تحلیل رسانههای پاکستان؛ هند پسر سایبری آمریکا در منطقه
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان به نقل از آسوشیتدد پرس پاکستان، یک شرکت امنیت سایبری چینی اخیراً گزارشی منتشر کرده که میگوید یک گروه هکری در سطح دولتی در هند را شناسایی کرده که علیه چین و پاکستان حملات سایبری انجام میدهد و هدف مشخص آن ادارات حساس نظامی است.
لو چوانیینگ دبیر کل مرکز تحقیقات حاکمیت بینالملل فضای سایبری و پژوهشگر ارشد مطالعات بینالملل در موسسه شانگهای، در مقاله خود که در China Military Online منتشر شد، اعلام کرد:
این شرکت بر اساس ردیابیهای آنلاین طولانیمدت خود دریافته است که این گروه هکری هندی به یکی از فعالترین و بالغترین گروههای هکری در جنوب آسیا تبدیل شده است.
این اولین بار نیست که سازمانهای هندی علیه سایر کشورها حملات سایبری انجام میدهند و از این گزارش میتوان دریافت که این سازمان بهوضوح توسط نیروهای دولتی هند حمایت میشود.
فضای سایبری سرزمینی فراتر از قانون نیست. همه کشورها ازجمله چین به امنیت سایبری اهمیت زیادی میدهند. حملات سایبری گستردهای که توسط سازمانهای هکری هند علیه کشورهای همسایه راهاندازی شده، اثرات نامطلوب جدی بر امنیت و ثبات منطقه دارد و موانع بزرگی را برای همکاری امنیت سایبری آینده سازمانهای بینالمللی مانند سازمان همکاری شانگهای و بریکس (BRICS) ایجاد خواهد کرد.
هند با راهاندازی حملات سایبری ناجوانمردانه علیه همسایگان خود، کدهای سایبری تدوینشده توسط گروه کارشناسان دولتی سازمان ملل (NGGE) و مقررات مربوطه حقوق بینالملل را در معرض خطر نقض قرار میدهد. جامعه بینالملل باید از هند بخواهد که فوراً حملات سایبری خود را متوقف کند و مطمئن شود که این کشور هرگز این کار را نخواهد کرد.
هند مدعی دموکراسی سایبری است اما در حوزه امنیت سایبری به آهنگ آمریکا میرقصد. ازیکطرف بدون ارائه هیچ مدرکی تصویر چین در فضای سایبری را لکهدار میکند و از طرف دیگر با انجام معاهداتی با آمریکا هنجارها و قوانین بینالملل را نقض میکند.
به نظر میرسد دهلینو فراموش کرده که هند نیز یک کشور درحالتوسعه در زمینه فضای سایبری است و با خطرات امنیت سایبری عظیمی مواجه است. حملات سایبری هند به کشورهای همسایه ممکن است انتقام آن ها را به دنبال داشته باشد که بدیهی است در این صورت قادر به دفع آنها نخواهد بود.
هند اخیراً تعاملات خود را با آمریکا رئیس استراق سمع آنلاین دنیا، در زمینه امنیت سایبری تقویت کرده و سلاحهای خود را به سمت چین نشانه رفته است، بهطوریکه تعجب همگان را برمیانگیزد که آیا این کشور بهعنوان پسر آمریکا در حوزه جاسوسی سایبری جهانی تبدیل شده است. دهلینو نباید فراموش کند که به گفته اسنودن، خود قربانی حملات سایبری آمریکا نیز بوده است.
بااینحال، به نظر میرسد هند بهجای عبرت گرفتن، تصمیم گرفته چشم خود را بر آن موضوع ببندد و در کنار مهاجم قرار گیرد و تصویر خود را بهعنوان یک دولت سایبری غیرمسئول تثبیت کند.
کاری که هند انجام داده یکبار دیگر زنگ خطر را برای ما به صدا درآورد که امنیت سایبری اکنون به یک خطر واقعی تبدیل شده است. ازآنجاییکه آمریکا با بیفکری خود فضای سایبری را نظامی میکند، کشورهای بیشتری از این الگو پیروی میکنند و نیروهای سایبری تهاجمی را توسعه میدهند.
درنتیجه فراوانی چنین حملاتی بهطور مستمر افزایش مییابد و اهداف این حملات متنوعتر و گستردهتر میشوند، بهطوریکه وضعیت امنیت سایبری جهانی را روزبهروز بدتر میکنند.
آنچه ارزش توجه ویژه دارد این است که آمریکا، هند و ژاپن در حال ایجاد یک محاصره امنیت سایبری در اطراف چین هستند و بهطور موذیانه حملات سایبری و فعالیتهای ردیابی را علیه چین انجام میدهند و اطلاعات حساس را از بخشهای ضروری سرقت میکنند. آنها خطرات امنیت سایبری فزایندهای هستند که چین با آن مواجه است.
چین همواره در حوزه فضای سایبری، کشوری مسئول بوده است. این کشور با حملات سایبری به هر شکلی مخالف است و مایل است با سایر کشورها بر اساس مشاوره برابر معاهده امنیت سایبری امضا کند.