about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
استفاده
1404/05/18 - 08:57- تروریسم سایبری

استفاده از مایکروسافت آژور برای جاسوسی از فلسطینیان

رژیم صهیونیستی از مایکروسافت آژور برای جاسوسی از فلسطینیان، آماده‌سازی حملات هوایی مرگبار و سازماندهی عملیات‌های نظامی در غزه و کرانه باختری استفاده می‌کند.

تمرکز
1404/06/26 - 14:35- جنگ سایبری

تمرکز اسرائیل بر «پیجر» و جنگ الکترونیک در نبردهای آینده با ایران

مقامات رژیم صهیونیستی، طراحی عملیات‌های غافلگیر کننده ای همچون عملیات پیجرها برای جنگ آینده با ایران را ضروری می دانند.

انتشار شده در تاریخ

استفاده از فیبرهای نوری برای تشخیص زلزله

دانشمندان موفق به توسعه روشی مبتکرانه شده اند که با استفاده از فیبرهای نوری زمین لرزه های بسیار خفیف را شناسایی و ثبت می‌کند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به نقل از وب سایت انگجت، محققان توانستند فناوری را توسعه دهند که می‌تواند با ارتعاش فیبرهای نوری زمین لرزه را تشخیص دهد. جالب است بدانید فیبرهای بکار رفته در این متد همان فیبرهای نوری اینترنت است.

در این فناوری جدید توسط لیزر لرزش‌ فیبرهای نوری بررسی می شود تا اطلاعات لازم در خصوص شدت و جهت تکان‌های زمین به دست بیاید. این سیستم نه تنها می‌تواند موج‌های مختلفی از لرزش‌ها را ثبت کند، بلکه زمین لرزه‌های بسیار کوچک و نقطه‌ای را هم که ممکن است در حالت عادی کشف نشوند، گزارش می کند.

تشخیص زمین لرزه مبتنی بر فیبر نوری فناوری کاملا جدیدی نیست، اما در نمونه های قبلی، نیاز بود تا کابل ها در مکان های آکوستیک قرار گرفته و در سیمان محکم شوند، ولی در طرحی که به تازگی آزمایش شده است، می توان از تمامی کابل های فیبر نوری موجود در زیر زمین استفاده کرد که این مسئله هزینه و پیچیدگی پیاده سازی آن را کاهش می دهد.

البته هنوز هم بر سر راه عملیاتی شدن این فناوری موانعی وجود دارد؛ مثلا این سیستم به حجم شبکه‌های فیبرهای نوری وابسته است و به همین دلیل، در مناطقی که این کابل‌ها در آنجا استفاده نشده، مثل مناطق روستایی و یا مناطق غیر مسکونی کاربرد ندارد. این امر ممکن است چشم انداز بسیار سختی برای اجرای یک شبکه در سراسر کشور باشد، اما با این وجود، هنوز هم می تواند بسیار ارزان تر از هدایت سنسورهای اختصاصی لرزه نگاری در مناطق مختلف باشد؛ ضمن آنکه دقت استفاده از فیبر نوری بسیار زیاد است و می تواند داده های لرزه ای را فراهم کند که پیش از این در دسترس نبود.

تازه ترین ها
همکاری
1404/07/14 - 17:57- هوش مصنوعي

همکاری استراتژیک AMD و OpenAI جهت گسترش زیرساخت‌های هوش مصنوعی

شرکت‌های AMD و OpenAI امروز از توافق‌نامه‌ای برای تأمین 6 گیگاوات توان پردازشی جهت پشتیبانی از زیرساخت هوش مصنوعی نسل بعدی OpenAI با استفاده از چند نسل از پردازنده‌های گرافیکی AMD Instinct خبر دادند.

هوش
1404/07/14 - 17:54- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی دانشگاه امیرکبیر ارتفاع امواج دریایی را پیش بینی می‌کند

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به توسعه یک مدل نوآورانه مبتنی بر یادگیری ماشین شده‌اند که می‌تواند ارتفاع موج شاخص را با دقتی بین ۹۳ تا ۹۷ درصد پیش‌بینی کند.

گوگل
1404/07/14 - 17:52- سایرفناوری ها

گوگل محدودسازی نصب برنامه از منابع غیررسمی در اندروید را تأیید کرد

گوگل مدعی است که این تغییرات جدید به ارتقای امنیت کاربران منجر خواهد شد.