بررسی کتاب سیاست های امنیت سایبری در خاورمیانه
امنیت سایبری معضل پیچیده و بحث برانگیزی در سیاست های بین المللی به حساب می آید.
مطالعات صورت گرفته در این زمینه معمولا بر روی قدرت های بزرگ دنیا ( چین، آمریکا، اتحادیه اروپا و روسیه ) متمرکز می باشد و در آن ها به سیاست های امنیت سایبری خاورمیانه به خصوص مصر و کشورهای حوزه خلیج فارس توجه زیادی نشده است. اما این کتاب سنت شکنی کرده و سیاست های امنیت سایبری این منطقه را به صورت جامع مورد بررسی قرار داده است.
نویسنده کتاب بر این باور است که سیستم های مدیریتی استبدادی این کشورها مانند نگرش حاکمیتی و پایش محور آن ها نسبت به فناوری های دیجیتال، یادآور سیستم چین و روسیه می باشد.
این کتاب در بررسی سیاست های امنیت سایبری خاورمیانه پیشگام به حساب می آید.
در این کتاب، نویسنده آن یعنی جیمز شایرز با بهره گیری از مصاحبه های جدید و مطالعات میدانی نشان می دهد که چگونه دولت ها، شرکت ها و نهادها توانسته اند با تغییر کاربری برچسب امنیت سایبری، مفاهیم مختلفی مانند درگیری های کشوری، جاسوس افزارهای مورد هدف قرار گرفته، کنترل اطلاعات داخلی و مداخلات خارجی از طریق نشت و اطلاعات جعلی را در بر بگیرند.
به اعتقاد این نویسنده، امنیت سایبری یکی از بخش ها و جوانب همیشگی سیاست های امروزی منطقه خاورمیانه است.
نظرات محققین در مورد این کتاب
Joyce Hakmeh سردبیر مجله Cyber Policy معتقد است این کتاب یکی از بهترین کتاب های امنیت سایبری در ارتباط با خاورمیانه می باشد. شایرز در این کتاب به خوبی نحوه استفاده از امنیت سایبری در مسیر اهداف سیاسی و اجتماعی و همچنین تاثیرات داخلی و منطقه ای آن ها را شرح داده است.
Lauren Zabierek مدیر اجرایی Cyber Project گفت که شایرز در این کتاب به خوبی چرایی و چگونگی استفاده دولت ها از حوزه امنیت سایبری را شرح می دهد.
جیمز شایرز، استادیار دانشگاه لیدن هلند است. وی همچنین عضو شورای آتلانتیک می باشد.
این کتاب در 12آگوست 2021 منتشر خواهد شد. انتشارات C- Hurst این کار را انجام خواهد داد.
