about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
پیشنهاد
1404/02/21 - 07:21- تروریسم سایبری

پیشنهاد رئیس سابق اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی درمورد ایران

رئیس سابق اداره سایبری ملی رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم باید یک پیمان دفاع سایبری علیه ایران تشکیل دهد.

جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

برگزاری
1404/01/26 - 08:33- آمریکا

برگزاری رزمایش پاسخ هماهنگ به حمله سایبری توسط اعضای ناتو

متحدان ناتو در یک رزمایش در ماه آوریل سال جاری، پاسخ هماهنگ به حمله سایبری را تمرین کردند.

یوزکیس جراحی از راه دور مبتنی بر تکنولوژی نسل پنج همراه اول، که با ربات بومی جراح شرکت نوآوران رباتیک و پزشکی سینا ارائه شد، محصول برگزیده ششمین جشنواره نوآوری برتر ایرانی شد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان به نقل از اداره‌کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، صبح امروز دوشنبه 16 اسفند 1400 «ششمین جشنواره نوآوری برتر ایرانی» با حضور سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رسول جلیلی رئیس دانشگاه صنعتی شریف در این دانشگاه برگزار شد و از همراه اول به‌عنوان متولی توسعه راهکار و سامانه «جراحی رباتیک بر بستر تکنولوژی نسل 5 تلفن همراه» با اهدای لوح و تندیس به حمید بهروزی قائم‌مقام مدیرعامل اپراتور اول تقدیر شد.

سیداحسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در این رویداد در سخنانی با تأکید بر اینکه "در عصری به‌سر می‌بریم که کسب‌وکارها بدون نوآوری، قابلیت ادامه حیات در اکوسیستم اقتصادی را نخواهند داشت"، اظهار کرد: بنابراین نوآوری را نباید به‌چشم لوکس نگاه کرد، نوآوری یکی از اصول پیشرفت اقتصادی است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف ما در وزارت امور اقتصادی و دارایی، اصلاح مجوزهای کسب‌وکار است تا به این طریق باب ورود به کسب‌وکارها گشوده باشد و فضا رقابتی بماند؛ این روشی است که باعث می‌شود آنها که نوآورتر هستند، پیشرو باشند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین در حاشیه این رویداد که هرساله به معرفی برترین نوآوری‌ها و محصولات شرکت‌های ایرانی می‌پردازد و نمایشگاهی از برندهای فناور و محصولات آن‌ها نیز برگزار می‌شود، با حضور در غرفه همراه اول و آشنایی با «یوزکیس جراحی از راه دور»، ضمن ابراز علاقه‌مندی، تأثیر این قبیل تکنولوژی‌ها و کاربردهای فناورانه بر فضای اقتصاد دیجیتال را بسیار زیاد ارزیابی کرد.

همراه اول که به‌عنوان «لوکوموتیو پرقدرت مسیر حرکتی ایران دیجیتال» از سال 1395 ورود به فناوری 5G را زمینه‌چینی کرده بود، توانست یکی از یوزکیس‌های مهم مرتبط با این نسل از فناوری را که همان «جراحی از راه دور» است برای نخستین بار در نمایشگاه ایران تلکام سال 1397 رونمایی کند و به نمایش عمومی بگذارد.

به‌دنبال این فرآیند توسعه‌ای، در تیرماه سال جاری برای نخستین بار در کشور شاهد استفاده از  یوزکیس مذکور به‌صورت واقعی روی یک حیوان بودیم تا زمینه‌ای فراهم شود که پزشکان در آینده‌ای نزدیک بتوانند جراحی روی انسان را بر بستر شبکه پرسرعت همراه اول تجربه کنند.

بنابراین نخستین پروژه جراحی از راه دور با سامانه جراحی رباتیک سینا بر بستر شبکه امن و پرسرعت همراه اول از فاصله 7کیلومتری بین بیمارستان امام خمینی(ره) و بیمارستان سینا انجام شد.

اجرای موفقیت‌آمیز این پروژه فرصتی شد تا همراه اول این یوزکیس کاربردی و بسیار مهم مرتبط با صنعت پزشکی را در نمایشگاه ایران تلکام سال جاری نیز به‌صورت واقعی در معرض دید عموم مردم و بازدیدکنندگان قرار دهد.

اپراتور اول تلفن همراه کشور پیش از این و با همکاری دانشگاه‌های برتر کشور نیز توانسته بود ربات جراحی را در نمایشگاه ایران تلکام 2018 ارائه کند که در آن ضمن طراحی و ساخت ربات بومی، جراحی کرانیوتومی برای خونریزی مغزی حاد (هماتوم اپیدورال) به‌صورت از راه دور انجام می‌شد.

ربات جراح سینا به نام «ابوعلی سینا» دانشمند ایرانی نام‌گذاری شده است و در واقع این ربات متناظر با ربات داوینچی که در آمریکا ساخته شده است، طراحی شده است که عملکرد آن، یک سیستم پیشرفته جراحی از راه دور است که از طریق یک مانیتور و دو بازوی رباتیک انجام می‌شود.

این ربات دارای یک کنسول جراحی است که جراح پشت آن قرار می‌گیرد و با استفاده از دو بازوی رباتیک قادر به کنترل و هدایت جراحی است. کنار کنسول یک مانیتور قرار دارد که جراح می‌تواند تأثیر عمل جراحی را مشاهده کند.

تصویر عمل هم از طریق یک ربات انجام می‌گیرد که جراح می‌تواند از طریق یک پدال آن تصویر را نیز کنترل کند؛ نیروهایی که با ابزار جراحی به بیمار منتقل می‌شود قابل اندازه‌گیری است تا جراحی با دقت و کیفیت بیشتری انجام شود.

در عمل جراحی با استفاده از این ربات میزان آسیب به بافت‌های سالم کاهش پیدا می‌کند و بیمار کمترین دوران نقاهت و خونریزی را خواهد داشت.

گفتنی است، شرکت ارتباطات سیار ایران به‌عنوان نخستین و بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور توانست با بهره‌برداری رسمی از 5G، اسفندماه 1399 برای نخستین بار در ایران به سرعت 3.633 گیگابیت بر ثانیه دست پیدا کند.

منبع:

تازه ترین ها
سوءاستفاده
1404/04/14 - 21:27- هوش مصنوعي

سوءاستفاده از دیپ‌فیک در مدارس

سوءاستفاده از دیپ‌فیک در مدارس نگرانی‌های قانونی و اخلاقی را افزایش داده است.

راه‌اندازی
1404/04/14 - 20:47- هوش مصنوعي

راه‌اندازی توربین گازی توسط شرکت ایکس اِی آی

شرکت ایکس اِی آی (xAI) باوجود مواجهه با تهدیدات قانونی، تأییدیه راه‌اندازی ۱۵ توربین گازی را دریافت کرد.

ایجاد
1404/04/14 - 19:51- هوش مصنوعي

ایجاد مشاغل جدید توسط خطاهای هوش مصنوعی

خطاهای هوش مصنوعی مشاغل جدیدی را برای متخصصان انسانی ایجاد می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.