about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هشدار
1404/10/01 - 10:44- جنگ سایبری

هشدار روزنامه اسرائیلی درباره جنگ سایبری با ایران

روزنامه اسرائیلی معاریو پس از یک سری حملات هکری علیه شخصیت‌های ارشد سیاسی و نهادهای دولتی، درباره جنگ سایبری با ایران و تشدید نفوذها هشدار داد.

تأثیر
1404/11/23 - 17:54- سایرفناوری ها

تأثیر کمبود تراشه‌های حافظه بر عرضه رایانه‌های شخصی

گروه لنوو چین در مورد افزایش فشار بر عرضه رایانه‌های شخصی به دلیل کمبود فزاینده تراشه‌های حافظه هشدار داد.

آماده‌سازی
1404/09/11 - 08:18- تروریسم سایبری

آماده‌سازی رژیم صهیونیستی در حوزه فناوری برای جنگ احتمالی بعدی با ایران

رژیم صهیونیستی در حال آماده‌سازی طیف جدیدی از سلاح‌ها و فناوری‌های جدید برای جنگ بعدی با ایران است.

انتشار شده در تاریخ

نصب سیستم‌عامل بومی روی تلفن‌های همراه

معاون وزیر ارتباطات از طراحی و نصب سیستم‌عامل بومی روی برخی تلفن‌های همراه موجود در بازار خبر داد و گفت: این سیستم با هدف تضمین استقلال و امنیت در استفاده از تلفن‌ همراه ساخته شده است.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ امیر ناظمی در گفتگویی در مورد اقدام برای تولید یک سیستم‌عامل بومی تلفن همراه با هدف مقابله با وابستگی‌های خارجی و حفظ استقلال کشور در زمان تحریم، اظهار داشت:

موضوع سیستم‌عامل بومی چند پیش‌فرض متفاوت در ذهن مخاطب ایجاد کرده است؛ به این معنی که برخی فکر می‌کنند این سیستم‌عامل قرار است جایگزین همه سیستم‌عامل‌های تلفن همراه شود اما این‌گونه نیست.

وی ادامه داد:

از نظر ما سیستم‌عامل بومی یعنی سیستم‌عاملی که پاسخگوی نیاز بومی کشور باشد اما این سیستم‌عامل قرار نیست جایگزین همه سیستم‌عامل‌ها شود. بلکه ما یک‌درصدی از نیازمندی‌هایمان که به سیستم‌عامل مطمئن با دو برگ خرید امنیت و استقلال احتیاج دارد را از طریق سیستم‌عامل بومی تأمین می‌کنیم.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه این سیستم‌عامل به‌صورت اپن سورس (کدباز) شخصی‌سازی‌شده و پاسخگوی نیاز مردم است، گفت:

این سیستم با این هدف طراحی‌شده که مطمئن باشیم اطلاعات ما از آن درز نمی‌کند. در همین حال اطمینان داشته باشیم که نسبت به این سیستم‌عامل شنود و تهدیدی وجود ندارد.

ناظمی با بیان اینکه زمانی اعلام شد که مدیران سیاسی و سیاستمداران مانند مرکل از گوشی‌هایی استفاده می‌کنند که امن است و شنود ندارد اما امکانات خاصی ندارد، ادامه داد:

ما نیز سیستم‌عامل بومی را شاید برای نیاز یک درصد کشور طراحی کرده‌ایم اما باید به این میزان نیاز هم پاسخ داد و با توجه به تأکیدمان بر حفظ استقلال ضرورت این سیستم احساس می‌شود که اگر دیگران تصمیم گرفتند اپلیکیشن‌های ما را حذف کنند، ما سیستم‌عاملی داشته باشیم که اختیار عمل در دست خودمان باشد و اپلیکیشن‌های ما از آن حذف نشود.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران با تأکید بر اینکه قرار نیست چرخ را از اول اختراع کرد و سیستم‌عامل بنویسیم، افزود:

بلکه اپن سورس هایی وجود دارد که می‌توان آن را برای نیاز خودمان شخصی‌سازی کنیم.

وی با بیان اینکه قرار نیست دولت سیستم‌عامل بومی بنویسد و این کار توسط پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها انجام‌شده است، گفت:

لینوکس یک سیستم‌عامل کد باز است و بیس اولیه اندروید تلفن همراه نیز اپن سورس است که روی آن امکاناتی قرارگرفته است. ما نیز مدنظرمان این است که سیستم‌عامل اپن سورسی داشته باشیم که بی‌نیاز از سایر کشورها، روی آن امکانات خاص خودمان را ارائه دهیم.

معاون وزیر ارتباطات در مورد اینکه آیا سازندگان گوشی در این طرح با ایران همکاری می‌کنند، گفت:

هم‌اکنون این سیستم‌عامل روی برخی از مدل‌های گوشی ایرانی نصب‌شده است. همان‌طور که گفتیم قرار است این سیستم‌عامل به نیاز همه کاربران پاسخ دهد. این سیستم برای یک سری نیازمندی‌های خاص است و اگر کاربری زمانی تشخیص دهد که دوست ندارد با گوشی کار کند که محدودیت برایش ایجاد کرده، این امکان برایش وجود داشته باشد که گوشی با سیستم‌عامل بومی داشته باشد. این به این معنا نیست که بگوییم از فردا هیچ‌کس حق ندارد با سیستم‌عامل خارجی کار کند.

وی ادامه داد:

در همین حال با یکی از برندهای خارجی تلفن همراه که حدود ۸ درصد بازار ما را در اختیار دارد نیز برای نصب این سیستم‌عامل بومی روی گوشی‌های آن شرکت، وارد مذاکره شده‌ایم. این اقدام متداولی است و روی برخی گوشی‌های دیگر نیز تست شده است.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه این سیستم آماده است و آن را به‌زودی اعلام عمومی می‌کنیم، تأکید کرد: هدفمان این است که یک محصول کاملاً بومی مطمئن و مستقل و ایمن داشته باشیم که در صورت نیاز بتوانیم آن را جایگزین نیازهای خارجی کنیم.

تازه ترین ها
محکومیت
1404/12/02 - 15:49- اروپا

محکومیت فرد اوکراینی به اتهام تسهیل نفوذ کره شمالی به شرکت‌های آمریکایی

یک اوکراینی به اتهام کمک به کره شمالی برای نفوذ به شرکت‌های آمریکایی به ۵ سال زندان محکوم شد.

پیش‌بینی‌
1404/12/02 - 15:10- هوش مصنوعي

پیش‌بینی‌ بلندمدت آب‌وهوای فضایی توسط هوش مصنوعی

یک مدل جدید هوش مصنوعی پیش‌بینی‌های بلندمدت آب‌وهوای فضایی را بهبود می‌بخشد.

اذعان
1404/12/02 - 14:52- جرم سایبری

اذعان پی‌پال به نشت طولانی‌مدت داده‌های کاربران

پی‌پال از یک نقض اطلاعاتی پرده برداشت که اطلاعات کاربران را به مدت ۶ ماه فاش می‌کرده است.