about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
پیشنهاد
1404/02/21 - 07:21- تروریسم سایبری

پیشنهاد رئیس سابق اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی درمورد ایران

رئیس سابق اداره سایبری ملی رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم باید یک پیمان دفاع سایبری علیه ایران تشکیل دهد.

جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

حمله
1404/01/16 - 14:04- جرم سایبری

حمله سایبری آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا علیه کاربران موبایل

یک گزارش منتشرشده توسط یک ائتلاف صنعتی چینی، فعالیت‌های نظارتی و سرقت داده‌ای آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا را که کاربران جهانی تلفن‌های هوشمند و سامانه‌های ارتباطی را هدف قرار می‌دهد، افشا کرد.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی از توسعه‌ی گوشی هوشمند ایرانی با سیستم‌عامل بومی با همکاری وزارت ارتباطات خبر داد تا از این طریق آسیب‌پذیری شبکه ملی اطلاعات کاهش یابد.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ؛ ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی در گفت‌وگو با سایت فارسی رهبری اعلام کرد که در راستای درامان‌ماندن از گزند کنترل و قدرت خارجی‌ها، مرکز ملی فضای مجازی با کمک وزارت ارتباطات و با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی و بخش‌های عمومی کشور، درصدد توسعه‌ی گوشی هوشمند ایرانی با سیستم‌عامل بومی و مستقل است. رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به کنترل بیش‌از‌حد زندگی مردم و جامعه توسط سیستم‌‌عامل‌های خارجی، شروع جنگ سایبری را نتیجه‌ی تحت‌فشار قرارگرفتن با افزایش قدرت شرکت‌های خارجی دانست.
به گفته‌ی ابوالحسن فیروزآبادی، آسیب‌پذیرترین نقطه‌ی شبکه‌ی ملی اطلاعات، مدخل ورودی به شبکه است که درحال‌حاضر، دو سیستم‌عامل اندروید و iOS را شامل می‌شود. فیروزآبادی این سیستم‌ها را عامل‌های فعالی خطاب کرد که با مراکز خاصی در تماس هستند؛ وی به همین دلیل، تحت‌کنترل‌بودن توسط این دو سیستم‌عامل را مسئله‌ای خطرناک قلمداد کرد.
به گفته‌ی فیروزآبادی، سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS خود را در کنترل اپلکیشن‌ها و حتی کنترل باتری گوشی بر اساس جریان مصرفی محق می‌دانند و موقعیت اپراتور خود را نیز بر اساس خدماتی که ارائه می‌دهند، شناسایی می‌کنند. رئیس مرکز فضای مجازی همچنین به حذف یا اضافه کردن برنامه‌ها زیر نظر قوانین این سیستم‌عامل‌ها نیز اعتراض کرد و در همین راستا تشخیص امنیت یا عدم امنیت توسط این سیستم‌عامل‌ها را عامل خطرناکی دانست.
فیروزآبادی به اعمال فشار آمریکا بر شرکت چینی هواوی و اجازه‌نداشتن این شرکت برای استفاده از سیستم‌عامل اندروید نیز اشاره کرد و آن را اعلام جنگ با یک کشور دانست. به گفته‌ی وی، چینی‌ها آمادگی این جنگ نرم را نداشتند و ضربه‌ای چند میلیارد دلاری از آمریکا خوردند، بااین‌حال، به دلیل نداشتن آمادگی برای جنگ، به مذاکره و آتش‌بس بسنده کردند.
