about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

اعتراف
1404/03/28 - 09:08- تروریسم سایبری

اعتراف منابع صهیونیستی به نفوذ سایبری ایران در پخش تصاویر پشت‌پرده

منابع صهیونیستی به نفوذ سایبری ایران در پخش تصاویر پشت‌پرده اعتراف کردند.

حمله
1404/03/27 - 20:40- آسیا

حمله سایبری به بانک سپه

هکرهای گنجشک درنده(گروهی منتسب به آمریکا) مدعی حمله سایبری به بانک سپه شدند.

انتشار شده در تاریخ

میراث سایبری اوباما برای ترامپ

به گزارش واحد بین‌الملل سایبربان؛ کمتر از دو هفته مانده به پایان زمان تصدی‌گری اوباما به عالی‌ترین نهاد اجرایی در آمریکا، وی تصمیم به خاتمه دادن به داستان پرماجرای جداسازی آژانس امنیت ملی آمریکا و فرماندهی سایبری در این کشور گرفته است. ظاهراً رییس‌جمهور فعلی آمریکا، قصد دارد تا یادگاری ارزشمندی برای ترامپ بر جای بگذارد.
البته به اعتقاد کارشناسان، رفتار ترامپ نیز در این زمینه قابل پیش‌بینی نیست و این سؤال وجود دارد که آیا رییس‌جمهور منتخب آمریکا، این رفتار اوباما را در آینده ادامه خواهد داد یا خیر. یکی از مسئولین انتقال قدرت از اوباما به ترامپ در این رابطه گفت: «امنیت سایبری، همیشه به عنوان کانون توجه در دوره گذار بوده و هست.»
فشارها در روزهای پایانی بر دولت اوباما به جهت جداسازی این دو سازمان از یکدیگر افزایش یافته و بسیاری از کارشناسان آمریکایی، فعالیت دو سازمان تحت نظر یک نفر را، عامل کندی و ضعف عملکرد آن‌ها عنوان می‌کنند. به اعتقاد این کارشناسان، مأموریت‌ها و مسئولیت‌های آن‌ها با هم متفاوت است و جداسازی از یکدیگر، سبب می‌شود تا فرماندهی سایبری آمریکا، به یک نیروی رزمی تمام‌عیار تبدیل شود.
باراک اوباما، همزمان با امضای بودجه دفاعی 2017 آمریکا در این رابطه گفت: «ادغام این دو سازمان با یکدیگر، برای این بود که در آن برهه از زمان، فرماندهی نوپای سایبری آمریکا بتواند از امکانات پیشرفته آژانس امنیت ملی استفاده کند، اما هم‌اکنون فرماندهی سایبری به بلوغ رسیده و باید جدا شود.»
مأموریت فرماندهی سایبری آمریکا، در زمان دستور، ایجاد اختلال و نابودی شبکه مهاجمان است. همچنین وظیفه دفاع از منافع ملی در برابر خطراتی که متوجه سامانه‌های حیاتی می‌شود یا سامانه‌های نظامی را تهدید می‌کند نیز بر عهده فرماندهی سایبری آمریکا است.
آژانس امنیت ملی آمریکا نیز وظایف دفاعی خاصی را بر عهده دارد. دفاع از شبکه‌های طبقه‌بندی‌شده، در شرح وظایف این نهاد جاسوسی آمریکایی قرار داده شده است، اما بر اساس اسناد موجود، انجام جاسوسی الکترونیکی از اهداف خارجی، جزو اصلی‌ترین وظایف آژانس امنیت ملی آمریکا محسوب می‌شود.
فرماندهی سایبری آمریکا در سال 2009، تحت نظر مدیریت مجموعه آژانس امنیت ملی آمریکا تأسیس شد و از همان زمان، وابستگی‌های شدیدی به قابلیت‌های جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا داشت.
اوباما در بخش دیگری از صحبت‌های خودش در این رابطه گفت: «دو سازمان، باید مدیران جداگانه‌ای داشته باشند تا هرکدام از دو مدیر بتواند خودش را وقف مأموریت‌های محوله سازمان مورد نظرش نماید، اما باید این نکته را مد نظر قرار داد که حتی بعد از جداسازی از یکدیگر، ارتباط و اشتراک قابلیت‌ها و هم‌افزایی بین دو سازمان، باید وجود داشته باشد.»
در این راه، افرادی نظیر اشتون کارتر، وزیر دفاع ایالات‌متحده و جیمز کلپر، مدیر مستعفی اداره اطلاعات ملی آمریکا نیز ازجمله مشوقان و حامیان اوباما، محسوب می‌شوند. اوباما قصد داشت در سال 2013، این پرونده بحث‌برانگیز را ببندد و با جداسازی آن‌ها از یکدیگر، مهر پایانی بر حرف‌وحدیث‌ها بزند، اما افرادی نظیر کیث الکساندر، فرمانده وقت آژانس امنیت ملی آمریکا، مانع از انجام این کار، توسط اوباما شدند، چرا که به اعتقاد وی، جداسازی این دو سازمان آمریکایی از یکدیگر، سبب خواهد شد تا دسترسی فرماندهی سایبری، از منابع آژانس امنیت ملی قطع شود و ضمانتی مبنی بر پشتیبانی آژانس از فرماندهی سایبری وجود ندارد. البته در این میان، مطرح شده است که فرمانده آژانس امنیت ملی آمریکا، باید یک فرد غیرنظامی باشد. از سال 1952، مدیریت آژانس امنیت ملی بر عهده افراد نظامی است.
در قسمت دیگری از پیام اوباما در این رابطه آمده است: «کنگره باید از قرار دادن موانع غیرضروری و بوروکراتیک در شرایط فعلی خودداری کند. در زمان فعلی، سرعت و طبیعت تهدیدات سایبری، نیازمند تصمیم‌گیری به‌موقع و سریع است تا بتوان توانایی‌های سایبری را سازمان‌دهی و مدیریت کرد.»
اوباما تأکید کرده است که پنتاگون و دفتر اداره اطلاعات ملی آمریکا، برنامه جامع و مرحله‌به‌مرحله ای را برای جداسازی این دو سازمان از یکدیگر تدارک دیده‌اند و تلاش می‌کنند تا فرماندهی سایبری آمریکا تا هر زمان که نیاز باشد، از حمایت عملیاتی آژانس امنیت ملی آمریکا، برخوردار شود.

 

تازه ترین ها
همکاری
1404/05/27 - 12:12- آمریکا

همکاری فاکسکان و سافت‌بانک در پروژه استار گیت

فاکسکان و سافت‌بانک تجهیزات مرکز داده را در اوهایو برای پروژه استار گیت تولید می‌کنند.

میزان
1404/05/27 - 12:07- اروپا

میزان پوشش بیمه سایبری در سال 2025

تنها ۴۷ درصد از مشتریان واجد شرایط، پوشش بیمه سایبری در سال ۲۰۲۵ دارند.

نیمی
1404/05/27 - 11:56- اقیانوسیه

نیمی از کاربران اینترنت استرالیا قربانی جرایم سایبری

طبق گفته مؤسسه جرم‌شناسی استرالیا، تقریباً نیمی از کاربران اینترنت در این کشور، قربانی جرایم سایبری هستند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.