about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

اعتراف
1404/03/28 - 09:08- تروریسم سایبری

اعتراف منابع صهیونیستی به نفوذ سایبری ایران در پخش تصاویر پشت‌پرده

منابع صهیونیستی به نفوذ سایبری ایران در پخش تصاویر پشت‌پرده اعتراف کردند.

حمله
1404/03/27 - 20:40- آسیا

حمله سایبری به بانک سپه

هکرهای گنجشک درنده(گروهی منتسب به آمریکا) مدعی حمله سایبری به بانک سپه شدند.

انتشار شده در تاریخ

شکایت واتس‌آپ از شرکت اسرائیلی NSO

شرکت اسرائیلی «NSO»، به استفاده از یک سرویس پیام‌رسان برای جاسوسی سایبری از روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق بشر و دیگران متهم شد.

به گزارش کارگروه شبکه های اجتماعی سایبربان؛ چندی پیش، واتس‌آپ شرکت فناوری اسرائیلی «NSO» را به استفاده از سرویس پیام‌رسان فیس‌بوک برای جاسوسی سایبری روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق بشر و دیگران متهم کرد.

براساس اتهام مطرح شده در دادگاه فدرال کالیفرنیا، شرکت اسرائیلی تلاش کرده است تا حدود 1400 دستگاه هدف را با نرم‌افزارهای مخرب آلوده و به کمک یک برنامه پیام‌رسان از اطلاعات ارزشمند آنها استفاده کند.

ویل کاتکارت (Will Cathcart)، رئیس واتس‌آپ گفت که این دادخواست قانونی پس از تحقیقات انجام شده مبنی بر نقش شرکت در حمله سایبری – علیرغم انکارها – مطرح شده است.

کاتکارت در توییتر خود نوشت:

گروه NSO مدعی خدمت مسئولانه به دولت‌ها است؛ اما ما در ماه می گذشته بیش از 100 مدافع حقوق بشر و روزنامه‌نگار مورد هدف در حمله را پیدا کردیم. این سوءاستفاده باید متوقف شود.

طبق این دادخواست، نرم‌افزار توسعه یافته به‌وسیله شرکت اسرائیلی با نام «Pegasus» برای نصب از راه دور و سرقت از دستگاه‌ها با استفاده از سیستم‌های عامل بلک‌بِری (BlackBerry)، «iOS» و اندروید طراحی شده است.

در این شکایت آمده است که مهاجمان برنامه واتس‌آپ را مهندسی معکوس کرده‌اند و برنامه‌ای را برای تقلید قانونی از ترافیک شبکه واتس‌آپ به منظور انتقال کد مخرب و دسترسی به دستگاه‌ها توسعه داده‌اند.

رئیس واتس‌آپ در متنی در واشنگتن پست اعلام کرد که با وجود پیچیدگی زیاد این حمله، تلاش مهاجمان برای عدم ردیابی کاملاً موفقیت‌آمیز نبود و تحقیقاتی مبنی بر ارتباط میان حساب‌ها و دستگاه‌های اینترنتی مرتبط با شرکت اسرائیلی انجام شده است.

طبق طرح دعوی، گروه NSO باید هرگونه حمله را متوقف کند و خسارت‌ها مشخص شوند. واتس‌آپ در همان ماه از کاربران خود خواست تا به منظور ایجاد امنیت و عدم کاربرد بدافزار پیچیده برای جاسوسی برنامه پیام‌رسان مورد استفاده 1.5 میلیارد نفر در سراسر جهان، برنامه خود را به‌روزرسانی کنند. کد مخرب از حدود 29 آوریل تا 10 می امسال از طریق سرورهای واتس‌آپ منتقل شد و دستگاه‌های وکلا، روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق بشر، مخالفان سیاسی، دیپلمات‌ها و سایر مقامات ارشد خارجی دولت را هدف قرار داد.

کاتکارت در مورد حمله سایبری اظهار داشت:

کاربر یک تماس ویدئویی دریافت می‌کند، اما این یک تماس عادی نیست. پس از به صدا درآمدن زنگ تلفن، مهاجم – حتی بدون پاسخ دادن تلفن از سوی فرد – کد مخرب را برای آلوده کردن تلفن قربانی به نرم‌افزار جاسوسی منتقل می‌کند.

مبارزه با جنایت و ترور

گروه NSO در سال 2016 متهم به دخالت در جاسوسی از یک فعال در امارات متحده عربی شد. معروف‌ترین محصول گروه به نام پگاسوس، ابزاری کاملاً تهاجمی است که طبق گزارش‌ها پس از روشن شدن میکروفون یا دوربین تلفن هدف می‌تواند به اطلاعات آن دسترسی پیدا کند. این شرکت ادعا می‌کند كه مجوز نرم‌افزارش فقط برای کمک به دولت‌ها در مقابله با جنایت و ترور صادر شده، اما فعالان معتقدند كه این فناوری برای نقض حقوق بشر استفاده شده است.

دانا اینگلتون (Danna Ingleton)، یکی از اعضای سازمان عفو بین‌الملل گفت که طبق نتایج تحقیقات واتس‌آپ به سودجویی از نرم‌افزار جاسوسی خود برای ترساندن، ردیابی و مجازات مدافعان حقوق بشر در سراسر جهان از جمله بحرین، امارات متحده عربی و مکزیک سود می‌برد.

اینگلتون توضیح داد:

سازمان عفو بین‌الملل و دیگر گروه‌ها در دادگاه‌‎های اسرائیل به دنبال جلوگیری از صادرات این فناوری از سوی NSO هستند. واتس‌آپ، استحقاق خود را به دلیل موضع‌گیری سخت در برابر این حملات مخرب از جمله تلاش برای واکنش به شرکت اسرائیلی در دادگاه‌ها نشان داد.

تازه ترین ها
تصمیم‌گیری
1404/05/30 - 11:03- آسیا

تصمیم‌گیری درباره جریمه اس کی تلکام

نهاد ناظر حفاظت از داده‌ها روز پنجشنبه اعلام کرد هفته آینده جلسه‌ای عمومی برگزار خواهد کرد تا درباره اعمال جریمه علیه شرکت اس کی تلکام به‌دلیل یک نقض امنیتی بزرگ که ده‌ها میلیون مشتری را تحت تأثیر قرار داده است، تصمیم‌گیری کند.

محدودیت
1404/05/30 - 10:34- آسیب پذیری

محدودیت دسترسی شرکت‌های چینی توسط مایکروسافت

مایکروسافت اعلام کرد که دسترسی برخی شرکت‌های چینی به سیستم هشدار زودهنگام خود برای آسیب‌پذیری‌های امنیت سایبری را محدود کرده است.

اتهام
1404/05/30 - 10:24- جرم سایبری

اتهام به جوان آمریکایی در پرونده رپربات

وزارت دادگستری ایالات متحده اعلام کرد یک مرد ۲۲ ساله اهل اورگن به اتهام راه‌اندازی یک سرویس قدرتمند بات‌نت اجاره‌ای که برای انجام صدها هزار حمله سایبری در سراسر جهان استفاده شده است، تحت پیگرد قضایی قرار گرفته است.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.