سرقت ایمیلهای وزارت امور خارجه ایالات متحده توسط هکرهای چینی
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، این کارمند که در جلسه توجیهی مقامات فناوری اطلاعات وزارت امور خارجه شرکت کرد، گفت که مقامات به قانونگذاران گفته اند که 60 هزار ایمیل از 10 حساب وزارت خارجه به سرقت رفته است.
بر اساس جزئیاتی که از طریق ایمیل توسط کارکنان به اشتراک گذاشته شده است، 9 نفر از این قربانیان در شرق آسیا و اقیانوس آرام و یک نفر در اروپا کار می کردند.
این کارمند برای سناتور اریک اشمیت کار می کند.
مقامات ایالات متحده و مایکروسافت در ماه ژوئیه گفتند که هکرهای مرتبط با دولت چین از ماه می به حساب های ایمیل در حدود 25 سازمان از جمله وزارت بازرگانی و امور خارجه ایالات متحده دسترسی داشته اند و میزان اطلاعات مسروقه همچنان نامشخص است.
اتهامات آمریکا مبنی بر اینکه چین پشت این سرقت بوده است، روابط پرتنش بین این کشورها را تیره کرده است، زیرا پکن این اتهامات را رد کرده است.
بر اساس گزارش روز چهارشنبه، افراد وزارت امور خارجه که حسابهایشان به خطر افتاده بود، بیشتر بر اقدامات دیپلماسی هند و اقیانوسیه متمرکز بودند و هکرها همچنین فهرستی حاوی تمام ایمیلهای این وزارتخانه را به دست آوردند.
این هک گسترده توجه را به نقش بزرگ مایکروسافت در ارائه خدمات فناوری اطلاعات به دولت ایالات متحده معطوف کرده است.
به گفته مقامات در جلسه توجیهی، وزارت امور خارجه به عنوان بخشی از اقدامات برای محافظت از سیستمهای خود، حرکت به سمت محیطهای «هیبریدی» با شرکتهای فروشنده متعدد و بهبود پذیرش احراز هویت چند عاملی را آغاز کرده است.
بر اساس این گزارش، هکرها دستگاه مهندس مایکروسافت را به خطر انداختند که به آنها اجازه داد تا حساب های ایمیل وزارت خارجه را به سرقت کنند.
مایکروسافت در اوایل این ماه گفته بود که هک مقامات ارشد وزارت امور خارجه و بازرگانی ایالات متحده ناشی از به خطر افتادن حساب شرکتی مهندس مایکروسافت است.
اشمیت در بیانیهای که توسط کارکنان در ایمیلی به رویترز پس از جلسه توجیهی به اشتراک گذاشته شد، گفت:
ما باید دفاع خود را در برابر این نوع حملات سایبری و نفوذ تقویت کنیم. ما باید نگاه دقیقی به اتکای دولت فدرال به یک فروشنده به عنوان یک نقطه ضعف بالقوه داشته باشیم.
سخنگوی مایکروسافت در مورد جلسه مجلس سنا، تاکنون نظر خاصی نداشته است.
این شرکت که پس از این رخنهها با انتقاداتی نسبت به متدهای امنیتی خود مواجه شده است، گفته است که گروه هکری که پشت سر این حوادث قرار دارد و با نام طوفان 0558 یا استورم 0558 (Storm-0558) شناخته می شود، به حسابهای ایمیل وب که در سرویس مایکروسافت اوت لوک (Outlook) فعال بوده اند، نفوذ کرده است.
وزارت امور خارجه تاکنون واکنشی به این موضوع نشان نداده و اشمیت نیز برای مصاحبه در دسترس نبوده است.