about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
پیشنهاد
1404/02/21 - 07:21- تروریسم سایبری

پیشنهاد رئیس سابق اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی درمورد ایران

رئیس سابق اداره سایبری ملی رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم باید یک پیمان دفاع سایبری علیه ایران تشکیل دهد.

جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

حمله
1404/01/16 - 14:04- جرم سایبری

حمله سایبری آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا علیه کاربران موبایل

یک گزارش منتشرشده توسط یک ائتلاف صنعتی چینی، فعالیت‌های نظارتی و سرقت داده‌ای آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا را که کاربران جهانی تلفن‌های هوشمند و سامانه‌های ارتباطی را هدف قرار می‌دهد، افشا کرد.

انتشار شده در تاریخ

آینده امنیت سایبری به هیچ وجه مشخص نیست

سومین کنفرانس دستاوردهای نوین نفوذ و امنیت سایبری در ایران امروز صبح در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ در سومین کنفرانس دستاوردهای نوین نفوذ و امنیت سایبر، امیر ناظمی، سخنران اولیه این مراسم درباره سناریوهای پیش رو در حوزه امنیت اطلاعات اظهار کرد که هیچکس نمی‌تواند آینده را دقیق پیش‌بینی کند اما می‌توان سناریوها را بررسی کرد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به این موضوع که ما همیشه دوست داریم آینده را پیش‌بینی کنیم و تابع آن را پیدا کنیم؛ تأکید کرد که باوجود تلاش‌های بسیار این امر تقریباً نشدنی است:

مثلاً می‌خواهیم آینده اقتصاد کشور را پیش‌بینی کنیم تا بدانیم تورم چقدر می‌شود اما باید گفت همیشه خطا همراه با ما وجود دارد. ما در حین یافتن این آینده می‌فهمیم مسائل پیچیده‌تر از مسائل فیزیکی است و در حقیقت انسان اراده دارد و برای همین موضوع می‌تواند به‌گونه‌ای رفتار کند که کاملاً برخلاف پیش‌بینی ما باشد.

ناظمی این وضعیت را وضعیت عدم قطعیت توصیف می‌کند و باور دارد که این موضوع بیشتر از همه در مورد امنیت اطلاعات صدق می‌کند. او با طرح پرسش اینکه عدم قطعیت‌های آینده در این حوزه چه هستند گفت:

آیا تکنولوژی در سال‌های آینده تمرکز خود را روی دیوایس هایی که به مشتریان خود می‌دهند می‌برد یا بیشتر تمرکز خود را به داخل هسته اصلی و سرورهای این شرکت‌ها می‌گذارد؟

به گفته ناظمی عدم قطعیت مهم دیگری که در این میان وجود دارد این است که باید بدانیم آیا شرکت‌ها می‌روند به سمت سیستم‌های باز (اپن سورس) یا بسته:

آیا ای پی آی هایی به کاربران داده می‌شود و یا کمتر دیتایی به کاربران عمومی داده می‌شود.
آیا کنترل‌گرها دیتای بیشتری را در اختیار پروسسرها قرار می‌دهند یا اینکه ترجیح می‌دهند این پروتکل‌ها را به دلایل مختلف با سختگیری همراه و محدود سازند؟

به گفته ناظمی این دو عدم قطعیت کلیدی آینده امنیت را در جهان شکل می‌دهد که در یک نکته به هم برخورد می‌کنند. ناظمی تأکید دارد که در این نقطه ۴ سناریو برای آینده تکنولوژی امنیت تعریف می‌شود:

سناریوی اول محافظت از جواهرات نام دارد. در این حالت سیستم‌ها به صورت بسته در می‌آیند و رقابت اصلی در قدرت پردازش و جمع‌آوری داده است. در این حالت بیشتر حملات هکرها روی نفوذ به بانک دیتاهاست. در سناریوی دوم که اشتراک‌گذاری ثروت نام دارد؛ رقابت اصلی بر سر ارتباطات است و خدمات دولتی و خصوصی در قالب سرویس به شهروندان ارائه می‌شود. در این حالت خطر تغییر داده‌ها مهم است و نفوذ به دیتاسنتر کمتر مهم می‌شود.

ناظمی سناریوی سوم را گسترش امپراتوری معرفی می‌کند و می‌گوید قدرت اصلی و رقابت اصلی در این حالت بر سر ابزارها و دیوایس ها است:

شرکت‌ها در این حالت دوست دارند سیستم و پلتفرم خود را گسترش دهند.

چهارمین سناریو هم با عبارت رهبری انقلاب مشهور است که به گفته معاون وزیر ارتباطات در این حالت رقابت اصلی بر سر اپلیکیشن ها است:

در اینجا کوچک‌ترهای مارکت هم می‌توانند بزرگ شوند. تهدید اصلی هم در تعداد اپهایی هست که روی دیوایس های‌ در دست مردم نصب می‌شود و زامبی کردن (مخرب سازی) آن‌ها تبدیل به تهدید اصلی می‌شود.

اما آینده کدام یک از این سناریوها است؟ ناظمی تأکید دارد که هیچکس جواب این سؤال را نمی‌داند چراکه نه انسان قابل پیش‌بینی است و نه سیاست شرکت‌های بزرگ این عرصه یک سیاست واحد است:

مثلاً گوگل بیشتر دنبال دیتاهای باز هست ولی مایکروسافت دوست دارد بیشتر همه چیز را خصوصی کند. برای همین مشخص نیست این آینده در کدام سناریو رقم خواهد خورد.

Paragraphs
تازه ترین ها
مشارکت
1404/04/10 - 18:31- آسیا

مشارکت پاکستان و عربستان در زمینه هوش مصنوعی و نیمه‌هادی‌ها

پاکستان و عربستان سعودی روابط خود را در بخش‌های هوش مصنوعی و نیمه‌هادی‌ها گسترش دادند.

تسهیل
1404/04/10 - 17:51- آسیا

تسهیل ورود امارات به پیمان اقتصاد دیجیتال

کمیته مشترک توافق‌نامه مشارکت اقتصاد دیجیتال ورود امارات به پیمان اقتصاد دیجیتال را تسهیل کرد.

دستورالعمل
1404/04/10 - 17:30- آسیا

دستورالعمل جدید چین درمورد امنیت انتقال داده‌های فرامرزی

چین دستورالعمل به‌روز شده‌ای در مورد درخواست ارزیابی امنیتی انتقال داده‌های فرامرزی منتشر کرد.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.