about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
پیشنهاد
1404/02/21 - 07:21- تروریسم سایبری

پیشنهاد رئیس سابق اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی درمورد ایران

رئیس سابق اداره سایبری ملی رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم باید یک پیمان دفاع سایبری علیه ایران تشکیل دهد.

جایزه
1404/03/25 - 08:09- تروریسم سایبری

جایزه 10 میلیون دلاری برای گروه هکری نجات دهنده سامانه‌های پدافندی

ایالات متحده اخیراً با اعلام بیانیه‌ای از تعیین جایزه 10 میلیون دلاری برای مرموزترین دشمن سایبری خود به نام مِستر سول خبر داد.

برگزاری
1404/01/26 - 08:33- آمریکا

برگزاری رزمایش پاسخ هماهنگ به حمله سایبری توسط اعضای ناتو

متحدان ناتو در یک رزمایش در ماه آوریل سال جاری، پاسخ هماهنگ به حمله سایبری را تمرین کردند.

انتشار شده در تاریخ

تولید برق، از امواج وای فای

پژوهشگران با استفاده از مواد 2 بعدی، ابزاری ایجاد کرده‌اند که امواج وای‌فای را به انرژی الکتریکی تبدیل می‌کند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ با وجود همه‌ی پیشرفت‌های صورت گرفته در زمینه توسعه ابزارهای مختلف، تأمین انرژی آن‌ها همچنان یکی از اصلی‌ترین چالش‌های پیش روی تولیدکنندگان است. به همین منظور دانشمندان در تلاش هستند راه‌کارهایی را به وجود آورند تا بتوان ابزارها را از باتری بی‌نیاز کرد.

پژوهشگران دانشگاه MIT و چندین مرکز دیگر به تازگی موفق شده‌اند ابزاري قابل‌انعطاف تولید کنند که توانایی تولید برق از امواج وای دارد.

ابزارهایی که جریان برق AC را به DC تبدیل می‌کنند رکتنا (Rectenna) نام دارند. پژوهشگران نوع جدیدی از رکتنا را به وجود آورده‌اند که از آنتن فرکانس‌های رادیویی قابل‌انعطاف، برای جذب امواج الکترومغناطیسی استفاده می‌کند.

آنتن یادشده به ابزاری متصل است که از یک ماده‌ 2 بعدی ساخته می‌شود و ضخامتی در حد چند اتم دارد. سیگنال‌های AC توسط این ماده‌ی نیمه‌رسانا جذب شده و به DC تبدیل می‌شوند تا ابزارها بتوانند از آن برای شارژ باتری خود بهره ببرند. در چنین حالتی دستگاه‌ها دیگر نیازی به باتری ندارند و در نتیجه وزن نهایی آن‌ها نیز کاهش پیدا می‌کند. همچنین این وسیله انعطاف‌پذیر بوده و منطقه‌ی بزرگی را تحت پوشش خود قرار می‌دهد.

پژوهشگران شرح دادند از نمونه کاربردهای فناوری یادشده می‌توان به نصب آن در سیستم‌های الکترونیکی اطراف پل‌ها، جاده‌ها، بزرگ‌راه‌ها، دفاتر، اینترنت اشیا و ابزارهای پزشکی اشاره كرد؛ زیرا بدون نگرانی در رابطه با منبع انرژی، این دستگاه‌ها به فعالیت خود ادامه می‌دهند و جریان الکتریکی هوشمندی را برای کاربران فراهم می‌کنند.

محققان هنگام آزمایش نشان دادند که فناوری آن‌ها در زمان قرار گرفتن در مسیر امواج وای فای معمولی، 40 مگاوات برق تولید می‌کند که فراتر از انرژی مورد نیاز برای روشن کردن یک لامپ LED یا فعال‌سازی تراشه‌های سیلیکونی است.

دانشمندان تأكيد كردند كه از دستاورد یادشده می‌توان به منظور تولید نانو روبات‌هایی استفاده کرد که در بدن انسان حرکت کرده، دارو را به محل موردنظر می‌رسانند؛ زیرا باتری‌های امروزی از جنس لیتیوم بوده و کم‌ترین میزان از نشت آن‌ها ممکن است به مرگ بیمار بینجامد.

سازمان‌های بسیاری مانند مؤسسه نانو فناوری سرباز و آزمایشگاه تحقیقاتی نیروی زمینی آمریکا از پروژه یادشده حمایت می‌کنند. درحال حاضر، ارتش کشورهای مختلف در میدان نبرد از تجهیزات هوشمند بهره می‌برد و تأمین انرژی این ابزارها از اهمیت بالایی برخوردار است. برای نمونه سربازان مجبور هستند به طور پیوسته باتری‌هایی با وزن 10 تا 20 کیلوگرم را با خود حمل کنند تا در صورت نیاز، سريع منبع انرژی را تغییر دهند.

از طرفی امواج وای فای و رادیویی، به صورت پیوسته در هوا وجود دارند. بنابراین اگر بتوان از دستاورد بالا استفاده کرد، حجم عظیمی از وسایلی که سربازان حمل می‌کنند کم شده، دیرتر کارایی خود را از دست می‌دهند. همچنین در میدان نبرد، هميشه به سیستم‌های خود دسترسي دارند.

تازه ترین ها
افزایش
1404/04/21 - 12:20- آمریکا

افزایش 133 درصدی فعالیت هکرهای ایرانی علیه ایالات متحده

شبکه‌های نوزومی اعلام کرد که حملات سایبری ایران علیه ایالات متحده با افزایش ۱۳۳ درصدی همراه بوده و بخش حمل و نقل و تولید بیشترین آسیب را دیدند.

مشارکت
1404/04/21 - 11:57- اروپا

مشارکت امارات با هلند و بلژیک در حوزه فناوری‌های پیشرفته

هیئت اماراتی برای بررسی فرصت‌های همکاری در تحقیق و توسعه، فناوری‌های حیاتی، نوظهور و پیشرفته از هلند و بلژیک بازدید کرد.

مدیریت
1404/04/21 - 11:50- اروپا

مدیریت شنودهای اطلاعاتی در اسپانیا به کمک هوآوی

دولت اسپانیا قراردادهایی را با هوآوی برای مدیریت و ذخیره شنودهای آژانس اطلاعاتی منعقد کرد.