about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
اسرار
1404/08/05 - 14:27- جنگ سایبری

اسرار نظامی و اطلاعات سری پدافند لیزری اسرائیل به دست هکرها افتاد

گروه هکری جبهه پشتیبانی سایبری «الجبهة الإسناد السيبرانية» اعلام کرد که با نفوذ به شرکت نظامی مایا، به اطلاعات محرمانه پدافند پیشرفته لیزری Iron Beam و تعداد زیادی از سلاح‌های پیشرفته اسرائیل دست یافته است.

افشای
1404/08/04 - 13:09- جنگ سایبری

افشای اطلاعات حساس وزارت جنگ رژیم صهیونیستی توسط گروه هکری جبهه پشتیبانی سایبری

گروه هکری «الجبهة الإسناد السيبرانية» با نفوذ به شرکت پوششی «مایا» وابسته به وزارت دفاع رژیم صهیونیستی، اطلاعات محرمانه‌ای از پروژه‌های نظامی این رژیم از جمله سامانه دفاع لیزری، پهپاد و موشک‌ها را فاش کرد.

ویژه‌نامه
1404/07/21 - 09:36- جنگ سایبری

ویژه‌نامه تحلیلی طوفان‌الاقصی سایبری؛ روایتی از نبرد میان حامیان غزه و رژیم صهیونیستی

ویژه‌نامه تحلیلی طوفان‌الاقصی سایبری که به مناسبت دومین سالگرد عملیات طوفان‌الاقصی‌ منتشر شده است؛ روایتی از نبرد سایبری میان حامیان‌غزه و رژیم صهیونیستی و هم‌پیمانانش است.

قطع شدن کوتاه مدت جریان برق شرکت های توشیبا و وسترن دیجیتال تاثیر قابل توجهی بر روند تولید این دو شرکت شاخص داشته است.

قطعی برق می‌تواند برای هر کسی کلافه کننده باشد اما صنایعی هم وجود دارند که تنها چند دقیقه قطعی برق عواقب جبران ناپذیری بر جای می‌گذارد. یکی از این صنایع تولید تراشه است که اخیراً دو کمپانی بزرگ توشیبا و وسترن دیجیتال به شدت از قطعی برق آسیب دیده‌اند.

جمعه گذشته توشیبا و وسترن دیجیتال اعلام کردند قطعی برق در شهر یوکایچی ژاپن که در روز 15 ژوئن اتفاق افتاده، بر خطوط تولید تراشه آنها تأثیر گذاشته است. شاید در ظاهر قطعی چند دقیقه ای برق مشکل جدی نباشد اما این دو کمپانی اعلام کرده‌اند تا پیش از اواسط ماه ژوئیه، امکان از سر گیری کامل فعالیت آنها وجود ندارد.

به گفته وسترن دیجیتال، قطعی 13 دقیقه‌ای برق بر ویفرهایی که عملیات تولید تراشه بر روی آنها در جریان بوده، تأسیسات و تجهیزات تولید تراشه اثر گذاشته است. این کمپانی تاکید کرده واقعه یاد شده باعث کاهش ظرفیت تولید ویفر NAND در فصل سوم امسال خواهد شد که می‌تواند به 6 اگزابایت (6 میلیارد گیگابایت) برسد. به عبارتی دیگر؛ انتظار می‌رود ظرفیت تولید تراشه NAND وسترن دیجیتال تقریباً به نصف برسد که مطمئناً اتفاق خوبی برای بازار نیست. توشیبا به دامنه خسارت‌های ناشی از قطع برق هیچ اشاره‌ای نکرده است اما پنهان هم نکرده که بر ظرفیت تولید این سازنده ظرف چند ماه پیش رو تأثیر گذار خواهد بود. هم اکنون خطوط تولید تراشه NAND هر دو سازنده مذبور در وضعیت نیمه فعال به سر می‌برند.

خطوط تولید تراشه واقع در یوکایچی ژاپن به طور مشترک توسط توشیبا و وسترن دیجیتال اداره می‌شود اما از آنجایی که معمولاً توشیبا سهم بیشتری از تولید را به خود اختصاص می‌دهد، کاهش تولید می‌تواند بیش از 6 اگزا بایت باشد و حتی برخی آن را نزدیک به 9 اگزابایت برآورد کرده‌اند.

در حال حاضر هر دو کمپانی سرگرم برآورد خسارت‌ها هستند، بنابراین ارزش مالی آن هنوز مشخص نیست. حتی اگر آسیب‌های وارد شده به تجهیزات هم نادیده گرفته شود، 6 اگزابایت تراشه NAND ارزش مالی زیادی دارد. موسسه پژوهشی TrendForce معتقد است یکی از تبعات این حادثه می‌تواند کاهش اعتماد مشتریان به توشیبا و وسترن دیجیتال باشد که مطمئناً خود تبعات مالی در پی خواهد داشت.

به گفته TrendForce، تأسیسات واقع در یوکایچی ژاپن حدود 35 درصد گردش مالی تراشه‌های NAND بازار جهانی را به خود اختصاص می دهند. در حال حاضر پنج خط تولید در آنجا واقع است که همه آنها از قطعی برق آسیب دیده‌اند.

با در نظر گرفتن سهم قابل ملاحظه تولید تأسیسات واقع در یوکایچی ژاپن از بازار تراشه‌های NAND، این اتفاق تواند در کوتاه مدت باعث افزایش قیمت در ثبت سفارش‌های جدید شود. با این حال از آنجایی که مشتریان همین حالا قراردادهای خود را برای فصل سوم 2019 و احتمالاً فصل چهارم منعقد کرده‌اند، تأثیر مستقیمی بر قیمت محصولات نهایی نخواهد داشت. البته سفارش‌های جدید برای فصل سوم و چهارم 2019 می‌تواند از افزایش قیمت‌ها تأثیر بپذیرد.

با یک حساب سر انگشتی، به نظر می‌رسد نزدیک به 16.5 درصد ظرفیت تولید تراشه NAND دنیا برای فصل سوم سال میلادی جاری بر اثر قطعی 13 دقیقه ای برق از دست رفته باشد. حال باید منتظر ماند و دید این واقعه عملاً بر قیمت SSD ها و دیگر محصولاتی که در ساخت آنها از تراشه‌های NAND استفاده می‌شود تأثیر می‌گذارد یا نه.

تازه ترین ها
رونمایی
1404/10/17 - 17:54- هوش مصنوعي

رونمایی از طرح ادغام اینترنت صنعتی و هوش مصنوعی در چین

وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین از طرحی برای تعمیق ادغام اینترنت صنعتی و هوش مصنوعی رونمایی کرد.

تقویت
1404/10/17 - 17:47- اروپا

تقویت دفاع سایبری بخش عمومی در بریتانیا

بریتانیا یک استراتژی جدید را با پشتوانه بیش از ۲۱۰ میلیون پوند برای تقویت دفاع سایبری بخش عمومی اعلام کرد.

استخدام
1404/10/17 - 17:40- هوش مصنوعي

استخدام مهندسان جدید در گوگل برای بهبود پاسخ‌های هوش مصنوعی

مشکلات هوش مصنوعی در جستجوی گوگل، این غول فناوری را به استخدام مهندسان کیفیت پاسخ‌های هوش مصنوعی سوق داده است.