about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
«حملات
1404/07/10 - 08:30- جنگ سایبری

«حملات تخریبی» به کشور۳ برابر شد/ افشای نام «اهداف اصلی» حملات هکرها

بر اساس داده‌های گزارش سالانه گراف، هوش مصنوعی مولد (GenAI) چشم‌انداز تهدیدات ایران را در سال ۱۴۰۳ دگرگون کرد؛ جایی که حملات با LLMJacking، باج‌افزار و فریب‌های پیشرفته، نهادهای دولتی و آموزشی را در کانون هدف قرار دادند.

تمرکز
1404/06/26 - 14:35- جنگ سایبری

تمرکز اسرائیل بر «پیجر» و جنگ الکترونیک در نبردهای آینده با ایران

مقامات رژیم صهیونیستی، طراحی عملیات‌های غافلگیر کننده ای همچون عملیات پیجرها برای جنگ آینده با ایران را ضروری می دانند.

نقش
1404/06/24 - 09:51- جنگ سایبری

نقش سرداران شهید « باقری و سلامی» در برتری قدرت سایبری ایران

رویکرد راهبردی شهیدان باقری و سلامی، نیروهای مسلح ایران را با تدوین دکترین سایبری نوآورانه به یکی از قدرت‌های سایبری تبدیل کرد.

کارشناسان معتقدند که ایالت اودیشا در هند شاهد افزایش جرایم سایبری است.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ اگرچه حدود 6000 روستا در ایالت اودیشا (Odisha) در هند اتصال تلفن همراه ندارند، اما جرایم سایبری هر ساله در این ایالت افزایش می‌یابد.

براساس اطلاعات رسمی، 1475 مورد جرایم سایبری در سال 2019 به ثبت رسیده که این رقم در سال 2020 به 1931 مورد و در سال گذشته به 2037 مورد افزایش یافته است.

بدین ترتیب، میزان کلاهبرداری نیز طی 3 سال گذشته افزایش یافته است. مجرمان سایبری در سال 2019 حدود 16.18 میلیون از مردم اودیشا کلاهبرداری کردند. این رقم در سال 2020 به 35.07 میلیون و در سال 2021 به 40.39 میلیون روپیه افزایش یافت.

این بدان معنا است که میزان مبلغ دزدیده شده از سوی کلاهبرداران سایبری در یک بازه زمانی 3 ساله تقریباً 150 درصد افزایش یافته است.

در مجموع، در 3 سال گذشته، 5443 پرونده جرایم سایبری و 91.65 میلیون روپیه تقلب از قربانیان سایبری در اودیشا ثبت شده است.

با این حال، کارشناسان براین باورند که بازیابی ضعیفی باقی مانده است، زیرا پلیس اودیشا موفق شد تنها 1.37 میلیون روپیه در مقابل مبلغ تقلب شده 91.65 روپیه بازیابی کند.

این ایالت در سال‌های اخیر مکرراً شاهد جرایم سایبری بوده است. همچنین در 2 سال گذشته چنین کلاهبرداری‌هایی در پایتخت ایالت بوبانشوار افزایش یافته است. در سال 2021 حدود 146 جرایم سایبری از ناحیه پلیس شهری «Bhubaneswar» گزارش شده، در حالیکه این میزان در سال 2020 108 مورد بوده است.

در بیشترین موارد، کلاهبرداران سایبری ناشناس با ارائه بازدهی بالا از طریق طرح‌های مختلف، تماس‌های ویدیویی نامناسب، در حین تجارت آنلاین، نصب دکل‌های موبایل و تراکنش‌های «UPI»، از قربانیان پول گرفتند؛ در برخی موارد، قربانیان پس از کلیک روی لینک‌های مخربی که مجرمان سایبری به تلفن‌هایشان ارسال می‌کردند، پول خود را از دست دادند.

در ماه مارس سال جاری، پرونده‌ای در پلیس سایبری ثبت شد که کلاهبرداران ظاهراً یک تاجر را برای پرداخت مبلغ 2.35 میلیون روپیه و با وعده بازدهی بالا برای بیمه‌نامه عمری که خریداری کرده بود، فریب دادند.

در یک مورد دیگر، یک مدیر بانک از منطقه سوبارناپور ظاهراً پس از باج‌گیری به‌وسیله یک باند سایبری از راجستان خودکشی کرد.

یک کارشناس سایبری گفت :

«یک ساعت از زمان کسر پول تا کلاهبرداری اینترنتی به عنوان ساعت طلایی تلقی می‌شود که در این مدت قربانی باید مراتب را برای پس گرفتن پول از دست رفته به مقامات اطلاع دهد.»

برای جلوگیری از افزایش جرایم سایبری، یک واحد جرایم سایبری در دفتر ناظران پلیس و کلانتری‌های سایبری در 14 نقطه افتتاح شده است.

توشارکانتی بهرا (Tusharkanti Behera) در پاسخ اخیر خود در مجمع اودیشا اظهار داشت که آموزش به افسران پلیسی که در حال بررسی جرایم سایبری هستند داده می‌شود. وی گفت که رویه‌های عملیاتی استاندارد (SOP) برای بررسی فیلم‌های تصویری ویروسی اعتراض‌انگیز در رسانه‌های اجتماعی و توقیف دستگاه‌های دیجیتال برای نیروهای امنیتی صادر شده است.

منبع:

تازه ترین ها
آغاز
1404/09/04 - 14:27- اینترنت اشیاء

آغاز آزمایش تجاری خدمات اینترنت اشیای ماهواره‌ای در چین

چین آزمایش تجاری خدمات اینترنت اشیای ماهواره‌ای را با هدف حمایت از توسعه ایمن و سالم صنایع نوظهور آغاز کرد.

راه‌اندازی
1404/09/04 - 14:18- آسیا

راه‌اندازی اولین انجمن امنیت سایبری جوانان در بحرین

مرکز علوم و فناوری ناصر در بحرین اولین انجمن امنیت سایبری جوانان را راه‌اندازی کرد.

نخست‌وزیر
1404/09/04 - 14:05- آسیا

نخست‌وزیر تایوان هرگونه همکاری با کره جنوبی را رد کرد

نخست‌وزیر تایوان اعلام کرد که هیچ اطلاعی در مورد هرگونه همکاری با کره جنوبی ندارد.