about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
پیشنهاد
1404/02/21 - 07:21- تروریسم سایبری

پیشنهاد رئیس سابق اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی درمورد ایران

رئیس سابق اداره سایبری ملی رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم باید یک پیمان دفاع سایبری علیه ایران تشکیل دهد.

جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

حمله
1404/01/16 - 14:04- جرم سایبری

حمله سایبری آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا علیه کاربران موبایل

یک گزارش منتشرشده توسط یک ائتلاف صنعتی چینی، فعالیت‌های نظارتی و سرقت داده‌ای آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا را که کاربران جهانی تلفن‌های هوشمند و سامانه‌های ارتباطی را هدف قرار می‌دهد، افشا کرد.

مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی ایران گفت: سند پدافند غیرعامل در حوزه فضایی در حال تدوین است که علاوه بر توسعه زیرساخت ها، ملاحظات پدافند غیرعامل نیز مدنظر قرار گرفته است.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ 

مرتضی براری با اشاره به اهمیت پدافند غیرعامل در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و لزوم افزایش بازدارندگی سایبری با توسعه زیرساخت های بومی فضایی اظهار داشت: امروزه حوزه ICT به شدت در حال رشد و توسعه است و با توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور و همچنین رشد فناوری های جدید به ویژه اینترنت اشیا ( IOT)، این فناوری در زندگی مردم رسوخ کرده است. این مساله هم فرصت است و هم تهدید و باید همزمان با توسعه فناوری، زیرساخت های آن را نیز به دلیل تأثیرات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی آن در جامعه، در مقابل تهدیدات امن تر کنیم.

وی با بیان اینکه در این راستا تقویت زیرساختهای ICT در مقابل تهدیدات بسیار حائز اهمیت است و باید در دستور کار جدی متولیان این حوزه قرار گیرد، گفت: دشمن درصدد است از طریق نفوذ به زیرساخت های ارتباطی به کشور آسیب برساند. به عنوان مثال ویروس استاکس نت که تصمیم داشت در صنایع کشور اختلال ایجاد کند. با رشد این فناوری تهدیدات نیز رشد می کنند و مصون سازی در مقابل این تهدیدات بسیار حائز اهمیت است.

معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: با رشد و توسعه فناوری همواره مباحث امنیتی نیز باید به موازات آن رشد کرده و مورد توجه قرار گیرند. هر فناوری که فرصت است، تهدیداتی هم دارد که باید با شناخت همه جانبه آن بتوانیم این فناوری را مدیریت کنیم.

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به مهمترین اولویت ها در ایمن سازی و کاهش آسیب پذیری در برابر تهدیدات سایبری گفت: فضای سایبری مانند یک ساختمان شیشه ای است و مردم نباید احساس کنند که این فضا کاملا امن است و به آن اعتماد ۱۰۰ درصدی داشته باشند. نکته دوم نیز مصون سازی این فضا با استفاده از فناوری های روز و توسط حاکمیت است که این موضوع باید مستمر باشد.

براری با بیان اینکه باید مصون سازی زیرساخت ها برای هرگونه حملات در اولویت برنامه ها قرارگیرد، برلزوم مشارکت نخبگان و شهروندان در راستای افزایش بازدارندگی سایبری در کشور تاکید کرد و ادامه داد: با رسوخ ICT در جامعه، این حوزه تبدیل به مرکز و بستر خدمات و درآمد افراد شده است، بطوریکه قطع شدن یک روز اینترنت یا سرور یک شرکت حمل و نقل اینترنتی منجر به وارد شدن خسارات زیادی خواهد شد. بنابراین لازم است نخبگانی که در این حوزه نقش آفرینی می کنند، تمام ملاحظات لازم را در توسعه خدمات و زیرساخت های آن در نظر بگیرند.

وی گفت: پس نیاز داریم که متخصصان در ایجاد و توسعه کسب وکارهای خود یک طرح راهبردی و برنامه ریزی دقیقی در این حوزه داشته باشند و ملاحظات پدافند غیرعامل را مورد توجه جدی قرار دهند. درهمین حال برای افزایش آگاهی عمومی، نیازمند ایجاد یک مرکز ترویج پدافند غیرعامل هستیم. باید توجه داشت که پدافند غیرعامل موضوعی صرفا نظامی نیست و باید در تمام حوزه ها در زندگی مردم مورد توجه قرار گیرد.

