about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
پیشنهاد
1404/02/21 - 07:21- تروریسم سایبری

پیشنهاد رئیس سابق اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی درمورد ایران

رئیس سابق اداره سایبری ملی رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم باید یک پیمان دفاع سایبری علیه ایران تشکیل دهد.

جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

برگزاری
1404/01/26 - 08:33- آمریکا

برگزاری رزمایش پاسخ هماهنگ به حمله سایبری توسط اعضای ناتو

متحدان ناتو در یک رزمایش در ماه آوریل سال جاری، پاسخ هماهنگ به حمله سایبری را تمرین کردند.

هر مهاجم سایبری که با استفاده از آسیب پذیری این سرویس ، موفق به هک دستگاه یا دستیابی به اطلاعات اصالت‌سنجی حداقل یکی از کاربران هر سازمانی شود، امکان در اختیار گرفتن کنترل سرور Exchange آن سازمان را خواهد داشت.

به گزارش کارگروه امنیت سایبربان به نقل از مرکز مدیریت راهبردی افتا؛ این آسیب‌پذیری که Exchange Control Panel  (به اختصارECP) از آن تأثیر می‌پذیرد از عدم توانایی Exchange  در ایجاد کلیدهای رمزنگاری منحصربه‌فرد در زمان نصب محصول ناشی می‌شود. بهره‌جویی (Exploit) ) از آسیب‌پذیری مذکور، مهاجم را قادر می‌سازد تا کد مورد نظر خود را «به‌صورت از راه دور» با سطح دسترسی SYSTEM بر روی سرور اجرا کند.
شرکت مایکروسافت، آسیب پذیری سرویس Microsoft Exchange را با شناسه CVE-۲۰۲۰-۰۶۸۸ ، به عنوان یک آسیب‌پذیری بسیار خطرناک معرفی کرده است.
هشدارهای سوء‌استفاده از این آسیب‌پذیری ‌در ابتدای اسفند ۱۳۹۸ به صورت عمومی منتشر شد و شرکت مایکروسافت نیز اصلاحیه امنیتی مربوط به آن را بلافاصله منتشر کرد. 
تمامی نسخه‌های Exchange  که فاقد آخرین به‌روزرسانی‌های منتشر شده از سوی مایکروسافت هستند، آسیب‌پذیر هستند و باید بلافاصله به‌روزرسانی شوند.
نسخ از رده خارج شده Exchange که پشتیبانی Microsoft از آنها به پایان رسیده است، نیز نسبت به CVE-۲۰۲۰-۰۶۸۸ آسیب‌پذیر هستند. اگر چه در توصیه‌نامه این شرکت صریحاً از آنها نام برده نشده است.
متأسفانه با وجود اطلاع رسانی‌های متعدد صورت پذیرفته، نشانه‌هایی از آسیب‌پذیری و آلودگی سرورهای مختلفی در سطح کشور وجود دارد. در موارد دیده شده، بردار حمله مهاجمین به طور خلاصه به صورت زیر بوده است:
•    پویش سرورهای Exchange موجود در بستر اینترنت
•    تلاش برای یافتن نام کاربری و رمز عبور یکی از کاربران (به عنوان مثال از طریق Brute-Force)
•    نفوذ به سازمان و بارگذاری چندین وب شل در مسیرهای مختلف از Exchange 
•    ارسال دستوراتی همچون  net group "domain admins"  و net group "Exchange Trusted Subsystem" به وب شل برای یافتن کاربران دارای سطح دسترسی بالا در سطح Local و Domain 
•    بارگذاری سایرفایل‌های مخرب همچون Mimikatz بصورت یک پاورشل رمز شده
•    دریافت اطلاعات کاربری کلیه کاربرانی که به سرور وارد می‌شوند (به وسیله Mimikatz)
•    نفوذ به شبکه داخلی و سایر سرورهای سازمان

با توجه به موارد بیان شده، مرکز مدیریت راهبردی افتا از تمامی دستگاه‌ها درخواست می‌کند، هر چه سریعتر سرورهای Exchange خود را به‌روز رسانی و از عدم وجود آلودگی بر روی این سرورها اطمینان حاصل کنند.
کارشناسان افتا از همه دستگاه‌ها درخواست می‌کنند تا برای به‌روزرسانی سرورهای Exchange این سرورها و تمامی فایل‎های قابل اجرا بر روی وب سرور را بطور دقیق  بررسی کنند، این بررسی بسته به تنظیمات وب سرور شامل فایل‌هایی با پسوند  (aspx,asp,php,ps,ps۱  py,…)  نیز می‌شود.
در گام بعدی بویژه در صورت وجود شواهد نفوذ، بدون اعمال هرگونه تغییری در شواهد (به منظور انجام عملیات فارنزیک)، سرور مربوط را از شبکه خارج کرده و یک سرور جدید Exchange با استفاده از آخرین نسخه ارائه شده مایکروسافت، راه‎اندازی کنید. 
درصورتی که نیازمند برگرداندن فایل‌های پشتیبان خود هستید، این نکته را در نظر داشته باشید که شروع فعالیت مهاجمین دقیقا بعد از انتشار اخبار آسیب‌پذیری مربوطه بوده است، بنابراین بهتر است که از فایل‌های پشتیبان سالمِ قبل از ۲۲ بهمن ۹۸ استفاده کنید. 
لازم است تا دستگاه‌های اجرایی، در مرحله بعد، نام‌کاربری و رمزعبور تمامی کاربران به خصوص کاربران با دسترسی بالا را، بر روی سرور و شبکه تغییر دهند و سیاست‌های سختگیرانه‌ای مبنی بر انتخاب رمزعبور اتخاذ کنند.

دو اطلاع رسانی پیشین مرکز مدیریت راهبردی افتا از آسیب پذیری سرویس Microsoft Exchange با امکان دریافت جزییات بیشتر همچون نحوه سوءاستفاده مهاجمین از این آسیب پذیری، را در دو لینک زیر مشاهده کنید:  

http://afta.gov.ir/Portal/home/?news/۲۳۵۰۴۶/۲۳۷۲۶۶/۲۴۰۷۸۱/

http://afta.gov.ir/Portal/home/?news/۲۳۵۰۴۶/۲۳۷۲۶۶/۲۴۰۹۶۰/

منبع:

تازه ترین ها
سوءاستفاده
1404/04/14 - 21:27- هوش مصنوعي

سوءاستفاده از دیپ‌فیک در مدارس

سوءاستفاده از دیپ‌فیک در مدارس نگرانی‌های قانونی و اخلاقی را افزایش داده است.

راه‌اندازی
1404/04/14 - 20:47- هوش مصنوعي

راه‌اندازی توربین گازی توسط شرکت ایکس اِی آی

شرکت ایکس اِی آی (xAI) باوجود مواجهه با تهدیدات قانونی، تأییدیه راه‌اندازی ۱۵ توربین گازی را دریافت کرد.

ایجاد
1404/04/14 - 19:51- هوش مصنوعي

ایجاد مشاغل جدید توسط خطاهای هوش مصنوعی

خطاهای هوش مصنوعی مشاغل جدیدی را برای متخصصان انسانی ایجاد می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.