about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
آماده‌سازی
1404/09/11 - 08:18- تروریسم سایبری

آماده‌سازی رژیم صهیونیستی در حوزه فناوری برای جنگ احتمالی بعدی با ایران

رژیم صهیونیستی در حال آماده‌سازی طیف جدیدی از سلاح‌ها و فناوری‌های جدید برای جنگ بعدی با ایران است.

هشدار
1404/09/24 - 10:47- تروریسم سایبری

هشدار رژیم صهیونیستی درمورد حملات سایبری نگران‌کننده ایران

مدیرکل اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی درمورد حملات ایران و احتمال جنگ سایبری هولناک هشدار داد.

هشدار
1404/10/01 - 10:44- جنگ سایبری

هشدار روزنامه اسرائیلی درباره جنگ سایبری با ایران

روزنامه اسرائیلی معاریو پس از یک سری حملات هکری علیه شخصیت‌های ارشد سیاسی و نهادهای دولتی، درباره جنگ سایبری با ایران و تشدید نفوذها هشدار داد.

با گذشت سال‌ها از آغاز پروژه شبکه ملی اطلاعات، کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات معتقدند که بزرگ‌ترین چالش این شبکه، ابهام در هدف، ضعف در اجرا و پذیرش محدود توسط کاربران و بخش خصوصی است.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ، شبکه ملی اطلاعات، پروژه‌ای که با هدف ایجاد زیرساخت ملی برای اینترنت و خدمات دیجیتال کشور طراحی شده بود، همچنان با مشکلات جدی مواجه است. 

کارشناسان و متخصصان حوزه فناوری اطلاعات از جمله وحید یزدانیان، معاون جدید توسعه شبکه ملی اطلاعات وزارت ارتباطات، معتقدند که عدم شفافیت در اهداف و کارکرد شبکه باعث شده تا کاربران و حتی بخش‌های فعال فناوری، نتوانند مزایای آن را به طور کامل درک کنند.

یزدانیان در نشست‌ اخیر خود با تشکل های حوزه فاوا تاکید کرده است که شبکه ملی اطلاعات به جای اینکه صرفاً یک پروژه فنی باشد، باید در خدمت توسعه زیست‌بوم نوآوری و اقتصاد دیجیتال کشور باشد، اما اجرای پراکنده و غیرهماهنگ پروژه در بخش‌های مختلف، این هدف را دشوار کرده است.

قابل ذکر است؛ یکی دیگر از مشکلات اصلی شبکه ملی اطلاعات، پذیرش محدود آن توسط کاربران و بخش خصوصی است. بسیاری از شرکت‌های فناور و کاربران اینترنت، شبکه ملی اطلاعات را ابزاری تحمیلی می‌بینند نه فرصتی برای توسعه کسب‌وکار دیجیتال. این امر باعث کاهش مشارکت فعال بخش خصوصی و کاهش بهره‌وری پروژه شده است.

معاون توسعه شبکه ملی اطلاعات وزارت ارتباطات با اشاره به گزارش‌های مرکز ملی فضای مجازی، تاکید دارد که محورهایی از این شبکه که ماهیت کاملاً حاکمیتی دارند، مانند استقلال‌پذیری، پیشرفت مناسبی داشته‌اند، اما هر جا به مؤلفه‌های استفاده، کاربری و اعتماد نزدیک می‌شویم، ضعف‌ها به‌وضوح نمایان می‌شود.

وی افزود: این شکاف نشان می‌دهد که توسعه فنی بدون توجه به اعتمادسازی و مشارکت کاربران، نمی‌تواند موفقیت شبکه ملی اطلاعات را تضمین کند.

اما کارشناسان معتقدند که تعادل میان اهداف فنی، حکمرانی و پذیرش اجتماعی شبکه ملی اطلاعات هنوز برقرار نشده و برای موفقیت این زیرساخت حیاتی، لازم است رویکردها بازنگری شده و همکاری فعالانه کاربران و بخش خصوصی جلب شود.

یزدانیان در جایگاه متولی جدید توسعه شبکه ملی اطلاعات در وزارت ارتباطات می گوید: در توسعه شبکه ملی اطلاعات توجه ویژه‌ای به مؤلفه اقتصاد و بازار داریم. اگر قرار است این شبکه به صورت پایدار توسعه پیدا کند، باید وزن سرمایه‌گذاری به‌تدریج از دولت به سمت بخش خصوصی منتقل شود.

یزدانیان با تأکید بر پیش‌شرط‌های این انتقال تصریح کرد: این موضوع زمانی محقق می‌شود که بازار شکل گرفته باشد، بازار باز باشد و اعتماد متقابل میان بازیگران وجود داشته باشد. خوشبختانه تشکل‌ها و فعالان این حوزه اعلام آمادگی کردند که به‌عنوان عرضه‌کنندگان خدمات در توسعه شبکه ملی اطلاعات نقش‌آفرینی کنند.

معاون توسعه شبکه ملی اطلاعات وزارت ارتباطات، ادامه داد: در سمت تقاضا، این وظیفه دولت است که تقاضای مؤثر برای شبکه ملی اطلاعات را ایجاد کند. اگر این تقاضا شکل بگیرد، اطمینان داریم شرکت‌ها، سندیکاها و تشکل‌های مختلف کشور آمادگی کامل برای پشتیبانی و توسعه این شبکه را خواهند داشت.

وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس، اولویت ما تعامل گسترده با بخش خصوصی با هدف اقتصادی‌سازی هرچه بیشتر شبکه ملی اطلاعات و شکل‌گیری بازار فعال و پایدار در این حوزه است.

منبع:

تازه ترین ها
جاه‌طلبی
1404/11/15 - 14:32- هوش مصنوعي

جاه‌طلبی امارات برای رهبری در اقتصاد دیجیتال

مقررات انعطاف‌پذیر، استراتژی دولتی مبتنی بر هوش مصنوعی و مؤسسات تحقیقاتی قوی، زیربنای جاه‌طلبی امارات در اقتصاد دیجیتال هستند.

برگزاری
1404/11/15 - 14:04- اروپا

برگزاری اجلاس تاب‌آوری کابل‌های زیردریایی در پرتغال

دومین اجلاس بین‌المللی تاب‌آوری کابل‌های زیردریایی در پورتو، پرتغال آغاز شد.

برگزاری
1404/11/15 - 13:29- سایرفناوری ها

برگزاری اجلاس قطر با حضور رهبران فناوری جهان

رهبران فناوری جهان هم‌زمان با افتتاح اجلاس وب در قطر گرد هم آمدند.