about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
«حملات
1404/07/10 - 08:30- جنگ سایبری

«حملات تخریبی» به کشور۳ برابر شد/ افشای نام «اهداف اصلی» حملات هکرها

بر اساس داده‌های گزارش سالانه گراف، هوش مصنوعی مولد (GenAI) چشم‌انداز تهدیدات ایران را در سال ۱۴۰۳ دگرگون کرد؛ جایی که حملات با LLMJacking، باج‌افزار و فریب‌های پیشرفته، نهادهای دولتی و آموزشی را در کانون هدف قرار دادند.

تمرکز
1404/06/26 - 14:35- جنگ سایبری

تمرکز اسرائیل بر «پیجر» و جنگ الکترونیک در نبردهای آینده با ایران

مقامات رژیم صهیونیستی، طراحی عملیات‌های غافلگیر کننده ای همچون عملیات پیجرها برای جنگ آینده با ایران را ضروری می دانند.

نقش
1404/06/24 - 09:51- جنگ سایبری

نقش سرداران شهید « باقری و سلامی» در برتری قدرت سایبری ایران

رویکرد راهبردی شهیدان باقری و سلامی، نیروهای مسلح ایران را با تدوین دکترین سایبری نوآورانه به یکی از قدرت‌های سایبری تبدیل کرد.

وزارت ارتباطات در حالی دو روز قبل لیست واردکنندگان موبایل که به آنها ارز دولتی تخصیص داده شده بود را منتشر کرد که یک ابهام مهم در خصوص نحوه پرداخت این ارزها ایجاد شده است.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان: وزارت ارتباطات دو روز قبل لیست 40 شرکتی که از دلار 4200 تومانی برای واردات موبایل بهره مند شده بودند را منتشر کرد.  بر اساس این لیست به 40 شرکت زیر مبلغی در حدود 220 میلیون دلار تخصیص داده شده در حالی که تا زمان انتشار گزارش مذکور، تنها 75 میلیون دلار موبایل  توسط (تعدادی از) این شرکتها از گمرکات مختلف، کشور وارد شده است.

 

Paragraphs

در این بین باید به یک نکته مهم اشاره کرد و آن موضوع پرداخت ارز از طریق سیستم بانکی و صرافیهای فعال در بازار ارز می‌باشد. در واقع فرایند تخصیص ارز با پرداخت آن تفاوت دارد، برای واردات در شرایط فعلی 4 اصطلاح  مختلف تعریف شده که هر کدام بار معنای مخصوص به خود را دارند.

به عبارتی موضوع ثبت سفارش، تخصیص ارز و پرداخت آن با ارزش دلاری کالای وارد شده از گمرکات با هم تقفاوت دارند. بر اساس امارهای که چندی پیش از سوی سخنگوی دولت منتشر اعلام شده بود میزان  ثبت سفارشهای انجام شده طی 2 ماه بعد از ابلاغ سیاستهای جدید ارزی تفاوت چشم گیری با ارز تخصیص داده شده، داشت. این در حالی که بود که میزان ارز تخصیص یافته با ارز پرداخت شده از سوی سیستم بانکی اختلاف معنا داری نداشت.

اما بعد از انتشار لیست واردکنندگان موبایل از سوی وزارت ارتباطات بار دیگر این سوال ایجاد شده است که آیا به اندازه ارزی که به واردکنندگان تخصیص یافته، پرداخت نیز انجام شده است یا خیر؟

در واقع ممکن است واردکنندگان مدعی شوند دلیل اختلاف 145 میلیون دلاری واردات قطعی با ارز تخصیص یافته در موضوع پرداخت ارز  نهفته باشد. به نظر میرسد وزارت ارتباطات به وظیفه خود در خصوص انتشار لیست شرکتهایی که ارز به آنها تخصیص داده شده و به واردات اقدام کرده اند، عمل کرده اما در اینجا سیستم بانکی نیز باید حلقه میانی شفافیت را تکمیل کند و به صورت صریح اعلام شود به هریک از این شرکتها چه میزان ارز پرداخت شده است.

اگر همانطور که اشاره شد میزان ارز تخصیص یافته با ارز پرداخت شده تفاوت معنا دار نداشته باشد شرکتهای مذکور باید در خصوص نحوه مصرف ارزهای دریافت شده پاسخگو باشند.

گفتنی است، در شرایط فعلی به هیچ عنوان ارز به صورت اسکناس در اختیار واردکننده قرار نمیگیرد و فرایند مبادلات و حواله های ارزی از طریق صرافی بانکها انجام میشود. ابهام مهمی که در اینجا وجود این است که در صورت پرداخت کامل 220 میلیون دلار اعلامی ممکن است این مبالغ همچنان در حساب شرکتهای فروشنده صوری در کشورهای حاشیه خلیج فارس باقی مانده باشد.

ابهاماتی
ابهاماتی درباره ۱۴۵ میلیون دلار ارز تخصیص یافته به واردات موبایل
ابهاماتی
ابهاماتی درباره ۱۴۵ میلیون دلار ارز تخصیص یافته به واردات موبایل
تازه ترین ها
آغاز
1404/09/04 - 14:27- اینترنت اشیاء

آغاز آزمایش تجاری خدمات اینترنت اشیای ماهواره‌ای در چین

چین آزمایش تجاری خدمات اینترنت اشیای ماهواره‌ای را با هدف حمایت از توسعه ایمن و سالم صنایع نوظهور آغاز کرد.

راه‌اندازی
1404/09/04 - 14:18- آسیا

راه‌اندازی اولین انجمن امنیت سایبری جوانان در بحرین

مرکز علوم و فناوری ناصر در بحرین اولین انجمن امنیت سایبری جوانان را راه‌اندازی کرد.

نخست‌وزیر
1404/09/04 - 14:05- آسیا

نخست‌وزیر تایوان هرگونه همکاری با کره جنوبی را رد کرد

نخست‌وزیر تایوان اعلام کرد که هیچ اطلاعی در مورد هرگونه همکاری با کره جنوبی ندارد.