فیروزآبادی با استناد به مطالب فوق، شروع جنگ نرم آمریکا با ایران پس از پیاده‌سازی کامل شبکه‌ی ملی اطلاعا‌ت ایران راحتمی عنوان کرد؛ او برای مثال به محدودیت اپلیکیشن چینی‌زبان «تیک‌تاک» در آمریکا و اعمال محدودیت ایالات‌متحده در قبال این اپلیکیشن چینی‌زبان نیز اشاره کرد. به گفته‌ی فیروزآبادی، کار اطلاع‌رسانی و کار رسانه‌ای ایرانیان هم از مدخل آمریکایی‌ها در فضای مجازی رد می‌شود و از همین رو جنگ سایبری علیه ایران به‌راحتی انجام‌شدنی است. وی نسبت به رسیدن به خودکفایی در حوزه‌های پلتفرم‌های موردی مانند پول مجازی، بانک مجازی، بهداشت مجازی و سایر موارد نیز اعلام امیدواری کرد.
ابوالحسن فیروزآبادی با اشاره به راه‌‌اندازی اینترنت ملی و شبکه‌ی ملی اطلاعات، آن را شبکه‌ی شبکه‌ها و به عبارتی شبکه‌ی مادر توصیف کرد. فیروزآبادی در این زمینه افزود که شبکه‌های دیگری که قصد اتصال به شبکه‌ی ملی اطلاعات را داشته باشند، موظف به تبعیت از اصول این شبکه هستند. به گفته‌ی رئیس مرکز ملی فضای مجازی، در تعریفی که برای این شبکه لحاظ شده است، هرگونه شبکه‌ اعم از شبکه‌های خصوصی در سطح محلی، شبکه‌های منطقه‌ای یا ملی در کشور و شبکه‌های جهانی مثل اینترنت، باید از اصول شبکه‌ی ملی تبعیت کنند و به همین دلیل نیز اصل بر حضور تمام شبکه‌ها در این شبکه ملی است و به‌هیچ‌وجه قرار بر محدودسازی نیست. ابوالحسن فیروزآبادی بقای شبکه‌ی ملی اطلاعات را به جهانی بودن آن مرتبط می‌داند و در همین راستا اضافه می‌کند که تنها تفاوت در راه‌اندازی اینترنت ملی، وجود چهارچوب ملی و امنیت در اعمال مدیریت خواهد بود.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی همچنین اعلام کرد که ازلحاظ نظری، نوعی فقدان انگیزه در مورد بخش‌هایی از پروژه‌ی شبکه‌ی ملی اطلاعات مشاهده می‌شود. به گفته‌ی فیروزآبادی، در روند این مسیر و برای رسیدن به توسعه‌، لازم است که اختلافات مبنایی و نظری که وزارت ارتباطات با مرکز ملی فضای مجازی بر سر توسعه‌ی پلتفرم‌ها‌ی بومی دارد، برطرف شود.
فیروزآبادی همچنین اشغال ۵۰ درصدی ترافیک بین‌الملل کشور توسط پلتفرم‌های پیام‌رسان خارجی را موضوعی خطرناک عنوان کرد و در این راستا اضافه کرد که لازم است برای نظام آموزشی‌، نظام اطلاع‌رسانی‌، نظام رسانه‌ای‌ و... طبق مصوبه‌ی شورای ‌عالی فضای مجازی و طبق ابلاغیه‌های رهبر انقلاب از ظرفیت پیام‌رسان‌های داخلی نیز استفاده کرد.

منبع:

تازه ترین ها
تسهیل
1404/04/10 - 17:51- آسیا

تسهیل ورود امارات به پیمان اقتصاد دیجیتال

کمیته مشترک توافق‌نامه مشارکت اقتصاد دیجیتال ورود امارات به پیمان اقتصاد دیجیتال را تسهیل کرد.

دستورالعمل
1404/04/10 - 17:30- آسیا

دستورالعمل جدید چین درمورد امنیت انتقال داده‌های فرامرزی

چین دستورالعمل به‌روز شده‌ای در مورد درخواست ارزیابی امنیتی انتقال داده‌های فرامرزی منتشر کرد.

تأسیس
1404/04/10 - 17:18- آسیا

تأسیس دفتر دفاع سایبری ملی در ژاپن

ژاپن دفتر ملی امنیت سایبری را به عنوان برج کنترل کشور تأسیس کرد.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.