about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
تمرکز
1404/06/26 - 14:35- جنگ سایبری

تمرکز اسرائیل بر «پیجر» و جنگ الکترونیک در نبردهای آینده با ایران

مقامات رژیم صهیونیستی، طراحی عملیات‌های غافلگیر کننده ای همچون عملیات پیجرها برای جنگ آینده با ایران را ضروری می دانند.

«حملات
1404/07/10 - 08:30- جنگ سایبری

«حملات تخریبی» به کشور۳ برابر شد/ افشای نام «اهداف اصلی» حملات هکرها

بر اساس داده‌های گزارش سالانه گراف، هوش مصنوعی مولد (GenAI) چشم‌انداز تهدیدات ایران را در سال ۱۴۰۳ دگرگون کرد؛ جایی که حملات با LLMJacking، باج‌افزار و فریب‌های پیشرفته، نهادهای دولتی و آموزشی را در کانون هدف قرار دادند.

نقش
1404/06/24 - 09:51- جنگ سایبری

نقش سرداران شهید « باقری و سلامی» در برتری قدرت سایبری ایران

رویکرد راهبردی شهیدان باقری و سلامی، نیروهای مسلح ایران را با تدوین دکترین سایبری نوآورانه به یکی از قدرت‌های سایبری تبدیل کرد.

به گفته کارشناسان، هند بیشترین آسیب خشونت دیجیتال را در منطقه آسیا و اقیانوسیه دارد.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ هند به عنوان سومین قربانی بزرگ خشونت دیجیتال در جهان و بزرگ‌ترین قربانی در منطقه آسیا و اقیانوسیه با حداقل 2492 کاربر که سوءاستفاده را گزارش کرده‌اند، معرفی شد. روسیه با 9890 قربانی و برزیل با 4186 نفر در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

این ارزیابی براساس گزارش وضعیت «Stalkware 2023» شرکت راه‌حل‌های امنیت سایبری کسپرسکی (Kaspersky) است و نشان داد که حدود 31 هزار کاربر تلفن همراه در سراسر جهان در معرض نرم‌افزارهای نظارتی مخفی و نرم‌افزاری قرار گرفتند که توسط سوء استفاده کنندگان خانگی برای نظارت بر قربانیان استفاده می‌شد. این رقم افزایش حدود 6 درصدی نسبت به 29312 کاربر مورد بررسی در گزارش سال 2022 را نشان می‌داد.

در این گزارش آمده است :

«فقط نرم‌افزارهای مخرب مشکل‌ساز نیستند، مشکل واقعی افزایش روزافزون تعقیب سایبری است. حدود 40 درصد از افراد مورد بررسی گفتند که تحت تعقیب قرار گرفتن را تجربه کرده‌اند یا مشکوک به تعقیب هستند.»

Stalkerware نرم‌افزار مخربی است که به عنوان برنامه‌های قانونی ضد سرقت یا کنترل والدین در تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و رایانه‌ها ظاهر می‌شود؛ اما در واقعیت، آنها بسیار متفاوت هستند. معمولاً بدون رضایت و اطلاع از شخصی که ردیابی می‌شود، نصب می‌گردند و ابزارهایی را برای مجرم فراهم می‌کند تا بتواند بر زندگی قربانی کنترل داشته باشد. قابلیت‌های این نرم‌افزار مخرب بسته به برنامه متفاوت است.

قربانیان مختلف

طیف سوءاستفاده متنوع است، به طوری که بیش از یک سوم (39 درصد) از پاسخ دهندگان در سراسر جهان تجربیات خشونت یا سوءاستفاده از شریک فعلی یا قبلی را گزارش کرده‌اند. از بین کسانی که برای این گزارش مورد بررسی قرار گرفتند، 23 درصد در سراسر جهان اعلام کردند که با نوعی تعقیب آنلاین از سوی شخصی مواجه شده‌اند که اخیراً با آنها قرار ملاقات داشته‌اند.

حدود 12 درصد به نصب یا تنظیم پارامترها روی تلفن شریک زندگی خود اعتراف کردند، در حالیکه 9 درصد اذعان کردند که شریک خود را برای نصب برنامه‌های نظارتی تحت فشار قرار داده‌اند.

دیوید اِم (David Emm)، کارشناس امنیت و حریم خصوصی داده در کسپرسکی، گفت :

«این یافته‌ها تعادل ظریفی را که افراد بین صمیمیت و حفاظت از اطلاعات شخصی ایجاد می‌کنند، برجسته می‌کند.»

در اکثر کشورهای جهان، استفاده از نرم‌افزارهای مخرب در حال حاضر ممنوع نیست، اما نصب چنین برنامه‌ای روی گوشی هوشمند شخص دیگری بدون رضایت او غیرقانونی است و مجازات دارد.

ویژگی‌های Stalkerware

برخی ویژگی‌های متداول این نرم‌افزارهای عبارتند از : پنهان کردن نماد برنامه، خواندن پیامک، ام‌ام‌اس و گزارش تماس، دریافت لیست مخاطبین، ردیابی موقعیت جغرافیایی، ردیابی رویدادهای تقویم، خواندن پیام‌های سرویس‌های پیام‌رسانی فوری و شبکه‌های اجتماعی، مشاهده عکس‌ها و تصاویر از گالری تصاویر گوشی‌ها، گرفتن اسکرین‌شات و عکس گرفتن با دوربین جلوی گوشی‌های موبایل.

منبع:

تازه ترین ها
رهگیری
1404/08/29 - 15:19- جرم سایبری

رهگیری ۵۵ میلیون دلار رمزارز مرتبط با سایت‌های دزدی دیجیتال

یوروپل روز چهارشنبه اعلام کرد که تحقیق‌کنندگان در یک عملیات بین‌المللی توانستند از طریق پرداخت هزینه خدمات پلتفرم‌ها با رمزارز، اطلاعاتی درباره شبکه‌های مجرمانه پشت سایت‌های استریم غیرقانونی به دست آورند.

تایید
1404/08/29 - 15:12- جرم سایبری

تایید سرقت اطلاعات از شرکت لاجیتک

شرکت تولیدکننده فناوری لاجیتک روز جمعه اسنادی را نزد کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا ثبت کرد که به یک حادثه اخیر امنیت سایبری مربوط می‌شود؛ حادثه‌ای که در آن از یک آسیب‌پذیری روز صفر سوءاستفاده شده بود.

شهادت
1404/08/29 - 15:03- آمریکا

شهادت رئیس دفتر بودجه کنگره مبنی بر اخراج هکرها از سیستم‌های ایمیلی

رئیس دفتر بودجه کنگره روز سه‌شنبه صبح به قانون‌گذاران اعلام کرد که این نهاد پس از حمله سایبری که دو هفته پیش افشا شد، هکرها را از سیستم‌های خود خارج کرده است.