about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

پیشنهاد
1404/02/21 - 07:21- تروریسم سایبری

پیشنهاد رئیس سابق اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی درمورد ایران

رئیس سابق اداره سایبری ملی رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم باید یک پیمان دفاع سایبری علیه ایران تشکیل دهد.

تعدادی از پژوهشگران معتقدند فناوری بلاک‌چین و ارزهای دیجیتالی به قانون‌گذاری نیاز دارد و باید اخلاقیات در این حوزه موردبررسی قرار گیرد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ در نگاه اول ممکن است عده‌ای از افراد مطرح کنند که دو عبارت بلاک‌چین و اخلاقیات به یکدیگر مرتبط نیستند؛ اما تعدادی از پژوهشگران به تازگی مطرح کرده‌اند مبحث «اخلاقیات بلاک‌چین» یک موضوع کاملاً معقول و ضروری است.

ریس لیندمارک (Rhys Lindmark)، مدیر بخش تأثیر اجتماعی بلند مدت نوآوری ارز دیجیتال MIT گفت:

اگر این انتظار وجود دارد که بلاک‌چین تغییری قابل‌توجه در جامعه ایجاد کند؛ باید دقیقاً به مانند فناوری‌های بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی و هسته‌ای مسائل اخلاقی و قانونی خاص خود را داشته باشد.

لیندمارک در نشست سامانه‌های اقتصادی رمزنگاری شده (Cryptoeconomic Systems Summit) به بیان نظرات خود پرداخت. در این رویداد اقتصاددان‌ها، مهندسان مالی، حقوق‌دان‌ها و سایر افراد دانشگاهی با رشته‌های تحصیلی مرتبط حضور داشتند. یکی از اهداف این اجلاس پایه‌گذاری زمینه‌هایی تازه به منظور ایجاد مباحث میان‌رشته‌ای برای توسعه بلاک‌چین است. مبحث اخلاقیات بلاک‌چین احتمالاً یکی از زیر مجموعه‌های این مباحث خواهد بود. برای مثال افرادی که در آن فعالیت می‌کنند به این سؤال پاسخ می‌دهند که: چگونه می‌توان فناوری مذکور را به شیوه‌ای مثبت توسعه داد؟

محققان شرح دادند، فناوری بلاک‌چین هنوز هم یک دستاورد قابل‌توجه است. با وجود این ارزش ارزهای دیجیتالی موجود ر در مقایسه با بازارهای سرمایه‌گذاری سنتی موجود بسیار کم است. این ارزها تأثیر زیادی روی سامانه‌های مالی جهانی ندارند؛ بلکه تنها به عنوان راهی برای کسب سود بر پایه حدس و گمان از قیمت‌های بی‌ثبات از آن یاد می‌شود؛ اما این مسئله ممکن است تغییر کند.

در حال حاضر شرکت اینترکانتیننتال اکسچنج (Intercontinental Exchange) و فیدلیتی (Fidelity Investments)، صاحبان بورس نیویورک، بلاک‌چین را پذیرفته‌اند. از طرفی فیس‌بوک نیز قصد دارد به زودی ارز دیجیتالی خود را راه‌اندازی کند. همچنین پیش‌بینی می‌شود تعدادی از بانک‌ها نیز در آینده نزدیک به این زمینه وارد شوند.
لندمارک ادامه داد به‌مانند بسیاری از زمینه‌های دیگر و بررسی اخلاقیات در آن، در زمینه بلاک‌چین نیز باید بررسی شود این مسئله به انجام چه کارهایی می‌انجامد و عواقب احتمالی آن چیست؟ برای مثال این فناوری امکان ایجاد سازمان‌های توزیع شده و بدون رهبر را فراهم می‌کند. در نتیجه آیا هیچ شخصی مسئولیت خطاها و اشتباهات پیش آمده را برعهده ندارد؟

در یک بلاک‌چین آزاد مانند بیت‌کوین، قوانین نرم‌افزار مشترک شبکه، باید به صورت خودکار اقداماتی را که مجاز است، انجام دهند؛ بنابراین اگر یک کاربر بدون شکستن قوانین، به‌منظور کسب سود بیشتر از پروتکل‌ها سوءاستفاده کند، این موضوع غیراخلاقی نیست؟ همچنین ارزهای دیجیتالی مانند لیبرا که فیس‌بوک سعی در ارائه‌ی آن به بازار دارد، احتمالاً می‌توانند ماهیت پول را تغییر دهند. این مسئله چه تأثیری روی پویایی سیاست و قدرت خواهد گذاشت؟

کویین دوپونت (Quinn DuPont)، استاد راهنمای دانشگاه دابلین اظهار کرد، درست به مانند بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی، بلاک‌چین و ارزهای دیجیتالی نیز، سطح جدیدی از تهدیدات اخلاقی را برای پژوهشگران به وجود می‌آورند.

دوپونت ادامه توضیح داد، فناوری بلاک‌چین باید به سمت استانداردسازی دستورالعمل‌ها برای تحقیقات اخلاقی این حوزه پیش برود؛ زیرا مطالعه شبکه‌های رمزنگاری‌شده، برای مثال شناسایی و افشای آسیب‌پذیری امنیتی، می‌تواند پول و درآمد مردم را با خطر مواجه کند.

وی سپس نتایج یک نظرسنجی را که سال گذشته در توییتر منتشر شده و در رابطه با قراردادها و ارزهای دیجیتالی بود به نمایش گذاشت. در این نظرسنجی پرسیده شده بود آیا به کارگیری دانش آموزان برای یافتن آسیب پذیری های یک قراردادن هوشمند در جریان از بلاکچین، اخلاقی است؟ از مجموع 2626 شرکت کننده، دو سوم مردم، پاسخ مثبت داده بودند.

محقق مذکور ادامه داد، تحقیقات امنیت سایبری رایانه‌ای سنتی با چالش مشابه ای روبه رو است؛ اما در رابطه با تحقیقات بلاک‌چین شما تنها به یک شبکه اجتماعی یا دیگر سامانه‌های مهم نفوذ نمی‌کنید؛ بلکه به معنای واقعی کلمه به افراد می‌آموزد که چگونه به یک بانک نفوذ بکنند.

تازه ترین ها
مدارس،
1404/05/09 - 18:33- آمریکا

مدارس، هدف بعدی دوربین‌های خوانش خودکار پلاک خودرو

شرکت جنجالی فلاک سیفتی، سازنده دوربین‌های خوانش خودکار پلاک خودرو، در حال آماده‌سازی برای گسترش شبکه نظارتی خود به مدارس است.

تکذیب
1404/05/09 - 18:18- جرم سایبری

تکذیب حمله باج‌افزاری به دالر تری

غول خرده‌فروشی تخفیفی دالر تری، ادعای یک گروه مجرم سایبری مبنی بر حمله باج‌افزاری به سیستم‌های این شرکت را رد کرد.

مسدود
1404/05/09 - 09:36- امنیت زیرساخت

مسدود سازی ابزار تست سرعت اینترنت ساخت آمریکا در روسیه

روسیه دسترسی به اسپید تست، ابزار پرکاربرد تست سرعت اینترنت که توسط شرکت آمریکایی اوکلا توسعه یافته، را مسدود کرده است.