نام «Operation Warp Speed» به واکسن ویروس کرونا دست یابد. با به دست آمدن اولین نتایج مؤثر و ایمن این فرمول، شهروندان آمریکایی از آن بهرهمند خواهند شد.
مدیر مرکز امنیت و ضداطلاعات ملی آمریکا توضیح داد :
«ما با هر سازمان تحقیقاتی پزشکی فعال در زمینه این واکسن همکاری داریم. در دنیای امروز هیچ چیزی ارزشمندتر از تحقیقات زیستشناسی برای کمک به کشف واکسن ویروی کرونا نیست.»
حملات سایبری علیه بیمارستانها
در اواسط ماه آوریل امسال، یک مقام افبیآی اعلام کرد که برخی نفوذها به مؤسسات فعال در زمینه تحقیقات ویروس جهانی انجام شده است.
تونیا اوگورتز (Tonya Ugoretz)، دستیار معاون پلیس فدرال آمریکا اظهار داشت که دادههای پزشکی به مدت طولانی هدف اصلی جاسوسان سایبری بوده و سازمانهای دولتی درگیر کشف واکسن ویروس کرونا اکنون هدف اصلی هستند.
اواخر ماه گذشته جان دِمرس (John Demers)، معاون دادستان كل ایالات متحده در زمینه امنیت ملی گفت كه تصور عدم علاقهمندی چین به چنین جزئیاتی پوچ و مضحک است.
مرکز امنیت سایبری کانادا در ماه مارس امسال هشدار داد که عوامل پیچیده تهدید تلاش میکنند تا اطلاعات سازمانهای دخیل در زمینه تحقیق و توسعه بیماری کووید-19 را سرقت کنند.
سازمانهای جاسوسی آمریکایی و غربی نیز احتمالاً به فعالیتهای چین علاقه دارند؛ از جمله اختلاف نظر درمورد تعداد کشته شدگان این بیماری و همچنین تحقیقات پکن در مورد واکسنها و درمانها.
نگرانیهای مداومی در خصوص خطرات حملات سایبری روی سازمانهای بهداشتی وجود دارد که باعث تضعیف توانایی مقابله با شیوع بیماری جهانی میشود. 2 بیمارستان در جمهوری چک گزارش کردند که در ماه آوریل 2020 حملات سایبری را تجربه کردهاند. همین امر منجر به درخواست غیرمعمول مایک پمپئو (Mike Pompeo)، وزیر امور خارجه ایالات متحده شد.
پمپئو در بیانیهای اظهار داشت :
«ما از عامل مخرب میخواهیم تا فعالیتهای سایبری خود را علیه سیستم مراقبتهای بهداشتی جمهوری چک یا زیرساختهای مشابه در کشورهای دیگر متوقف کند.»