معاون وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه کشور ما جزو ۱۰ کشور تحت تاثیر انواع بلایای طبیعی در دنیا است و باید در توسعه زیرساخت های کشور، مدیریت انواع بلایا را مدنظر قرار دهیم درباره نقش کاربردهای فناوری فضایی دراین زمینه گفت: فناوری فضایی در ۱۰ سال گذشته بیش از ۱۳۴ درصد رشد داشته و رشد آن ۶.۵ برابر رشد متوسط اقتصاد جهانی بوده است. این مساله بیانگر این است که اقتصاد فناوری فضایی به عنوان یک اقتصاد نوظهور و همزمان با انقلاب صنعتی چهارم در حال شکل گیری است.

وی با بیان اینکه فضا به عنوان یکی از شاخص های توسعه و موثر در توسعه و رفاه کشورها مدنظر است و امروزه بیش از ۹۰ درصد بلایای طبیعی ناشی از فرآیند های آسمانی است و ۱۰ درصد بلایای طبیعی مانند رانش زمین، زلزله و آتش فشان ناشی از فرآیندهای زمینی است، افزود: امروزه ماهواره ها در پیش بینی، پیشگیری و مدیریت بلایا می توانند نقش بسزایی ایفا کنند. چرا که در زمان بحران، زیرساخت های زمینی دچار مشکل خواهد شد و زیرساخت های فضایی قابل ارائه است.

به گفته براری، در حال حاضر زیرساخت های زمینی حوزه ICT به طور دقیق در حال ایمن سازی است، اما باید یک نگاه همه جانبه و آینده نگرانه به تمام فناوری ها و حوزه ها شامل فناوری فضایی هم داشته باشیم تا زمینه های نفوذ، تهدیدات و آسیب ها را در کلیه سطوح به حداقل برسانیم. در این راستا باید یک مرکز آینده پژوهی به منظور رصد مستمر فناوری های نوین کاربردی در حوزه پدافند غیرعامل ایجاد و راهکارهای مدیریت آن فناوری ها احصا شود.

رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به اینکه با توجه به دسترس پذیری بیشتر و آسان تر شبکه های ماهواره ای، این شبکه به عنوان یکی از زیرساخت های اصلی شبکه های ارتباطی به شدت در حال توسعه و گسترش است، افزود: جدای از اینکه زیرساخت های ماهواره ای و زیرساخت های زمینی مکمل هم هستند، زیرساخت های فضایی به عنوان یک زیرساخت استراتژیک مورد توجه همه کشورها قرار گرفته و به عنوان یکی از ارکان ایجاد و توسعه کسب وکارهای نوین مطرح است. در این راستا سند پدافند غیرعامل در حوزه فضایی در حال تدوین بوده که علاوه بر توسعه زیرساخت ها، ملاحظات پدافند غیرعامل نیز مدنظر قرار گرفته است.

تازه ترین ها
نشت
1404/04/13 - 12:53- آسیا

نشت اطلاعاتی در شرکت اِس کِی تلکام کره جنوبی

کره جنوبی، شرکت مخابراتی اِس کِی تلکام را به دلیل نشت اطلاعات عمدی جریمه کرد.

همکاری
1404/04/12 - 23:45- سایرفناوری ها

همکاری اُپن اِی آی و اوراکل در زمینه گسترش مرکز داده

شرکت‌های اُپن اِی آی و اوراکل برای گسترش عظیم مرکز داده هوش مصنوعی همکاری می‌کنند.

اعمال
1404/04/12 - 22:38- هوش مصنوعي

اعمال قوانین هوش مصنوعی تا پایان سال ۲۰۲۵ در اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا اعلام کرد که آیین‌نامه‌ای برای کمک به شرکت‌ها در رعایت قوانین هوش مصنوعی اعمال می‌شود.